Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blabla5592

Schudnąć 5 kg ( Zdrowa dieta? dużo ruchu)

Polecane posty

Gość Blabla5592

Witam od tygodnia się odchudzam. Chciałabym opisać tutaj swój plan na to jak zrzucić te 5kg. Chciałabym żebyście napisały/ napisali co o tym myślicie. Aktualnie waże 60kg przy wzroście 175cm. Wiem że dużo osób stwierdzi że to odpowiednia waga. Ja wcale nie twierdzę że jestem gruba. Uważam się za dość szczupłą osobę ale wiem że będę się dużo lepiej czuła w swoim ciele jak pozbędę się tych paru kilogramów, ujędrnie ciało i spale "boczki" 1,5 roku temu odchudzałam się i z 63 kg zeszłam na 57kg. Zaczełam codziennie biegać i zdrowo jeść. Po tygodniu odchudzania życie mi się zaczeło rozpadać (choroba bliskiej osoby, ciągłe kłótnie z chłopakiem, egzaminy na studiach). Wszystko to mnie przytłoczyło. Nie miałam ochoty ani czasu spotykać się ze znajomymi, a wieczorne bieganie pomagało mi się odstresować po ciężkim dniu. Później wszystko zaczeło się układać. Zaczełam częsciej spotykać się ze znajomymi. Głownie spotykaliśmy się wieczorami więc wtedy już zamiast pobiegać szłam do jakiejś knajpy. Ciężko byłomi wrócić do biegania i zdrowego jedzenia. Zawsze powtarzałam sobie od jutra od jutra i tak to "od jutra" trwało przez ponad rok ale skończyło się!!! Od tygodnia wziełam się za siebie. Mój przykładowy jadłospis i plan treningowy wygląda tak: 7:00 odrobina owsianki ( 3 łyżki płatków owsianych zalanych odrobiną mleka, do tego odrobine masła orrzechowego do smaki) czasami zamiast owsianki jem 1 malutką kromkę chleba z awokado lub jajkiem. NIe chcę przed ćwiczeniami się przejadać ale też nie chcę ćwiczyć na czczo bo wtedy robi mi się słabo. 8:00- basen i siłownia. 40 minut pływania i godzina biegania na bieżni. 11:00 smoothie ( mleko, pół banana, 1/4 awokado,borówki, jarmuż, nasiona chia, łyżeczka masła orzechowego. Czasami dodaje mango) 16:00 Obiad -1 grilowany ziemniak ( bez dodatku tłuszczu) -troszkę sałatki greckiej -grilowana ryba lub kurczak 20:00 2 plastry twarogu posypane kakao i polane łyżeczką miodu. Do tego kilka truskawek. czasmi zamiast tego wypije kakao albo kawe inke z łyżeczką cukru codziennie pije 3 litry wody z cytryną ( czasami dochodzi do tego herbata) Co o tym myślicie ? Jakieś rady? Nie chodzę głodna. Jem to co mi smakuje. Czasami nawet mam wrażenie że jem za dużo. Może macie jakieś pomysly na zdrową kolacje a może któraś z was ma podobny cel i chce się przyłączyć ?

Gość gość
ja się zastanawiam skąd ty codziennie weźmiesz kilka truskawek albo pół banana. kupisz całą paczkę a resztę wyrzucisz? pół banana do śmieci?

Gość gość
nie wiem jak chcesz być szczupła luz , ale pamiętaj że facet woli puszyste bo jest do czego się tulić a nie do deski taka prawda

Gość gość
Walnie się w ŁEB, TYLE NAPISZE

Gość Blabla5592
Ja jednak myślę że faceci wolą zgrabne, szczupłe i wysportowane dziewczyny a nie "puszyste" kobiety dla których jedyną formą dbania o siebie jest nałożenie tony tapety na twarz i zrobione paznokcie. Jeśli jednak jest inaczej no to niestety ale nie zamierzam się wpasowywać w ich gusta. Chcę sie odchudzić bo wiem że będe się lepiej czuła psychicznie wiedząc że jem zdrowo i mam na tyle silną wolę żeby codziennie wstać i poćwiczyć. Ćwicząc i jedząc zdrowo czuje się naprawdę zadbana, mam też wiecęj energii i lepiej zaczynam dzień wiedząc że już z rana robie coś dla siebie. Dbam o skórę, włosy, paznokcie, Nakładam lekki makijaż i jak powiedziałam nie jestem osobą grubą ale w moim odczuciu to nie jest dbanie o siebie tylko "upiększanie". Jak można powiedzieć że ktoś dba o siebie jeśli w wrzuca w siebie tonę śmieciowego jedzenia. Co do pytania skąd wezmę kilka truskawek i banana. Kupię 1 lub 2 banany i malutki pojemniczek truskawek :) Ot to odpowiedz.

Gość gość
Oczywiscie, masz prawo sie odchudzac. Radze jednak sprawdzic jaka masz kalorycznosc bo jadlospis wyglada ubogo...

