Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaa22

ZAROBKI GWIAZD

Polecane posty

Gość onaaa22

Móże jest tu ktoś kompatybylny i wytłumaczy mi skąd polscy wokalisci ..mają tak spore gaże?. Np. ta cała Doda niczego już nie wydaje nie śpiewa a stać ją na tak dostatnie życie , podobnie niszowe gwiazdy disco.. O ile garniam fenomen np. Majdanów kasa płynie z programów tv, reklam, kontraktów czy znanych latami na rynku zespolow jak Bajm czy Bajer ful ;] ...ale taka Popek , Bracia czy Pectusy muszą dojechać zagrać opłacić muzyków agentów podzielić miedzy sobą a i tak stać ich na wille , zachcianki itd. czy te stawki sa AZ TAK DUZE za okoliczne występy ..? bo tak po ludzku jestem ciekawa

Gość gość
przepraszam za błedy

Gość gość
ZAiKS, dostaje kasę za każde puszczenie piosenki w radiu lub tv, z tego co słyszałem Kukiz ma 200 tys miesięcznie

Gość gość
Ktoś coś kiedyś nagrał fajnego i teraz kasa leci i wg mnie jest to ok. Nie rozumiem za to tych wszystkich badziewnych programów z gwiazdeczkami gdzie tańczą, śpiewają, dają się postarzeć, jadą do Chin, szukają agenta i dostają 50 tys za odcinek. Dlaczego nie wezmą do tego zwykłych ludzi? A te wszystkie seriale? To tylko po to by gwiazdeczki robiły kasę

Gość gość
Są aktorzy i są jakieś mroczki, Kurdej-Szatany, Herbusie którzy są pchani wszędzie na siłę

Gość onaaa22
Dziękuję, troche mnie oświeciliście chociaż i tak przy sporej ilości tych artystów to nie wiem jak np. na festynie w Szczecinie nap Michał Szpak może dostać 30tys za koncert ;/ a ZAIKS fundusze na tantiemy pozyskuje od państwa czyli z podatkow ?

Gość gość
Kasę płaci radio czy tv za puszczanie piosenek.

Gość gość
Ja 10 lat temu kładłem pape na dachu szkoly,ZAIKS powinien mi placić za kazde opady deszczu :-P :-D gdzie tu sprawiedliwość:-(

Gość onaaa22
masz racje w eterze doczytałam dzięki chociaz i tak uwazam ze to jakiś kosmos w porównaniu z tym ze większość jednak nie kupuje płyt nie płaci za bilety na lokalnych imprezach a im i tak manna leci