Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

banaszeka

Tuńczyk i dieta?

Polecane posty

Hej dziewczyny Uznałam około miesiąc temu że czas się wziąć za siebie i zaczęłam chodzić na zajęcia fitness ( do calypso) + lepiej się odżywiać. I w kwestii odżywiania bardzo lubię ryby a w szczególności tuńczyka ( co ciekawe też synek lubi i dla niego głównie robię ale przy okazji zawsze też sobie zostawię porcję :D) i zastanawiam się czy nie powinnam go wyeliminować ze swojej diety. Co o tym sądzicie? Jeżeli jednak to jest w miarę dietetyczny to też szukam jakiś nowych ciekawych przepisów bo większość "klasyków" z kwestii smaku już przerobiłam albo nie były zbyt dobre albo miały majonez...

Gość gość
moim zdaniem nie ma co rezygnować z ryb, ale podobnie jak z łososiem trzeba uważać, jakiego się kupuje. produkty dobrej jakości zawsze się sprawdzają. Co do majonezu to zawsze można go zastąpić jogurtem lub majonezem roślinnym

Gość gość
zerknij na grupy kulinarne na fb, bo jest w czym wybierać. od przepisów nastawionych na to, aby było tanio, albo żeby było fit. ostatnio też przy okazji szukania inspiracji trafiłam na ciekawą propozycje dań dla dzieci https://www.konkurstunczyk.eu/... również też coś zawsze znajdziesz na kuchni lidla

Gość gość
faktycznie na stronie tuńczyka princes jest sporo ciekawych pomysłów na różne potrawy, zawsze to jakaś odmiana

Gość gość
Może nie są to najlepsze przepisy dla starszych bo jednak smakowo można bardziej wyszukane kompozycje znaleźć. Ale ważne te że dzieci to lubią + można razem z nimi coś przygotować. Pierwsze przepisy z moim synkiem to były jakieś ciasteczka i on głównie wycinał ale sprawiało mu to dziką frajdę :)

Gość gość
"Co do majonezu to zawsze można go zastąpić jogurtem lub majonezem roślinnym" z czego jest majonez roslinny??

Gość hankanasankach
Takie połączenie wcale się nie wyklucza. Ja w swoim jadłospisie też mam często tuńczyka bo po prostu mi smakuje, no i nie jest aż tak kaloryczny. Raz w miesiącu pozwalam sobie na jakąś wariację typu sałatka z majonezem, ale też dzięki iqacai mam lepszy metabolizm. No i w dodatku 3 razy w tygodniu jakieś ćwiczenia także pewnie tej sałatki to nawet nie poczuję.

Gość gość
Fajny przepis tylko skąd taką foremkę wziąć na tę pizze miau z przpisu tego princes... Trzeba ręcznie wycinać kota

Gość gość
Ciasto się szybko robi - mąka,oliwa, sól i formę nadajesz jaką chcesz, a tuńczyka można wziąć rozdrobnionego i łatwo wtedy ułożyć z niego kotka. Sama próbowałam! :D

Gość gość
wystarczy kierować się zdrowym rozsądkiem i będzie ok. przepisów dietetycznych na tuńczyka będziesz miała w necie sporo np. udostępniają trenerzy fit na swoich profilach za free. sama musisz spróbować, który przepis tobie odpowiada ;) życzę powodzenia

Gość gość
Jak dla mnie nawet jeszcze ciekawsze przepisy niż te zwycięskie są lepsze te z listy. Może mniej dla dzieci ale moim zdaniem lepsze

Gość gość
wydaje mi się że cos mało przepisów jest na tym konkursie. Tylko pięć? Ale z tych co jest fajne jest to Bento. Tak jak robią japońskie mamy :)

Gość gość
Masz więcej tylko musisz zjechać niżej na stronie i kliknąć " I tura"

Gość gość
Rzeczywiście dosyć sporo do wyboru. Ale widziałem w tym konkursie pare takich przepisów niezbyt finezyjnych hahha