Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wózek, 3 w 1 czy osobno

Polecane posty

Gość gość

Cześć, Mam pytanko, narazie jestem w 3 mcu ciąży, więc bez ciśnienia. Myślałam nad zakupem wóżka 3w1. Jednak czytałam opinie, że nie sprawdzają się potem jako spacerówka, i z tego co widzę to wiekszość po kupieniu wóżka 3w1 po kilku mcach go sprzedaje i kupuje spacerówkę. U Was jak było? Lepiej kupić 3 w 1 czy może wszystkie 3 osobno, co taniej wychodzi?

Gość gość
musisz sobie zdawac sprawe ze wózki 2w1 i 3w1 rzadko kiedy mają dużą spacerówkę - i niestety po czasie trzeba ją wymienic bo dziecko sie niemiesci. Lepiej osobno gondole i osobno spacerówkę.

Gość gość
Zdecydowanie osobno. Kupiłam 3w1 bo ładne, (niby) praktyczne. I co sprzedałam zaraz jak dziecko nauczyło się stabilnie siedzieć. Spacerówka byla za mała i za ciezka.

Gość gość
Dzieki za odpowiedź. Własnie byłam napalona na 3w1, że niby luksus ale z tego co widzę po dziewczynach to wcale nie :) Chyba kupie osobno

Gość gość
To jest pewne, ze wozek 3w1 jest max do poltora roku uzywania, a potem trzeba fziecku kupic kolejny wozek, z dluzszym siedeniem, wyzsza budka i dluzszym podnozkiem zeby samodzielnie z tego wozka schodzil. Mimo to, kupilam 3w1, bo tak bylo dla nas najwygodniej. Dziecko w aucie jezdzilo w nosidełku, jadac gdzies do lekarza, etc bralam tylko stelaz wozka i wyjmowalam nosidelko, wpinalam i szlam do przychodni. Jak gdzies dalej no to wiadomo, ze przekladam juz dziecko do gondoli z nosidelka. Ale dla mnie ta mozliwosc wpinania nosidelka byla super. Potem dziecko po wyrosnieciu przesiada sie w spacerowke, zalezy jaki ma sie model wozka, z jednego wyrasta juz roczne dziecko, z drugiego poltoraroczne. Poza tym ja wybralam jeden z lzejszych wozkow 3w1, bo 11 kg, i co wazne, ma obrot nosidelka,gondoli i spacerowki o 360 stopni, jeśli dziecku wieje wiatr silny to po prostu obracam go sobie w trakcie spaceru. Natomiast ma teraz 21 miesiecy i juz wzrostem jest za duzy, wiec musze kupic spacerowke taka juz ktora bedzie sluzyla do konca. Z nosidełka tez juz wyrosl wzrostowo, i jeździ w foteliku do 36 kg. Jak kto woli. Teraz i tak zaraz urodze kolejne dziecko wiec kupuje wozek blizniaczy z jedna gondola a dwoma spacerowkami. Takze obecne dziecko juz w tym podwójnym bedzie jezdzilo do konca, a mlodszemu kupimy na ostatni rok pojedyncza spacerowke a starszak przesiadzie sie na wlasne nozki.

Gość gość
Zależy jakie, mi 3w1 bardzo dobrze się sprawdzał, miałam Mutsy. Fakt, na sam koniec kupiłam lekką parasolkę, ale jednak dla dziecka które nieraz przysypia na spacerze albo dłużej siedzi w wózku, to spacerówka z zestawu była o niebo lepsza. Fotelik był Maxi Cosi, więc też nie na poziomie byle jakich, marketowych fotelików. Ogólnie zestaw sprawdził się bardzo dobrze.

Gość gość
Do 15:45 a mogę wiedzieć jaki model wózka miałas?

Gość gość
To ja z 15.45. Wbrew pozorom nie jakis szalowy. Kupilam uzywany coletto marco polo. I jestem z niego bardzo zadowolona. Wiem ze coletto mial w swojej ofercie nastepce mojego modelu, "marcello", nowszy i jakos w gondoli byla opcja podniesienia zaglowka, super sprawa. Coletto chyba wycofal sie z produkcji tych obrotowych wozkow, a szkoda bo to byl najwiekszy atut. Natomiast wiem ze jeszcze sa nowe modele w komisach i spokojnie mozna kupic marco polo lub marcelo z gwarancja wówczas. Kola pompowane, zwrotny, no dla mnie bomba. Gdyby nie to, ze dzieciaczek wyrasta i potrzebuje wozka dla niego i noworodka to jezdzilabym nim do konca. A tak kupie teraz podwojny na spacery, a obecny coletto zostawię sobie zeby np usypiac noworodka na tarasie, albo jak trzeba bedzie isc do przychodni a starszak zostanie w domu z mezem. Dla nas to nawet byla fajna opcja jak szlismy do restauracji , bo wozek stawialismy wzdluz stolika jak najblizej i ustawialismy tylko spacerowke wzgledem stolu lub tego ktore z nas karmilo synka, nie potrzeba bylo manewrowac calym wozkiem tylko samym siedziskiem.

Gość gość
Jakieś dziwne mieliście te wózki. Mnie 3 w 1 wystarczył "do końca". Mało tego, w deszcz zabierałam w nim córkę (3,5 roku) z przedszkola. Nie do zajechania był ;-)

Gość benniaok
my kupiliśmy wózek wielofunkcyjny Passo z Euro Cart i jestem zadowolona. Jednorazowy wydatek ( do tego niewielki ) a mam pewność, że maluch będzie miał coś porządnego :) Obszerna gondola i spacerówka, lekki stelaż i duże pompowane koła. Regulowana rączka, oparcie, w zestawie dostaje się całe mnóstwo przydatnych gadżetów jak folie, okrycia i moskiera.

