Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obca dziewczyny jest ze mną w ciąży. Co mam zrobić

Polecane posty

Gość gość

Część wszystkim ! Wiem że na różnych forach ludzie piszą anonimowo o swoich problemach więc ja napiszę tu. Mam 24 lata, studiuje zaocznie informatykę ale już od dawna pracuje w tym zawodzie że względu na to że jest to moja pasja i od zawsze mnie to interesowało. Mieszkam sam mam własne mieszkanie i wydaje mi się że nie żyje jak typowy student ale mimo wszystko nadal lubię się pojawić często na imprezach. Właśnie na jednej z takich imprez pod koniec lutego poznałem dziewczynę, 18 latka, bardzo ładna, spodobała mi się że względu na to że nie wyglądała jak każda inna wytapetowana dziewczyny na imprezie. Była inna, siedziała z koleżanką lekko na uboczu widać było że jest nie śmiała. Jakoś zagadałem do niej i zaczęliśmy sie razem bawić, było fajnie wypiliśmy kilka drinków. Nie upilismy się do nieprzytomności, prawie wszystko pamiętam. Koło 2-3 zamówiliśmy taksówkę, ona chciała pojechać do domu a ja nalegałem żeby pojechała do mnie, z perspektywy czasu wydaje mi się że za bardzo na nią naciskałem i dlatego się zgodziła. Pojechalismy do mnie i wiadomo jak to się skończyło. Rano uznaliśmy to za nic zobowiązującego, ja nie chcę się na razie z nikim wiązać. Ona pojechała do domu i myślałem że już nigdy się nie spotykamy. Na początku kwietnia, właściwe 3-4 dni po świętach ona do mnie przyszła, była bardzo smutna i powiedziała mi wprost że jest w ciąży i nie wie co ma teraz zrobić. Trochę sie pokłóciliśmy bo doskonale pamiętałem że jak zawsze założyłem prezerwatywę i to nie może być moje dziecko. Ona stwierdziła że prezerwatywa mogła pęknąć i że to jest na pewno moje dziecko bo z nikim innym nie spała. Tydzień temu znowu się spotkaliśmy żeby pogadać co zrobić dalej, ja zapytałem ją czy nie mogła by usunąć ciąży, powiedziała że nie zrobi tego bo nie ma do tego powodu. Tylko że ja nie chcę mieć na razie dziewczyny a co dopiero dziecka, zaproponowałem że za wszystko zapłacę a ona nie chciała nawet tego słuchać. Nie wiem co teraz zrobić ? Raczej nie uda mi się jej to tego nakłonić, mam do was kilka pytań: Czy muszę w jakiś sposób pomagać jej w ciąży? Czy muszę widnieć w dokumentach jako ojciec tego dziecka ? Czy mogę się wyrzec dziecka jeszcze przed porodem?

Gość Kobieta po trzydziestce
Jakoś nie byłafla ciebie dość obca by ją puknąć... Zamoczyć każden chętny tylko jak co do czego nie potrafi się poczuć do odpowiedzialności . Dżentelmeni z bożej łaski. Tfu

Gość gość
Dżentelmen tfu!:-P

Gość gość
Po to się zabezpieczalem żeby jednak nie myśleć o odpowiedzialności, nie moja wina że nie zadziałało. Zaproponowałem rozwiązanie wygodne dla obu stron a że ona chce sobie zniszczyć najlepsze lata życie to już jej sprawa. (Autor)

Gość gość
Nie wydaje mi się prawdopodobne żeby zaszła z prezerwatywą. Chyba chce cię wkręcić

Gość pani zyleta42
prawik...az tak sie nudzisz...?:p my znamy twoja wybujala wyboraznie.Niektorzy z nas sa tu od X lat jak ty...i znamy te twoje zenujace temaciki.tzw "bulwersujace" zeby kogokolwiek ttuaj zmusic do dyskusji... zenada smeiciu.

Gość gość
Nie jestem żadnym prawikiem, czytam czasem kafeterię i nie mam nic wspólnego z tym zboczeńcem. Zadałem pytania i myślałem że ktokolwiek na nie odpowie. (Autor)

Gość gość
Pachnie prowokacją na kilometr :)

Gość gość
Po pierwsze to test na ojcostwo, bo może Cię wkręcać. Ale jeśli mówi prawdę i tylko z Tobą się przespała, to według prawa musisz pomóc matce twojego jeszcze nienarodzonego dziecka, a potem alimentacja, jeśli nie chcesz wychowywać. Aborcja to wygodne rozwiązanie, ale tylko dla ciebie, bo podczas takiego "zabiegu" jakiś konował może jej uszkodzić macicę, co może się dla niej zakończyć brakiem własnych dzieci i traumą do końca życia. Jest wiele powikłań po skrobankach o których się głośno nie mówi, a w Polsce nie ma możliwości usunięcia ciąży na życzenie.

Gość gość
- pomagać w ciąży nie musisz - dziecko nie otrzyma ciebie automatycznie jako ojca nie jesteście małżeństwem -Jezeli sam nie przyjmiesz ojcostwa w urzędzie ona nie moze tego za ciebie zrobic -po urodzeniu ona moze wystąpić o uojciwienie a Ty masz prawo to badań DNA - sąd ma prawo zasadzić zabezpieczenie alimentacyjne do momentu wyników DNA ktore musisz płacić

Gość gość
18:33 jeżeli się wie gdzie szukać to jest taka możliwość. Prawo nie każe koniety za zrobienie aborcji na sobie bez pomocy innych, a więc można. A ty autorze topicu postaw jej sprawę twardo, powiedz że okej ale ty nie jesteś pewien czy to twoje dziecko więc testy. Zobaczysz że może jeszcze się odp********** Kondom był Twój czy jej??

