Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy lubicie wypróbowywać nowe przepisy kulinarne ?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Bardzo lubię gotować, oraz wypróbowywać nowe przepisy kulinarne na potrawy. Chodzi mi o całkiem nowe potrawy, oraz nowe sposoby przygotowywania potraw znanych od dawna, jak np. zamiast tradycyjnych gołąbków - gołąbki bez zawijania, ogórki małosolne bez zalewy (robione w woreczku). Napiszcie proszę, czy też lubicie wypróbowywać nowe przepisy. A może byście jakieś fajne przepisy zamieściły (zamieścili ) ?

Gość Vikaaaa
Ja bardzo lubię i często korzystam, z blogów kulinarnych. Teraz mam fazę na przetwory domowe, wcześniej kupowałam i nie były zle bo np. takie ogórki konserwowe Krakusa sa przepyszne, ale nie ma to ja domowe swojej roboty jednak.

Uwielbiam ;) Zazwyczaj pierwszy raz robię wg przpeisy ale za dugim juz modyfikuję pod siebie

Gość gość
Pewnie, że tak. To coś w stylu Karola Okrasy. Ja najbardziej lubię nowe przepisy, albo takie o jakich nie wiedziałam. Próbowałam kilka razy zrobić panierowane udka, zawsze były nieco twarde, ale poszperałam w necie i teraz mam fajny przepis (najpierw udka trzeba ugotować w rosole), lubię też przepisy na mięso, które się piecze lub gotuje , a potem można wykorzystać na zimno na chleb (zamiast wędliny kupowanej w sklepie...

Próbowałam ostatnio robić sushi i jednak nie wyszło takie jak w restauracji. Aby zrobić sushi takie jak w restauracji , trzeba mieć odpowiednie składniki, których skompletowanie trochę kosztuje. Poza tym nie mam widocznie do tego talentu. Równiez lubie eksperymentować w kuchni ale wybieram głównie przepisy kuchni polskiej.

Ostatnio robiłam domowe lody za pomocą.... wyciskarki:

https://www.eujuicers.pl/blog/jak-zrobic-domowe-lody-i-sorbety-z-pomoca-wyciskarki

Zrobienie sorbetu za pomocą wyciskarki nie jest takie trudne.