Gość Yemmmi
Zobacz sobie wózek Anex Sport, my go mamy i bardzo polecam.

Gość gość
Te wózki Anex musza się tak samo źle sprzedawać jak pakiety z Lux Medu bo co chwilę ktoś tym spami :D

Gość Annnkanna
Nie porównuj jak nie masz pojęcia o czym piszesz. Dziewczyny pytaja o wózki to sie odpowiada o tym co się ma. I właśnie jak cos tak dobrze polecane to chyba dobrze... a nie sorry u nas tylko się krytykuje co? tak Łatwiej?? A co do wózka - mamy anexa jest ok, ale najlepiej ja uważam wybrać się do sklepu i po prostu zobaczyć, dotknąć, poprowadzić.

Gość gość
Gdybym mogła cofnąć czas to kupiłabym wszystko osobno. Miałam wózek 3w1. Bebetto vulcano. Wózek ogólnie fajny, dobrze si prowadzi, gondola duża i wygodna, spacerówka tez jest ok, ale takie wózki na ogół mają duże stelaże. Są ciężkie, nie mieszczą się do małego bagażnika, jak jechalam na kilka do rodzicow, którzy mieszkają na 4 piętrze bez windy to masakra była, żeby wtachac wózek. Syn ma rok i na spacery do lasu, czy po ogrodzie używamy spacerówki z tego zestawu 3w1, ale na wypady miejskie mam drugą, małą lekką spacerówkę, która mieści mi się w moim mikro bagażniku. Nie wiem dlaczego uparłam się na wózek 3w1, kilka osób mi odradzało, a ja się uparłam, bo ładny i w ogóle.

Gość gość
Hej ja kupiłam wózek 3w1 Mutsy i mimo że mała ma już 2 latka i jest wyjątkowo duża to służy nam do tej pory - spacerówka. Mało tego nie wyobrażam sobie lepszego wózka w teren ;) wszędzie nim wjeżdżałam bez żadnych problemów. Spytaj fizjoterapeutów - dla malucha który zaczyna siadać, wręcz zalecane są spacerówki z tych typów 3w1 bo są solidne, porządne i dziecko jest dobrze podparte . Jedyny minus mojej spacerówki, który pojawił się teraz to niestety gabaryt- jak jedziemy gdzieś na wakacje to młoda zabiera ze sobą pół pokoju i jest problem żeby upachać walizy zabawki i wózek w bagażniku- tak więc teraz szukam jakieś lekkiej parasoli jako 2 wózka w podróż (jak mała się zmęczy, żeby można ją było wsadzić do wózka i podwieźć).

Gość gość
U nas Bebetto luca ale 2w1 i sobie chwale. Fotelik dokupilismy osobno.

Gość gość
Ja miałam 2w1 bo wolałam oddzielnie kupić fotelik dlatego że te w kompletach nie budziły mojego zaufania. Mam x-landera i jestem z niego bardzo zadowolona, na pewno wystarczy taki wózek jak dobrze wybierzecie

Gość Zuzaa2
Ja mam 3w1 z anexa i jestem zadowolona z całego zestawu. Wózek solidny, bezpieczny, lekki i łatwy w obsłudze a dodatkowo fajnie wygląda;)

Gość Olkka
Według mnie opcja 3w1 również wydawała się praktyczniejsza i taki właśnie wózek kupiłam;) Wybrałam anexa z serii discovery, od samego początku wpadła mi w oko a po przetestowaniu wiedziałam już, że to wózek dla mnie;)

Gość gość
ja mam 3w1 anex sport i zarówno gondola bardzo pojemna, spacerówka również, jak i fotelik bardzo wygodny i w montażu i dla dziecka, także sądzę, że to zależy od wózka, niektóre firmy mają super wózki 3w1 inne lepiej kupować oddzielnie, np ze względu na fotelik

Gość gość
Ja kupiłam Anexa cross 3w1 i jestem mega zadowolona . Łatwo się notuje demontuje . Lekko się prowadzi i ma dobra amortyzację .

Gość gość
Ja mam maxi cosi mura 4 plus wlasnie 3w1.Wozek jak dla mnie genialny ale...1)nie patrzylam by wozek byl lekki-wrecz przeciwnie-chcialam masywny z duzymi kolami na wszelakie tereny i ten sprawuje sie genialnie.Waga tez ni nie straszna bo nie musze go nodic po schodach itd2)stelaz rzeczywiscie jest dosyc spory po zlozeniu ale...mamy duzy bagaznik :) Te 2 aspekty moga byc dla kogos klopotliwe-dla mnie absolutnie nie.Kupilabym ten wozek napewno raz jeszcze!

Gość gość
Ale samej gondoli to chyba nie da sie kupic?d9bea 3 w 1 nie jest zle.

Gość gość
dla mnie wygodniej 3w1 kupić, no ale porządny, ja mam anex sport, bardzo jestem zadowolona, przymierzamy się już do spacerówki, bo synek co raz lepiej siedzi :-)

Gość Asiaa

Jak dla mnie opcja 3w1 jest wygodniejsza a wózek służy dłużej. U siebie mam anex cross, jest łatwy w obsłudze, lekko się prowadzi i świetnie sobie radzi na nierównych chodnikach czy alejkach parkowych;)

Dokładnie, wielofunkcyjne wózki są najlepsze, mam co prawda x-landera ale zamienić bym się nie chciała, jest dokładnie taki jaki chciałam ale nie tylko wygląd się liczy, wiadomo że wybierałam go też pod kątem praktycznym, duży kosz zakupowy jest na plus, nie wszystkie wózki takie mają a to ważne jak chodzisz z wózkiem na zakupy