Gość gość
Słyszałem że aborcja może uszkodzić narządy rozrodcze czy coś takiego. A wie ktoś jak to jest z tabletkami, do którego tygodnia można je wsiąść i czy są bezpieczne? (Autor)

Gość gość
Gość 18:36 Kondom był mój, nie ma opcji żeby był przedziurawiony czy coś. (Autor)

Gość gość
Twoje błędy są tak irygujące, że aż nie chce się wierzyć, że to nie jest prowo jakieś dzieciaka. W każdym razie - mogłaby wziąć tabletki, ale nie chce. Więc temat zamknięty.

Gość gość
Moj komentarz z 18:35 -zabezpieczenie alimentacyjne moze byc uzyskane od dnia porodu najwcześniej , lub daty złożenia wniosku - Jezeli jest Pan przekonany o zabezpieczeniu warto zrobic badania na własna rękę po urodzeniu dziecka , w laboratorium nie sądowym koszt 400zl w sądowym Ok 2000 (Jezeli okaże sie Pan ojcem kwotę trzeba zwrócić do sądu) Moje zdanie , namawianie do skrobanki jest złe i niemoralne. Rozumiem strach i młody wiek ale trzeba stawić temu czoła jak dorosły i pamiętać o tym ze (mozliwe) ze to Pana dziecko , powtórzę PANA DZIECKO a to cos o co warto zadbać nawet jeśli pan nie chciał

Gość gość
To nie twój bachor, tylko jakiegoś bambusa, nie daj się wrobić, badanie na ojcostwo robić i tyle

Gość gość
Autorze, aborcja farmakologiczna jest całkowicie bezpieczna i pewna do 12 tygodnia ciąży. Organizacje takie jak Women on Waves, Women on Web wysyłają paczki z lekarstwami, którymi dokonuje się takiej aborcji w krajach gdzie jest to dozwolone. Nie kupuj tabl od polskich pośredników bo nie wiadomo co może w tym być.

Gość gość
Tabletki 72 godziny po stosuje sie jak nazwa wskazuje . Aborcja w wczesnych tygodniach wykonywana jest przez włożenie tabletek i odklejenie sie lozyzka. Gdy ciąża jest bardziej zaawansowana jest „skrobanka” Pan pyta o metody usunięcia , o aspekty fizyczne a o psychice pan nie myśli

Gość gość
Nie przez odklejenie się łożyska nieuku, tylko skurcze macicy wydalają płód: "Miferpistone blokuje wydzielanie hormonu progesteronu, który warunkuje utrzymanie ciąży. Bez tego hormonu przerywa się więź między zarodkiem a ścianą macicy, wystepują skurcze. Misoprostol natomiast wzmacnia skurcze, pomagając wydalić produkty ciąży z macicy." Negatywne skutki psychologiczne aborcji niemalże nie występują. Rozumiem zygotarianie że walczysz o każdą zygotę zamiast pomóc już urodzonym dzieciom, ale chociaż niech cię będzie stać na obiektywność.

Gość gość
Wydaje mi się że ona jest w 8-9 tygodniu ciąży, bardzo chciałbym żeby dała się namówić na zakończenie ciąży, to dziecko nie jest potrzebne teraz ani jej ani mnie. (Autor)

Gość gość
Namawianie do aborcji jest karalne! Jak ta laska pójdzie mą policję, ze namawiasz ja na tabletki poronne czy zabieg, to masz sprawę w sądzie. Piszę poważnie. Jeżeli to Twoje dziecko, to masz obowiązek płacenia, niezależnie czy chcesz widzieć dziecko czy nie. Nie jecz, bo to laska ma przekichane i to niezależnie czy urodzi czy nie. To ona ponosi największe konsekwencje fizyczne i psychiczne.

Gość gość
Witam zawodowego-kafe bajkopisarza

Gość brokensaaajd89
prowo smieciu,s********j z kafe... az tak sie nudzisz. taaa...głupi ćwok wyszedł z domu do ludzi.hahaha. ktory informatyk chodiz na imprezy?? ktora niesmiala laska idzie do lozka z obcym? hahahaha ktora laska idzie do lozka z obszczanym,niemyjacym się niemodnym informlatykiem.(wiadomo ze informatyk to najmniej pociagajacy typ faceta). 18 latka raczej nie spotka na imprezie 24 latka. 0/10 ps.Zrobiles to wychuwuj .aliemnty do 26 roku zycia,na dziudziusia i na mamusie,wiec wez dwa etatyu od razu...i szykuj sie na rozmowe z tresciami ktorym zniszczyles 18 letnią corke :*

Gość gość
Moja rada; zapoznaj się z nią.Już nie będzie obca i po problemie.Gratuluję dzidziusia.

Gość gość
Wiesz co jełopie? To naprawde nie jest dobry temat do prowokacji, wiec napisz chujki jakas inna historyjkę:O

Gość gość
Teraz widzicie dlaczego Polki nie chcą Polaków, a wolą obcokrajowców. Polacy są mega nieodpowiedzialni, zrobi dzieciaka i do widzenia. Sorry, ale do tanga trzeba dwojga, powinieneś wziąć odpowiedzialność i być dla tego dziecka jak najlepszym ojcem, a nie uciekać jak tchórz. Typowy Polak. :(