Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamamatylda8

Dwulatek bez drzemki, kiedy kładziecie spać?

Polecane posty

O której chodzą spać wasze 2-2.5-letnie dzieci? Syn się właśnie przestawił, nie chce spać w ciągu dnia, pada o 18 i wstaje bardzo wcześnie. Jeśli pójdzie na drzemkę po południu jest problem ze spaniem do północy.

Gość gość
19/20 wstaje o 7-8

Gość gość
Moja też nie śpi w dzień ale już po 19 śpi wstaje różnie 6 7

Gość gość
Jak moja miala dwa lata to przestała chcieć spać w dzien i wtedy zasypiała 18-20 a budzila się 7-8:30 Do dziś tak śpi a ma prawie 3 lata

Gość gość
Moj ma 2latka wstaje 7-8 klade spac o 20.30. Staram sie go polozyc na drzemke ok 1.30 na 30-60min( on mowi ze nie ma boba a ja ze tylko idziemy rozprostowac kosteczki jesli sie polozy odlatuje w 5min) jesli sie nie przespi to jest strasznie markotny i placzliwy ok17 i wtedy sam pada na 10-15min. Przerabialismy wczesniejsze chodzenie spac o 19 ale dla mnie pobudka o 5 jest tragedia juz wole pozniejsze bo na wieczor potrafi sie sam ladnie bawic

dzięki za odpowiedzi :-) trochę się poprawił z porannym wstawaniem i teraz faktycznie kładzie się o 19:30 i śpi do 7:30 :) da się żyć! trochę tylko szkoda mi go zbierać ze świeżego powietrza o 18:30 (na kolację, kąpiel) kiedy inne dzieci ciągle się bawią... no ale jak przesadzę do 19 to potem zasypia z kanapką w ręku albo robi dzikie awantury przy kąpieli...

Gość gośćmamini
Moja dwa latka kończy w czerwcu, śpi raz w dzień godzinkę, koło 14/15. Wieczorem kładziemy o 20-21. Wstaje rano po 8. :)