Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeziębienie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mój synek ma 1.5 miesiąca i od wczoraj ma mocny katarek że czasem aż zachłystuje się smarkam. Co robić czy to normalne u maluszków czy coś poważniejszego

Gość gość
Cześć, kup na początek maść majerankową i po oczyszczeniu noska smaruj pod nim. Zakraplanie solą fizjologiczną lub woda morską i na brzuszek;-) obserwuj czy nie ma temperatury. Jeśli jest pogodny i nie gorączkuje możesz spokojnie obserwować. Jakby co to do lekarza. Ważne też czy nie kaszlę dużo.

Gość gość
Kaszle tylko jak mocniej pociągnie noskiem. Nie ma temperatury ale jest marudny dzisiaj przez cały dzień może spał godzinę

Gość gość
Jest w delikatnej mgiełce woda morska dla dzieci 0-3 lata. Zakraplanie solą fizjologiczną jest niewystarczające, bo tę wydzielinę trzeba rozrzedzić i usunąć, żeby sięnie "kisiła" w nosie. Zasada jest taka, żeby psikać i odciągać, psikać i odciągać itd. :)

Gość gość
Przede wszystkim kup sobie inhalator. Rób dziecku inhalacje 3x dziennie z soli fizjologicznej, po inhalacjach oklepuje dziecko, a potem odciągaj gluty "katarkiem" do odkurzacza. Posmaruj pod nosem maścią majerankową, a na noc plasterek aromactiv i ewentualnie po kropelce nasivin soft. Dużo kładź na brzuchu, żeby wydzielina nie spływała do gardła i na oskrzela. Niep rawdą jest, ze trzeba często odciągać katar. Zbyt częste odciąganie kataru może spowodować efekt odwrotny od zamierzonego i może doprowadzić do wzmożenia wydzieliny. Wystarczy odciągać 3-4 razy dziennie "katarkiem" do odkurzacza. Swoją drogą uważam, że położne po porodzie powinny czy tam w szkołach rodzenia powinny mowic, że podstawą wyprawki obok łóżeczka i wózka powinien być inhalator. Przeziębienie u takiego maluszka bardzo łatwo rozwija się w gorsze dziadostwo, a inhalacje to skuteczna metoda na ulgę na dziecka i szybszy powrót do zdrowia.

Gość SecondWind
22.57 Eee, gdybym byla "swieza" mama to bym chyba nie zrozumiala o co chodzi z tym " "katarkiem" do odkurzacza" ;) Zakladam jednak ze chodzi o aspirator.. i tak, jest to genialne urzadzenie. Moje mlode tez mialo katar w pierwszych miesiacach zycia i nie radzilo sobie z ta wydzielina. Leczylismy sie wlasnie woda morska i odciaganiem wydzieliny aspiratorem. Teraz, dla 5 latka uzywamy jeszcze plastrow z olejkami (aromactiv, pneumolan, bez roznicy..) ale nie wiem od jakiego wieku mozna je stosowac.

Gość gość
Ja bardzo lubię stosowanie leków homeopatycznych bo jak dla mnie są skuteczne a przy okazji nie są jak dla mnie inwazyjne dla organizmu, ale to już wiadomka, kazdy ma inny. Bardzo często kupuję je tutaj http://podwaga.pl/ pelna dostępność, doradztwo i ceny nie porażają

Gość gość
Podobno Lux Med ma w okresie grypowym Centrum Infekcyjne dla pacjentów w trybie pilnym. Znajoma ostatnio była i jest zadowolona z jakości obsługi. Szkoda tylko, że mają je tylko w 8 miastach.

Gość sara

Warto pomyśleć o zestawie inhalator Baby + rozgrzewający Jednorożec dla siebie albo na prezent. Ja akurat kupowałam siostrze i mojemu chrześniakowi.