Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ma ktoś z Was folię przeciwsłoneczną na oknie ???

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się nad jej kupnem. Wolałabym folię od rolety antysłonecznej. Niestety swój pokój mam po mocno nasłonecznionej stronie, wytrzymać nie idzie w upały, muszę czasem wręcz siedzieć w łazience :( A niestety nie mogę tu mieć klimy. Zastanawiam się czy ta folia faktycznie powstrzymuje światło i ciepło słoneczne tak jak to opisują.

Gość Isabelle2212
Folia przeciwsłoneczna ma inną funkcje a rolety inną. Rolety zaciemniają, a folia chroni przed promieniowaniem UV. Folia moim zdaniem jest mało bezpiecznym rozwiązaniem, bo nigdy nie wiadomo, jak zachowa się pakiet szybowy w oknie, do którego tę folię wkleisz. Zdecydowanie polecam markizy. Wykonane z tkaniny w formie siateczki są najskuteczniejszą ochroną przed nagrzewaniem się pomieszczenia. Rozwijane od strony zewnętrznej szyby idealnie zatrzymują na sobie promienie, które dzięki temu nie wnikają do środka. Przy czym nie zasłaniają widoku za oknem. Mam markizy i bardzo polecam! Mam nadzieję, że pomogłam. :)

Gość gość
Folia jest g..o warta , szyba jest ciemniejsza i bardziej się nagrzewa efekt jest taki jakby zamiast okna wisiał grzejnik , to juz lepsza roletka z białym tłem o 100% nieprzenikalnym materiale

Gość gość
Istnieja specjalne zewnetrzne rolety przeciw nagrzewaniu okien. Nie zaciemniaja, tylko daja cien na okna. Zaklada sie je na czas upalow, potem trzeba zdjac. Do pewnego poziomu nagrzania budynku rzeczywiscie pomagaja. Jak sie juz wszystko nagrzeje, to koniec, tylko klima.

Gość gość
Te folie nie są czarne, tylko srebrne (jak folia do pieczenia) i odbijają światło UV.