Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żałuje, ze wyjechałam z Polski czy ktoś tez tak ma

Polecane posty

Gość gość

Pracuje dużo i długo za jakieś śmieszne pieniądze, za najniższa krajowa i na niewiele to wystarcza, tak naprawdę. Mieszkam w uk Ktoś ma podobnie? Przeraza mnie trochę perspektywa powrotu do Polskii i zaczynania od zera Co za życie :( Nie wierzcie w bajki, ze Zachód jest taki super, ze nawet przy minimalnej pensji na wszystko wystarcza, to nie jest prawda.

Gość gość
Ja tak mam. W sierpniu wracam na stałe do Polski. Teraz nie śpię. Słucham kolejnego kazania ks. Natanka i trochę mi lżej na sercu.

Gość gość
Natanek jest cool :P

Gość gość
Mieszkam w Londynie i mam serdecznie dość ...

Gość gość
Wpolsce bedziesz robic za czech za 1500zl i jeszcze pracodawca bedzie ci batem poganiać :-(

Gość budujemy ten kraj
chcecie za min stawki żyć jak arystokracja w Londynie???? Upadli na rozum? Jak ci źle w UK, wracaj do PL, pracy za 1500-2000PLN masa, nawet dla leworęczniaków. Wynajmiesz mieszkanie, zapłacisz media a na reszte już nie starczy, więc najlepiej chłopa z pracą sobie znaleźć i wtedy lepiej, co 2 to nie 1.

Gość gość
Londyn jest supcio :D

Gość gość
ale ludzie, życie za minimalną to jest wegetacja, nie ma się co oszukiwać a ja jednak wolałbym wegetację we własnym kraju, gdzie czuję się u siebie, mimo że bywa c*****o. Ja akurat za minimum nie pracowałem mam powyżej średniej, ale emigrację również zaliczyłem, wytrzymałem 4 miesiące. To nie dla mnie; mam słowiańską duszę i nie byłem w stanie tam się poczuć u siebie. Niby praca spoko, ludzie też, byłem lubiany i szanowany, a jednak nigdy nie czułem się komfortowo. Ale są ludzie którzy się w tym odnajdują. Po prostu jesteśmy różni i tyle. Jeśli Ci źle to wracaj, pamiętaj że masz tylko jedno życie!!!

Gość gość
Ceny w polsce prawie dorównują tym w anglii a przy zarobkach minimalnych które wynoszą około 5, 6 tys złotych na polskie pieniądze żyje sie tam o wiele lepiej.

Gość gość
Dlaczego w PL ceny są jak na zachodzie? kto kradnie tą kase?

Gość gość
Ja tez zaluje choc nie jestem w UK. Dla mnie juz za pozno zaczynac wszystko od poczatku w Polsce, dlatego zostaje tu jeszcze z 5-6 lat.Emigracja niszczy zycie.Szkoda ze nikt mi o tym nie powiedzial 14 lat temu.

Gość gość
Dziewczyny nie bójcie się wracać do Polski. W najgorszym wypadku można znowu wyjechać, np. do innego kraju. Ja wracam w sierpniu. Praktycznie zero oszczędności. Nie boję się wracam. Tu wegetuję. Mimo że zarabiam więcej niż minimalna. To już wolę wegetować w Polsce przy rodzinie.

Gość gość
I przez te 14 lat temu nie zorientowałaś się, że ci źle?

Gość gość
Orientujecie się może, czy jeżeli zechcę urodzić w Polsce to matetnity allowance nadal będzie mi przysługiwał? Kwalifikuję się do niego, ale co jeżeli wyjadę do Polski na zaś porodu i połogu?

Gość gość
Dziewczyny, nie bójcie się wracać do Polski.

Gość gość
gość wczoraj burdele zawsze przyjmują, wracajcie

Gość gość
19.22 Jakbym miala rodzine to bym tez wrocila.

Gość gość
A co z tym maternity allowance, wie ktoś?

Gość gość
a ja mimo wszystko nie, chociażby przez to jak kobiety w polsce są traktowane

Gość gość
Ja za to bardzo sobie chwalę życie w UK, mam tu swoją firmę i bezstresowe życie w przeciwieństwie do prowadzenia działalności w Polsce, która była jedną wielką udręką.

Gość gość
Co z MA?

Gość gość
Jak z tym Maternity allowance?

Gość gość
Londyn jest ok, chociaż w Brighton i w okolicach tzn. małym miasteczku wsi też jest fajnie. Jest taniej niż w Londynie a zarobki podobne. Może po prostu znajdź sobie kogoś i we dwójkę coś ogarnijcie lub wyjeź po za Londyn. Jak byłem w Szkocj to zarobki podobne a chaty np: studio flat od 350£ za miesiąc, oczywiście nie w Edynburgu i w Glasgow.

Gość gość
Wiadomo, im wieksze miasto, tym zycie jest trudniejsze i drozsze. Lepiej placa, ale glownie tym na dobrych stanowiskach. Sprzataczka zarabia tyle samo (minimalna) w malej dziurze i w Londynie. A zycie jest tansze w malej dziurze. Tak samo jest w Polsce, Anglii i kazdym innym panstwie. Duze miasta sa naprawde fajne dla zdolnych i przebojowych.