Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HeniaGienia

Problem z tesciowa

Polecane posty

Gość HeniaGienia

Witam postanowiłam założyć ten wątek ponieważ mam mały problem , otóż razem z mężem mieszkamy u jego mamy. Posiadamy malutka firme która dopiero co się rozwija i nie przynosi żadnych zysków jak narazie , mąż pracuje ale tez nie zarabia zbyt dużo. miesięcznie płacimy jej 800 zł na życie i rachunki , jednak ona zarządała 1200 zł za nas oboje po mimo ze zna nasza sytuacje finansowa , zaznaczam ze nas od rana do wieczora nie ma w domu , czas który tam spędzamy to wieczory , szybka kąpiel i kolacja i spac , czy 800 zł za dwie osoby które praktycznie zużywają mało prądu wody itp to mało ? Chciałabym się dowiedzieć ile wy płacicie swoim teścia za mieszkanie u nich , próbowaliśmy z nią rozmawiać to nic nie dało .

Gość gość
Za 1200 zł wynajmijcie sobie kawalerkę i wszystko w temacie. Nie dostanie nic.

Gość HeniaGienia
Żeby w moim mieście znaleść kawalerkę za 1200 graniczy z cudem , dodam ze ona ma mieszkanie własnościowe wiec opłaca tylko same rachunki i 300 zł czynszu

Gość gość
Chciałabyś mieć kogoś w mieszkaniu za 800zł (2 osoby) gdzie trzeba zapłacić czynsz,wodę,światło,gaz,środki czystości i sprzątanie bo skoro was nie ma cały dzień to ktoś to ogarnia i dać wam jeszcze jeśc. Chyba masz coś z głową,bo nie wierzę że można być aż tak bezczelnym

Gość gość
Dlaczego nie mieszkasz u swojej matki tylko wsadziłaś zad do teściowej i jeszcze cała w pretensjach.Co to kogo może obchodzić że może nie macie tyle pieniedzy ile byś chciała? po co było ci zakładać rodzinę ,by wieszać się na innych?

Gość gość
To nie z teściową problem jest tylko z Wami. Wynajmijcie jakąś kawalerkę, kupcie sobie jedzenie, zapłaćcie wszystkie opłaty i rachunki, to zobaczycie, że te 1200, które chce teściowa, to naprawdę dla Was ogromna ulga. Wrócicie szybciej, niż myślisz i po rękach ją będziecie całować, że tak mało od Was chce.

Gość gość
Idźcie do normalnej pracy zamiast bawić się w firmę i udawać dorosłych!!!

Gość gość
Ja bym bym nie chciała od nich ani 1200zł ani nawet więcej a tymbardziej ich samych,mieszkanie z takimi to nie życie a obóz.

Gość gość
No jak to? Jakim prawem ta wstretna teściowa bierze od nich jakiekolwiek pieniądze??? Przecież Polska teściowa powinna przyjąć młodych do własnego mieszkania z radością i natychmiast im je przepisać! Powinna również im sprzątać i gotować bo oni przecież nie mają na to czasu i pieniędzy bo przecież "rozkręcają firmę"! Porządna polska teściowa powinna im na ten cel oddać wszystkie swoje oszczędności! A jak urodza się wnuki to powinna się nimi cały czas zajmować bo przecież nie pracuje i nic nie robi - tylko przeszkadza i zawadza w tym małym mieszkaniu!

Gość gość
Teściowa chce po prostu, żebyście jak najszybciej wynieśli się z jej mieszkania, a ty głupia zakładasz tematy na forum. Nie ma dobrych teściowych i wyryj to sobie nad łóżkiem.

Gość gość
dziś Dodaj jeszcze że nie ma mądych synowych,takich idiotek jak ty

Gość gość
HeniaGienia wczoraj <> Gdzie ty żyjesz dziewczyno! TU ZIEMIA ... TU ZIEMIA .., 800 zł za 2 osoby to skandal delikatnie mowiąc. Podziwiam twoją teściową, że idzie na taki układ. Ty uważasz, że obowiązkiem teściowej jest was utrzymywać ?! Założyliście rodzinę, więc rządźcie się sami, a to że malo zarabiacie to wasza broszka nie teściowej. Zachowujesz się jak zwykły truteń :(

Gość gość
Typowe, znałam laskę, która była oburzona, bo teściowa brała od niej i jej męża 400 zł miesięcznie za wszystko i narzekała, a na koniec żeby się wynieśli dostali 70 tyś na wkład własny.. I NADAL NARZEKAŁA NA NIĄ :D Także niektóre baby są po prostu niewdziecznymi kretynkami i nic tego nie zmieni.

Gość gość
dziś A morał z Pani wypowiedzi jest taki że nie należy narzekać na teściowe, te kobiety mają anielską cierpliwośc do tych debilek,to synowe są g....no warte,tylko wyciągają łapę albo po majątek,albo po kasę albo po darmową opiekę.SZELMY czytaj.bezczelne cwaniary

Gość HeniaGienia
Po co jad ? Środki czystości takie jak płyny do płukania proszki do prania żele itp kupujemy my , nie teściowa . Jedzenie tez kupujemy na wspolke z teściowa , odnośnie tego dlaczego nie poszliśmy do mojej mamy ? Ponieważ mój mąż nie chciał z powodu ze mieszka daleko od miasta

Gość HeniaGienia
Sprzątam i gotuje tez ja . A nie teściowa , i nie wzięłam od niej ani grosza tym bardziej nigdy w życiu nie prosiłam o żadna pomoc , bardziej moi rodzice nam pomagają przy własnym biznesie jak muszę coś załatwić a mąż jest w pracy ...

Gość gość
No to niech sie maz poswieci i przeprowadzi z toba do twoich rodzicow, skoro oni wam pomagają, to pewnie chcieliby od was mniej kasy niz tesciowa. Ty czulabys sie lepiej, to juz drugi powod dla ktorego lepiej zebyscie posli mieszkac do twoich rodzicow. A teściowa przeliczy sie ze swoja pazernoscia, zostanie sama i szczesliwa , ze wszyatkimi rachunkami. Ale cos mi sie wydaje, ze mezus to mamincyc i mamusi nie zostawi. Ech, typowe.

Gość HeniaGienia
mąż tez ma tego wszystkiego dość , ale ciężko mu przeprowadzić się z dała od miasta , z drugiej strony ciężko zostawić teściowa , bo ma już swoje lata i wiem ze ciężko jest jej posprzątać całe mieszkanie i do tego ugotować dla nas obiad dlatego my sprzątamy w domu i gotujemy obiady żeby ja odciążyć od tego .