Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Napisałam donos na sąsiadkę bierze 500 plus a co weekend imprezuje

Polecane posty

Gość gość

Wg mnie to jEST NIENORMALNE!!! Ma 2 dzieci a zachowuje sie tak, no pop rostu nieodpowiedzialni9e!!!

Gość gość
Moi znajomi też imprezują. Zresztą tak samo jak przed 500+ bo stać ich. A dla takich wścibskich sąsiadów jak Ty trzymają paragony za wakacje, ubrania dla dzieci, plecki, ołówki i inne pierdoły.

Gość gość
Zapomniałam dodać, że na zmianę. Raz żona pije winko a raz mąż piwko. Dzieciom nie dzieje się krzywda. Wiem bo nie jedną sobotę wieczór u nich spędziłam. Bawiąc się również z dziećmi np. przy just dance na playstation. A TY pewnie stara jesteś i zazdrościsz.

Gość gość
dziś jesteś NIENORMALNA 500+ to nie jakaś zapomoga z łaski dla biedaków, tylko zwykłe wsparcie rodzin, JAK W CAŁYM EUROKOŁCHOZIE. Zapytaj ile dostają w UK, Francji, Niemczech, żeby nie wspomnieć o całej Skandynawii. Zajmij się swoją pracą, swoim życiem. Sfrustrowana dzida.

Gość gość
500 plus bierze każdy na drugie dziecko. Może swoje imprezy finansuje niekoniecznie z tej ogromnej gotówki jakiej jest 500 plus. A o ile dzieciom nic się nie dzieje, to bardzo dobrze, że imprezują o ile to nie chlanie tylko. Ze są dzieci nie oznacza, że trzeba jak w ascezie siedzieć. Może się wspólnie dobrze bawią i chwała im za to a Tobie nic do tego jak nie umiesz

Gość gość
do gość dziś W tyn Eurokołchozie jak piszesz, mają też miliony uchodźców, bo przyjechali między innymi właśnie po zasiek. Też chcesz ich mieć? Jedź do UK, Francji, Niemczech czy Skandynawii jak ci tu mało. Tam cię ubogacą. Sfrustrowana dzida.

Gość gość
dziś Ależ byłam, bynajmniej nie po zasiłek. Jak mnie państwo okrada z większości zarobionych pieniędzy by np. finansować badania "naukowe" na temat wpływu jedzenia codziennie dróżdżówki na otyłość (świeży autentyk, jeden z tysiąca) to te 500 zl na dziecko jest jakimś groteskowym ochłapem. Tak, uważam, że kobieta pozostająca z dzieckiem w domu powinna dostawać pensję od państwa tak jak niania. Lepsze to niż finansowanie z moich podatków kilkunastotysięczne pensje pajaców-ignorantów z sejmu.

Gość gość
Tak, uważam, że kobieta pozostająca z dzieckiem w domu powinna dostawać pensję od państwa tak jak niania. Lepsze to niż finansowanie z moich podatków kilkunastotysięczne pensje pajaców-ignorantów z sejmu. x To wszystkie pracujące matki opiekujące się dziećmi też. Bo pracujące matki to nie tylko te biurwy pracujące od 8 do 16, ale tez te co pracują na 3 zmiany i w innych systemach. Wiele z nich nie korzysta z nań i pomocy babć, a wymienia się opieką z ojcem dzieci.

Gość gość
Poza tym. Jeśli niepracująca ma dostać pensję za opiekę nad swoim dzieckiem, tak pracująca powinna dostać kasę na opiekunkę.

Gość gość
11:36 i dlatego 500 dostaje i jedna i druga, zeby wydac wedlug wlasnego uznania.

Gość gość
dziś tak zgoda, te pracujące też - na nianię. x dziś otóż to

Gość gość
Wiele z nich nie korzysta z nań i pomocy babć, a wymienia się opieką z ojcem dzieci. x właśnie ten sposób wychowywania jest m.in. wśród polskich emigrantów na zachodzie (nie ma rodziny, niania i żłobek kosztują często więcej niż pensja). Trochę się na to napatrzyłam i polmizowałabym czy to takie dobre dla rodziców i dla dzieci - wracający z nocnej zmiany ojciec czy matka, półprzytomny "zajmuje się" sie dzieckiem do powrotu współmażonka...

Gość gość
My też zaczeliśmy imprezować w weekendy odkąd zrobiło się ciepło a to że dostaje 500+ to nie rozumiem co to ma do rzeczy. Oczywiście nie pijemy alkoholu obydwoje ze względu na dzieci.

