Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety tak szybko chcą już ślubu i dzieci?

Polecane posty

Gość gość

bez obrażania proszę!

Gość gość
Bo naciska na to ciemne społeczeństwo, rodzina. Bo nie mają co robić w życiu, zero ambicji, więc złapią faceta i urodzą dzieciaka, by sobie udowodnić, że coś potrafią. Bo myślą, że małżeństwo i dzieci to coś pięknego, cudownego, a nie zdają sobie, że to niezła męczarnia.

Gość gość
bo kobiety to głupie zwierzęta stadne, rządzone instynktem wścieklizny macicy oraz stadnym Jak się nad tym zastanowić to tak naprawdę są dwunogie owce bez runa

Gość gość
Co znaczy szybko dla ciebie? Tzn w jakim wieku? Ogólnie to coraz więcej dziewczyn wie (i bardzo dobrze ) że im wcześniej zrobi sobie dzieci to tym szybciej wykopie się z pieluch, mając 30 lat pójdzie do pracy już bez perspektywy ciąż i macierzyńskich i będzie w spokoju budować sobie jakąś karierę, pracować. Dzieci szybciej dorosną, i ona przykładowo koło 40 będzie miała już dzieci odchowane i będzie mogła cieszyć się życiem. Zapytaj matek które zaczęły rodzic po 30, czy drugi raz też by się w tym wieku decydowały na ciążę czy nie wolał by szybciej.

Gość gość
Biologia też działa tak że im młodsza kobieta tym lepiej znosi dolegliwości ciążowe, poród i szybciej i efektywniej ciało wraca do formy

Gość gość
Żeby debile na kafeterii nie wypisywali o starych pannach po 30 stce.

Gość gość
Nie chcesz ślubu ani dzieci, zrezygnuj z seksu i związków i nie mieszaj kobietom w głowach.

Gość gość
Nie wiem jak z dziecmi, ale bralam slub majac 24 lata i to nie ja naciskalam

Gość gość
Co za głupiec zakłada ten temat?To psychole na kafe mówią że trzeba się ożenić bardzo młodym dziewczynom 18-24 a nic nie trzeba mnie nie ciśnie mam 24 lata i nie wiem kiedy będę mieć.

Gość gość
Ja mam 20 lat :3 Jestem młoda i teraz się bawię bo rodzenia to nie jest jedyny cel nie myślę o dziecku bo sama nim jeszcze jestem gość dziś Biologia też działa tak że im młodsza kobieta tym lepiej znosi dolegliwości ciążowe, poród i szybciej i efektywniej ciało wraca do formy Xxx Badania pokazują ze najlepszą płodność jest między 24 a 29 rokiem życia a nie jak laska sama jest gówniarą,tak jak ja :D

Gość gość
Temat z sufitu, bo srednia wieku wychodzacych za mąż i rodzących jest coraz wyższa.

Gość gość
Widocznie czuja taka wewnetrzna potrzebe. Zreszta, jak jest chetna dziewczyna i chetny facet, to co komu do tego?

Gość gość
13 29 ale ja założyłam że autor pisze o kobietach po 20 wzwyż, bo teraz nawet jak dziewczyna ma 25 lat i dziecko to teksty że za młoda i wcześnie. O 20 latkach (bez obrazy:) ) ale jakoś w ogóle nie pomyślałam ani nie uwzględniłem ich w moich przemyśleniach, bo to młodziutkie dziewczyny jeszcze :)

Gość gość
Brałam ślub jako 25 latka, mąż chciał. Wszyscy, w rodzinie się mnie pytali czy w ciąży jestem, bo czemu tak wcześnie. A byliśmy 5 lat para. Dzieci jeszcze nie mam, 2 lata od ślubu, to rodzice się nas pytają czy bezpłodności jesteśmy... Ludziom nie dogodzisz w ich wscibstwie

Gość gość
Do dziś Bzdury opowiadasz najlepsza płodność jest pomiędzy 18 a 23 rokiem życia

Gość gość
Powodem jest katolicka moralnosc i presja spoleczna. Jak w sredniowieczu.

