Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olllllaaaaaa

Ciąza po cerazzete i ellaone,mozliwa?

Polecane posty

Gość Olllllaaaaaa

Biore pigulki cerazzete , z jedną spoznilam sie 11 godzin, ale w ulotce jest granica 12 h , dodatkowo po stosunku wzielam ellaone tabletke po, dziewczyny myslicie , ze jednak mogę być w ciązy. Test mogę zrobić dopiero za 11 dni

Gość gość
Moze ktoś coś podpowie? Kiedy najwczesniej beta hcg z krwi po stosunku?

Gość gość
Nikt nic nie podpowie?

Gość gość
A skąd mamy to wiedzieć? Nawet lekarz ci tego nie powie. Loteria

Gość Cleo1976
Ciąża jest zawsze możliwa, jeśli się współżyło (od SAMEGO "zapomnienia pigułki" przecież w ciążę się nie zachodzi;)).Ale powiedziałabym, że tu jest bardzo mało prawdopodobna.Wskaźnik zawodności EllaOne wynosi 2%, to znaczy, że na 100 stosujących kobiet DWIE mogą zajść w ciążę.Lecz tutaj jeszcze dodatkowo ochrona hormonalna mogła zostać zachowana. Aha. Możesz dalej brać pigułki, ale do czasu wystąpienia miesiączki używaj dodatkowo prezerwatywy.Cerazette to jest progesteron, a EllaOne-anty-progesteron, więc ich działanie może wzajemnie się znosić.Gdyby krwawienie nie nastąpiło (co przy takim koktajlu hormonów jest możliwe) zrób test co najmniej 14 dni po tamtym feralnym stosunku. I głowa do góry.Brałam EllaOne 2 razy w życiu (pękła nam prezerwatywa) i nie zaszłam w nieplanowaną ciążę.

Gość Cleo1976
Ps.Beta- hcg robi się minimum 7 dni po zapłodnieniu.Tyle czasu mniej więcej potrzeba, by zarodek się zagnieździł w macicy i zaczął produkować hormon hcg, który jest wykrywany przez testy. Dlatego EllaOne działa do 120 godzin po stosunku, a Escapelle - do 72 godzin. Ale spokojnie, jeśli wzięłaś pigułkę bardzo szybko po stosunku, to nie ma mowy ani o jajeczkowaniu, ani tym bardziej o zapłodnieniu.

Gość gość
Test robiony 25 dni po negatywny, ale od 7 dni mam plamienia co mi się nie zdazalo przy zażywaniu cerazzete, czy ellaone mogla tak namieszac?

Gość gość
Cleo1976 moze cos podpowiesz?

Gość gość
Cleo! Pomoz

Gość Cleo1976
Tak.Po EllaOne bardzo częste są dodatkowe plamienia lub nieregularne cykle.To logiczne.Twoje ciało normalnie wydziela 2 główne hormony.Estrogen i progesteron. W Cerazette dodatkowo przyjmujesz ten drugi, mówiąc organizmowi:"stop, już jestem w ciąży!" A Ella to antyhormon, który osłabia działanie tamtego (jak gdyby przy "poronieniu") stąd plamienia.Dopóki się to nie unormuje, na wszelki wypadek stosuj dodatkowo prezerwatywy.