Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To ja od komuni maruda udalo sie zalatwic sale

Polecane posty

Gość gość

Tylko sam obiad potem tort i ciasto.Obiad sklada sie z zupy- rosól.2 danie- frytki , ziemniaki oraz 2 rodzaje mies surowki 2. Herbata i kawa w zestawie.Moje ciasto, tort oraz napoje.Koszt na 13 doproslych osob + 3 dzieci. 930zł. drogo czy nie drogo?

Gość gość
W sam raz, miescisz sie w swoim budzecie i co wazniejsze, bedziesz jako mama rowniez obslugiwanym gosciem.

Gość gość
wczoraj znajoma zrezygnowala i dala znac.Wskoczylam na jej miejsce. A ja juz talerze zamowilam.Dobrze ze jeszcze nic w sumie nie kupilam z zastawy czy obrusy. Tylko juz trost mam zamowiony- i zdziwienie ze tak szybko. bo na ten termin ja bylam pierwsza. Fryzjer po pol roku wczesniej zamawiany.Jakis obled.

Gość gość
Ja będę płacić 150 zł od osoby, lokal zarezerwowany półtora roku temu. Przystawki, zupa do wyboru jedna z trzech, obiad - do wyboru ziemniaki, pyzy, frytki, 5 rodzajów mięs, surówki, warzywa gotowane, tort w cenie, ciasta w cenie, kawa, herbata, napoje, woda w cenie. Komunia na 30 osób

Gość gość
Wczoraj byslymy z corka bo odbior alb.Kolejka jak za komuny.1,5 h stalysmy.Ile ludzi zamawia lokal a potemw ostatniem chwili reszygnuje.Zaliczki im przepadaja.Pogon niewiem za czym. Nam na ostatnia chwile ale sie udalo.

Gość gość
No to swietnie, ze tak udalo sie, jak dasz rade to spraw sobie jednak ten serwis, chocby po kawalku, przeciez przyda sie i na inne okazje a bedzie pamiatka z komunii z przygodami.

Gość gość
nie moge narazac sie na dodatkowe koszty.moze z czasem sobie kupie.bo oplaceniu lokalu.zostaje mi na inne rzeczy ok 500zl.na tort ciasto i inne pierdołki.Mam nadzieje ze innych juz kosztow nie bedzie. i jeszcze dokupic soki, napoje. Za albe zaplacone wianek, tez, buty dla corki wczoraj kupione.Jeszcze 70 zł za bolerko.Odlozylam zeby nie wydac.Dla mojego tylko koszule- bo garniaka ma i buty. sale mam doslownie rzut beretem od domu. 2-3 minuty piechota. Mam nadzieje ze przezyje ten dzien.

Gość gość
No i super. Cenowo bardzo dobrze. Ja robilam chrzciny w domu moich rodzicow bo mnie mama namowila. Ale nigdy wiecej taki imprez organizowanych przez siebie. I tak mi mama duzo pomogla, ale mimo to pracy bylo od cholery. Przed, w trakcie i po... Takze dziekuj***ardzo.

Gość gość
bo rodzina mojego jest z innego miaasta. jak obiad bedzie ok 13. potem tort i ciasto. to maks 15- 16 po imprezie.mysle ze rodzina mojego bedzie chciala jeszcze do nas zajsc. i przydalo by sie cos jeszcze przygotowac.- cos do zjedzenia.

Gość gość
to ugotuj na cieplo np narób krokietów i odgrzejesz w piekarniku, barszcz do tego. Chleb i talerz wędlin, serów i wystarczy

Gość gość
cos zrobic trzeba.moj mial brac 2 dni wolnego. ale zmienil i tylko piatek wezmie.znajac rodzinke mojego. bedzie chciala posiedziec.

Gość gość
Ciesz sie na ten dzien razem z corka! Swietnie sie udalo z sala. To przeciez sa rzadkie chwile spotkan rodzinnych.

Gość gość
Nie po to urzadza sie cos w restauracji zeby jeszcze dodatkowo goscic w domu, no litosci. A jeśli juz to delikatnie. Kup tylko ciasto, jak przyjda dostane kawe, herbate i samo ciasto, jak zobaczą, ze nic wiecej nie ma to szybciej wyjdą. Zero alkoholu, zero drugiego obiadu, po cholere? Obiad to w restauracji. A poza tym to komunia, wiec alkoholu nie musi byc. A w domu tez ciasto byloby na tzw stole szwedzkim, bez silenia sie na krzeselka zeby kazdy mial miejsce.