Gość gość
15:05 to ty bredzisz właśnie. 18 latka to nie jest w pełni dojrzała kobieta, zacznijmy od tego że 18 latka jeszcze rośnie! Do tego nie ma wyregulowanych cykli, bo zmiany hormonalne się jeszcze nie zakończyły. To ze może mieć dzieci to znów znaczy że to najlepszy na to moment dla ogranizmu.

Gość gość
Pelna biologiczna i psychiczna dojrzalosc osiaga sie w wieku 25lat. Wtedy jest najmniejsze ryzyko chorob rozwojowych plodu.

Gość gość
To w Polsce szybko wychodzą za mąż i w Rosji i krajach Arabskich.I tak jak ktoś na de mną napisał +25 wtedy organizm jest gotowy.To tandeta i bzdura że +18 bo dziewczyna do 21 roku życia nadal dojrzewa ogólnie.To kiedyś się tak rodziło ale cywilizacja doszła do wniosku że za wcześnie.A i nie pisz ''kobiety'' bo w necie wiele wątków facetów co szybką chcą dom i dzieci a biedna dziewczyna w wieku 20-24 lat musi szybko dojrzewać.A psychicznie do 30 płeć żeńska ma prawo być głupiutka.Cyt:, badania wykonane przez Davida Dunsona i opublikowane w piśmie Obstetrics & Gynecology w 2004 pokazują, że płodność kobiet w wieku 30-35 lat jest porównywalna z płodnością kobiet w wieku lat 25-30.Ja uważam że conajmniej do 25 lat trzeba poczekać bo samemu jest się jeszcze takim dzieckiem ale jak ktoś młodziutki już pragnie bobasa to prosze bardzo

Gość gość
nie czytajcie kłamstw i bredni tak jak napisał : ''gość dziś Do dziś Bzdury opowiadasz najlepsza płodność jest pomiędzy 18 a 23 rokiem życia'' Bo to piszę zgorzkniały prawiczek z 19 wiecznym myśleniem który na siłę piszę takie brednie żeby sprowokować ale spokojnie bo to prymityw który uważa że jedynym celem ludzi jest zakładanie rodzin nie czytajcie go!

Gość gość
bo chcą się lenić, pasożytować i wymagać, hehe

Gość gość
gość dziś Dla mnie rodzenie dzieci w wieku 25-30 lat to najlepszy wiek bo są młode i bardzo płodne,a wcześniej to może być za młodo.I do reszty co napisałeś/aś zgadzam się.

Gość gośćewa
My po szesciu latach bycia razem wzielismy ślub,wiec nie od razu,maz nie chce dzieci,wiec ja jestem ugodowa,ustapilam

Gość gość
Tez mnie to zastanawia. Jestem kobieta, z Warszawy, mam 27lat i ponad polowa moich kolezanek jest po slubie/ma dzieci/jest po slubie i ma dzieci. Jest 2018rok, majac 24lata, nie trzeba miec dzieci

Gość gość
25-30lat to jest za późno na dziecko i jest duże ryzyko że urodzi się z wadą genetyczną

Gość gość
25-30lat to jest za późno na dziecko i jest duże ryzyko że urodzi się z wadą genetyczną

Gość gość
Szacuje się, że największa płodność płc***ięknej występuje między 18 a 25 rokiem życia – to szczyt kobiecej płodności. W wieku ok. 30 lat szansa na poczęcie dziecka wynosi ok. 20 proc., w wieku 35 lat spada aż o połowę i wynosi ok. 11 proc. Po 40 roku życia wynosi już tylko 2-4 proc. http://kobieta.dziennik.pl/seks-bez-tabu/artykuly/557189,wiek-a-plodnosc.html