Gość gość
jesteś NIENORMALNA 500+ to nie jakaś zapomoga z łaski dla biedaków, tylko zwykłe wsparcie rodzin, JAK W CAŁYM EUROKOŁCHOZIE. Zapytaj ile dostają w UK, Francji, Niemczech, żeby nie wspomnieć o całej Skandynawii. Ja dostaje właśnie w Skandynawii dokładniej w Norwegii ,zdecydownie mniej niż 500zł a dokładniej 430zł ,nie w tym rzecz tylko w tym że tutaj dostają wszyscy i nikt głupio tak się nie zachowuje jak autorka ja mieszkam bardzo długo i pomagłam i pomagam innym pisać i składać wnioski a w Polsce to chyba jeden drugiego by sprzedał za te 500zł .Oj autorko wstyd.

Gość gość
Ale 500 to jej starcza najwyżej na 1 porządną imprezę...Resztę widać sama finansuje...

Gość gość
dziś to właśnie ta zawiść Polaka, niespotykana w takiej skali chyba nigdzie na świecie...

Gość gość
ale ci w tych urzedach musza miec bekę z tych wszystkich donosów...

Gość gość
W calej Skandynawi hahahahahaha , w Szwecji na dziecko 1200 koron , czyli dokladnie 108 euro W stosunku do srednich zarobkow w szwecji to sa smieszne pieniadze mniej /wiecej 1/ 20 tak ze widzisz szalu nie ma na te dzieci

Gość gość
dziś 1. ale świadczenie JEST 2. chyba na każde a nie od drugiego 3 to ma być proporcjonalnie? w takim razie wszystko - opłaty, żywność odzież etc

Gość gość
a u mnie za płotem 4 dzieci, obydwoje nie pracują a balują codziennie, dzieci chodzą zaniedbane, ale pieprzę, mam nadzieję, że dojdzie do tragedii to i im zabiorą, bo jak puste pisowce dają gotowe pieniądze im do rąk z 500+ i mają to w d***e to ja mam się przejmować, niech boss pisowski przyjdzie i ich pilnuje jak i m daje

Gość gość
Świadczenie jest nie wiem w Szwecji ale Norwegii przedszkole kosztuje mnie miesięcznie ponad 3000nok a dostaje 1000 .Potem odpisze sobie od podatku ale najpierw muszę zrobić .

Gość gość
Imprezuja buehehehe "imprezki" = uchlewaniu sqrwialych krzywych ryjow i obrabianie sobie doop nawzajem za plecami buahaha atrakcje nie z tej ziemi :D zaje/bane nedzne prymitywy :o

Gość gość
Oczywistym jest, że to prowo. Ale z drugiej strony wiem też, że zdarzają się tego typu ludzie. I to mnie przeraża. Ja mam jedno dziecko, 500 nie dostaję, ale szczerze w nosie mam, kto na co wydaje te pieniądze. Ciekawa jestem, czy tacy ludzie (piszący donosy itp) zglosiliby gdzie trzeba, gdyby dziecko było bite i działa mu się ewidentna krzywda.

Gość gość
nie zgłaszam teraz nigdzie, niech pisowce sobie pilnują jak dają im na wódę

Gość gość
Jeszcze kilka lat temu, jak nie było 500+, nawet i moi rodzice co tydzień imprezowali, czasem i kilka razy w tygodniu. Teraz jak ktoś imprezuje to już wina 500+, bo patologia itp. Niektórym ludziom to się chyba nudzi i wszystko zwalają na 500+

Gość gość
"Jak mnie państwo okrada z większości zarobionych pieniędzy by np. finansować badania "naukowe" na temat wpływu jedzenia codziennie dróżdżówki na otyłość (świeży autentyk, jeden z tysiąca)" Ale ty jesteś głupia. Badania naukowe trzeba robić we wszelakich dziedzinach

Gość gość
2018.04.14 W calej Skandynawi hahahahahaha , w Szwecji na dziecko 1200 koron , czyli dokladnie 108 euro W stosunku do srednich zarobkow w szwecji to sa smieszne pieniadze mniej /wiecej 1/ 20 tak ze widzisz szalu nie ma na te dzieci TO się tam wyprowadź jak tu ci źle , nikt płakał nie będzie bo widocznie ty z tych co wolisz zaludniać państwo OBCOKRAJOWCAMI a nie POLAKAMI :-o

Gość gość
00;17 a co Ty się dziwisz ! Wsumie nigdy nie było u nas promowania dzietności , chciałaś być mamą to won do Anglii , Niemiec , Francji .A Polska najlepiej niech młodzi wyjadą , a starzy poumierają i spokój będzie :-D

Gość gość
dziś głupia to jesteś ty a tego typu badania finansuj z własnej kieszeni, w kolejce czekają kremówki, pączki, gofry....jeszcze twoje dzieci mogą kontynuować naukowy biznes.

Gość gość
Hahahaha :D