Dieta jest bardzo ważna dla człowieka, pomaga np. w budowaniu wspaniałej szczupłej sylwetki, a także bardzo pozytywnie wpływa na samopoczucie, lecz do dobierania odpowiedniej diety potrzebny jest odpowiedni specjalista, który cie poprowadzi, a nie zaszkodzi, taką osobą jest Igor, którego gorąco polecam, naprawdę zna się na rzeczy. To jego strona: www.igortreneronline.pl. P.S>Aktualnie trwa tam konkurs, gdzie można wygrać 10 tys. złotych jedynie za zasługą swojego ciała.

Gość gość
nie ruszasz się nie schudniesz jak nie dobierzesz odpowiedniej diety to tak samo. Ja jak przeszłam na dietę lightdiet i zaczęłam chodzić na siłownię to dopiero ta waga ruszyła.. od leżenia przed kanapą i opychania się lodami to nic nie ma... i waga nie ruszy.. no chyba, że w górę.

Gość gość
Po za ćwiczeniami i dietą, można też wspomóc się suplementami diety. Odpowiednie suplementy możesz dobrać w www.elitesportfood.pl Pracują tam osoby, które znają się na suplementach i potrafią doradzić ich odpowiedni dobór.

Gość Anna Kaptur
Żeby schudnąć to nie jest to taka prosta sprawa, potrzebna jest odpowiednia osoba, która poprowadzi cie i pokaże ci możesz jeść, a co nie, aby osiągnąć wymarzoną sylwetkę. Ja bardzo polecam trenera Igora, który ma wieloletnie doświadczenie w tego typu sprawach i wielu ludziom pomógł. To jego strona: https://www.igortreneronline.pl

Gość natalie009
Może lepiej zasięgnąć porady jakiegoś dietetyka. Ćwiczysz chyba sporo a jesz dosyć ubogo więc żeby się to nie odbiło na twoim zdrowiu. Zwróć uwagę też na swój metabolizm, jaką masz przemianę. Czasami wystarczy go usprawnić, np. z iqacai i te 5 kilo zrzucisz wtedy spokojnie. Ćwiczenia i dieta nie zaszkodzą, ale wszystko z umiarem.

Gość gość
Każdy ma prawo do tego, żeby czuć się dobrze więc jeżeli uważasz, że 5kg to jest spełnienie twoich marzeń to oczywiscie możesz to zrobić zdrowo i dobrze :) Ja chudłam do ślubu 8kg w 2,5 miesiąca mi się udało zrzucić, bez jakichś większych wysiłków, natomiast po ślubie obydwoje z męzem się wzięliśmy za siebie - koniecznie jedz dużo owoców i warzyw, bądź aktywna 3 razy w tygodniu to najbardziej optymalna ilość - ale nie przetrenowuj się! Nadmierny wysiłek może wszystko popsuć, odstaw makarony, jasne pieczywo, masła, spróbuj wyłączać z diety laktozę to na pewno pomoże Ci w trawieniu, możesz skorzystać z np iqacai one oczyszczają organizm i wspomagają pracę układu trawiennego. Trzymam za Ciebie kciuki, to Ty musisz czuć się dobrze w swoim ciele :) I być z siebie zadwolona :)

Fast Burn Extreme to unikalny wieloskładnikowy reduktor tkanki tłuszczowej. Silna formuła Fast Burn Extreme powstała z myślą o sportowcach i osobach aktywnych fizycznie, jednak z jej zalet może korzystać każdy – niezależnie od intensywności ćwiczeń i wagi ciała. *Przyspiesza metabolizm tłuszczów i węglowodanów *Hamuje proces tworzenia się tkanki tłuszczowej *Zwiększa wytrzymałość podczas treningu *Poprawia koncentrację *Nie zawiera środków dopingujących *Ulepszona formuła idealna dla sportowców i amatorów Link do zamówienie podaje --> http://nplink.net/XM98tigE

Gość gość Weronika
U mnie odchudzanie przyniosło efekt dopiero po tym jak zastosowalam Slimunox

Gość Przybysz Jarek
Dieta jest bardzo ważna dla człowieka, pomaga np. w budowaniu wspaniałej szczupłej sylwetki, a także bardzo pozytywnie wpływa na samopoczucie, lecz do dobierania odpowiedniej diety potrzebny jest odpowiedni specjalista, który cie poprowadzi, a nie zaszkodzi, taką osobą jest Igor, którego gorąco polecam, naprawdę zna się na rzeczy. To jego strona: https://www.igortreneronline.pl

Gość gość
Polecam www.fabrykasily.pl/plany_treningowe?poleca=michal1876060 Profesjonalna pomoc w drodze do wymarzonej sylwetki

Gość gość
Ja również odchudzam się z pomocą Foreverslimu.I na prawdę jestem mega zadowolona z efektów.Wiem że te tabletki mają wspomagać odchudzanie ale jeszcze nigdy waga nie spadała aż tak szybko.Trochę się tylko boję o efekt jo-jo.Ale trochę czytałam i chyba jeszcze nikomu sie on nie przydarzył.