Gość gość
Jezeli rodzina jest przyjezdna, to wypada poczestowac ja wczesna kolacja, moze tylko wedliny, sery z salatka.

Gość gość
cos malego na kolacje.Jakas salatka cos zeby glodni nie wracacali.

Gość gość
To zalezy z jak daleka, bo w granicach 80-100 km to spokojnie kazdy moze wrocic prosto z restauracji jesli jest mobilny a nie zdany na komunikację podmiejska. Jesli to juz te 100 i więcej j no to moze faktycznie. Ale wystarczy zwykla kolacja, salatka jarzynowa dzien wczesniej zrobiona, na szybko jajka w majonezie, salatka z pomidorow, wedliny i ser na polmisku i chlebek i masełko. Przeciez nikt normalny nie jada dwoch obiadów, a spora czesc gosci nawet takich kolacji j/w. Wiec spokojnie zabrac ich do domu, najpierw dac ciasto bo to 16.00 pewnie bedzie, a o 18.00-18.30 dac kolacje i normalne ze o 20.00 powinni sie wszyscy juz zebrac do domow .

Gość gość
ok 100km.rodzina ze strony partnera a z mojej strony to na miejscu.

Gość gość
I co mamy ci teraz wiwatowac i hymn pochwalny ułożyć? Bez przesady. Opis jak byś cudu jakiegoś dokonała. No żenada. Tutaj większość matek albo ma lokal wynajęty albo stoi w kieracie i same gotują. Czym się chwalisz? Że d**e w końcu ruszyłas łaskawie dla dziecka własnego? No rzeczywiście jestem pełna uznania.

Gość gość
jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to wypad.do pani z 17 .26

Gość gość
17'29 no wlasnie konkretnie ktoś wyżej napisał.O jakie inne konkrety chodzi?

Gość gość
komuni - i (jak już to dwa "i" ) .

Gość gość
My mieliśmy chrzciny na 16 osób. Płaciliśmy 75 zł od osoby. Był rosół, do wyboru karkówka w sosie, dewolaj i mielone. 2 surówki. zimne napoje. ryba po grecku, jajka faszerowane, szparagi zawijane w szynce, 3 sałatki. Potem jeszcze 2 gorące dania polędwiczki z ryżem i ryba zapiekana z pieczarkami. 2 rodzaje ciasta i tort. Do tego kawa i herbata. Alkohol był nasz, a z właścicielem uzgodniliśmy, że piwo będziemy brać po 4 zł. Lech. Jedzenie wspaniałe, pani kelnerka bardzo miła. Wychodząc daliśmy 100 napiwku, gdzie panie stwierdziły, że już wszystko uregulowane i nic nie trzeba płacić. Impreza od 12 do 18. Wszystko co zostało, zostało zapakowane i oddane na. Miasteczko 15 tysięcy. Mamy już tam zamówioną komunię za 2 lata.

Gość gość
Szczerze mówiąc, jak za sam obiad, to trochę cie wychooyali z kasą. Jeszcze napoje sama kupujesz..śmiech na sali

Gość gość
takie sa ceny na komunie.zycza sobie wiecej. a np. za stype sam obiad, koszt 30zł. jest roznica.

Gość gość
Zrobili cie w balona

Gość gość
az tak drogo? juz glupieje. mowilam od samego poczatku ze nic nie robie. i moglam trzymac sie tej wersji. s teraz piszecie ze dalam sie oszukac.

Gość gość
Ja w domu zaproponowalabym kawę albo herbatę, ciasto, jak posiedza dłużej to najwyzej kolację typu salatka, wędliny. Nie szalej już skoro placisz.

Gość gość
23:10 ogólnie to nie jest jakaś zawrotna kwota, ale jeśli za sam obiad to serio sporo. Ciasto i tort ok, zazwyczaj daje się swoje, ale w tej cenie powinien być przynajmniej litr napoju na osobę i zimny bufet

Gość gość
Ogolnie to jest taka stolowka przy hotelowa.Jest tam basen, hala sportowa dla sportowcow. I tam oni sie stoluja.Dzieciaki jak przyjezzdaja na obozy.A takze mlodziaki( ze szkolki policyjnej)Jak dzis bylam to widac ze cos gotowala.Mam tam juz 3 komunie zarezerwowane.Mowila ze mamy maks 2 h.Jak bedziemy o 13- to do 15 . i mamy sobie isc.Ale sala jest brzydka, dosc obskurnie. Jestem naprawde chora na glowe. sama niewiem czego chce.

Gość gość
Jprdl to już lepiej mogłaś zrobić w domu