Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moge być w ciązy?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam pytanie... 4 kwietnia kochałam sie z chłopakiem, nie doszedł we mnie, nie było nawet styczności spermy z moimi narządami, jedynym błędem było to, że najpierw robiliśmy to bez gumki ale dosłownie po chwili ją założył. Byłam wtedy dzień po okresie, a cykle mam bardzo długie, nawet 40 dniowe, rzadko się zdarzały krótsze niż 32dni. Teoretycznie powinnam mieć wtedy dni niepołodne. Kolejną miesiączke powinnam miec 11 maja, tak wynika z kalendarzka. Pytam się czy moge być w ciąży bo od kilku, nie mam w ogóle apetytu, ciągle coś kuje mnie na dole w brzuchu i mam takie dziwne bulgotanie. Zobaczyłam wczoraj na bieliznie też białe upławy raz były suche zaschnięte, a drugim razem przezroczyste i lepke. Czasami mam wrażenie źe zabolą mnie piersi ale gdy sie dotykam po nich to jest wszystko OK. Ostatnio też mało śpie ze względu na tryb życia jaki Prowadze. Prosze o podpowiedzi czy to możliwe aby po 10 dniach czuć już takie objawy i tyle przed miesiączką? Mam wrażenie że zaczęłam sobie troche wmawiac...

Gość gość
Prosze jakieś odpowiedzi bo oszaleje

Gość gość
Po pierwsze zajść dzień po miesiączce przy długich cyklach to raczej mało prawdopodobne. Po drugie nawet gdybyś miała już owulację to zarodek nie zdążyłby się jeszcze zagnieździć, więc skąd objawy? Chyba jesteś bardzo młodą osobą, przemyśl czy jesteś już gotowa na współżycie skoro tak schizujesz.

Gość gość
Skoro okres będzie 11 maja, to owulacja minus 14 dni = będzie 27 kwietnia dopiero. Z drugiej strony jak Ty liczysz te cykle? Skoro 4 kwietnia był pierwszym dniem po okresie, to pierwszym po jego zakończeniu, czy pierwszym po rozpoczęciu okresu? A na przyszłość; nie trzeba kontaktu spermy, w zupelnosci wystarczy członek w środku bez gumki, gdyż plemniki sa także w płynie przezroczystym, gdy facet jest podniecony, a wystarczy 1 plemnik, bys była mama.

Gość gość
Mam 22lata więc tak, jestem młodą osobą i długo zastanawiałam się nad ropzoczęciem współzycia. Po raz pierwszy mam taką sytuacje że zaczęłam się martwić. Ze względu na ten ból podbrzusza i zupełny brak apetytu, wczoraj nie zjadłam nic i sluz. Miesiączka rozpoczęła mi się 1kwietnia, a że u mnie trwa ona max 3 dni to 4 kwetnia nie było praktycznie po niej śladu.

Gość gość
I tak, wiem, że w preejakulacie są plemniki stąd też moje objawy. Pierwszy raz nas tak poniosło że najpierw było bez gumki, ale to była kwestia kilku minut. Dlaczego zarodek nie zdążyłby się zagniezdzić?

Gość gość
Ponieważ do implantacji dochodzi dopiero po 7 lub więcej dniach od zapłodnienia

Gość gość
Rozumiem, dziekuję za odpowedzi. Strasznie to stresujący dla mnie okres w życiu bo dużo się naczytałam że owulacja może się przesuwać tymbardziej w przypadku nieregularnych okresów

Gość gość
Już się puszczasz w tak młodym wieku matka musi być dumna z puszczalskiej córki

Gość gość
I po co takie komentarze? Jestem dorosła to moge robić wszystko na co mam ochote. Chciałam się tylko kogoś poradzić, być może bardziej doświadczonych koleżanek które potrafią odpowiedzieć kulturalnie i pomocnie.

Gość gość
lepiej wez tabletke po, na wszelki wypadek

Gość gość
Dorosła a mentalnie jesteś dzieckiem. Nie piszę się kochałam tylko dałam d**y.

Gość gość
Tabletkę po bierze się do 72 godzin po stosunku, a nie 10 dni później. Poza tym do zastosowania jej muszę być podstawy, bo nieźle rozregulowuje układ hormonalny.

Gość gość
Teraz juz się sama pogubiłam... Czyli jest szansa ze to moze byc ciąza?

Gość gość
Nie ma szans

Gość gość
To teraz zastanawiam się skąd te dziwne objawy... strasznie boli mnie podbrzusze i ciągle bulgocze mi w brzuchu

Gość gość
Nieregularne okresy i ból podbrzusza to chyba wystarczający powód, żeby udać się do ginekologa.