Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waga ani drgnie, mimo diety i ruchu

Polecane posty

Gość gość

Od 5 lutego jestem na diecie z niskim indexem glikemicznym. Jem 4 lub 5 niewielkich posilkow, cwicze co drugi dzien, do tego skacze na skakance, duzo chodze i jezdze w weekend na rowerze po kilkanascie km. Na pewno posilki sa ok, bo juz kiedys stosowalam te diete z powodzenie. Nie wiem co robic, bo to naprawde deprymujace. Mam co prawda problem z tarczyca, bo jestem 5 lat po operacji , ale hormony sa ustabilizowane. Zapisalam sie do endokrynologa , ale to dopiero w czerwcu.

Gość gość
cudów nie ma jeśli ilość spozywanych kalorii jest mniejsza niż ilość wydatkowanych to człowiek chudnie taka jest matematyka jeśli nie chudniesz to znaczy, że posiłki, które spożywasz są bardziej kaloryczne niż sobie myślisz albo woda Ci się zatrzymuje w organizmie i stąd maga na tym samym poziomie jakoś trudno mi uwierzyć aby tyć z powietrza

Gość gość
Ja nie twierdze, ze tyje z powietrza. Troche przytylam , bo jadlam za duzo, ale teraz zgubic nie moge. Moze faktycznie mimo ze indeks glikemiczny niski jem za duzo , chociaz nie wydaje mi sie. Moze ta woda sie zatrzymuje?

Gość gość
Jak masz problem z tarczyca to jest raczej normalne. Ja jestem po operacji, ciagle mi lekarz dawkowanie lekow zmienia Prowadze *****iwy tryb zycia i ciesze sie ze juz nie tyje. Jak tylko zjem wiecej zaraz to widac na wadze; Nie zawsze wszystko jest matematycznie wytlumaczalne. Moja kolezanka z pracy je niezdrowo, czyli: bulki, hamburgery, pije cole i jest chuda a ja zawsze salatki, dania z makaronem pelnoziarnistym, chleb razowy itd i co? Macie sprawdzone sposoby na pozbycie wody?

Gość gość
na wodę są tabletki, chyba nie ma innego lepszego sposobu, najpopularniejsze nie są najtańsze, ale wg mnie najlepsze, ja biore tylko w trakcie miesiaczki, bo jestem taka napuchnieta, ze nie jestem w stanie sama się dotknąć nigdzie,a co dopiero jak ktoś chce mi np uscisnac reke, bardzo nieprzyjemne uczucie. Co do tarczycy, to ja mam niedoczynność tzw zwykła, tzn nie kierunkowaną na haszimoto, co nie zmienia faktu że się zapuściłam przez lata, i ne oczekuje teraz od swojego organizmu, ze pozbedzie sie tego syfu w tydzień;) Więc owszem badania sobie zrób, TSH i przeciwciała, usg tarczycy koniecznie, u mnie waga ruszyła dopiero po iqacai w dół, później oczywiście leczeine tarczycy i dieta