Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacamama

słoiczki dla niemowląt

Polecane posty

Gość pytajacamama

Jak rozumieć informację podaną na słoiczkach dla niemowlaka, że można podać np po 4 czy 6 miesiącu? Oznacza to że posiłek np 9cio miesiecznego dziecka które dostanie słoiczek po 4mcu nie bedzie pełnowartościowy? Czy wręcz przeciwnie, może jeść wszystko a oznaczenie ma na celu wskazać okresy wprowadzania nowych smaków? Wybaczcie za pytanie, ale jestem początkującą mamą ;)

Gość gość
moje dziecko mialo 9 mcy a jadlo tez takie po 6,7 mcu itd...

Gość gość
Jeśli dasz normalnie banana nie ze słoiczka, to nie będzie miało znaczenia, czy dziecko ma 5, czy 10 miesięcy :) Inna sprawa jest z obiadkami. Dziecko 5-miesięczne - zazwyczaj :D - jest lżejsze od 10-miesięcznego, a zatem potrzebuje już więcej kalorii, białka, węglowodanów, czy tłuszczów (odpowiednia liczba gramów na 1kg masy ciała). Ale jak zje czasem mały słoiczek dyni z ziemniakiem, to też będzie dobrze :)

Gość gość
w słoiczkach po 6, 8 mcu są grudki, jak dasz 9 miesiecznemu dziecku obiad po 4 mcu to bedzie miec obiadek o konsystencji gładkiej papki, a takie dziecko powinno jesc posilek z grudkami lub gryzc jak ma zeby

Gość pytajacamama
Aha, już rozumiem. Dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
Ja nie wiem jak te matki kiedyś rozszerzaly dietę jak produkty nie były opatrzone odpowiednimi etykietami:)

Gość gość
dziś Ty też jesz lody, jogurty, musy itp. zawsze z grudkami? :) Jak sobie czasem zje słoiczek po 5 miesiącu, to zęby mu nie urosną jak zającowi, że je musi stale ścierać ;)