Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Labioplastyka na nfz

Polecane posty

Gość gość

Mam 17 lat (we wrześniu 18). Mój problem dotyczy warg sromowych mniejszych. Wystają one poza te większe jakieś dobre 2cm i nie wygląda to ładnie ani atrakcyjnie. Ale nie chodzi tutaj tylko o problem estetyczny. Wargi te przeszkadzają mi też w codziennym życiu. Nie mogę jeździć na rowerze bo już po kilku minutach zaczynają boleć, obcierają się, są czerwone. Nawet jak mam na sobie spodnie to czuję że mi się tam 'wżynają'. W szkole muszę prawie na każdej lekcji chodzić do łazienki żeby sobie je poprawiać bo nie wytrzymuje :/ więc tak, jest to dla mnie duży kłopot. Nawet chłopaka nie mogę mieć bo boje się jak zareaguje gdy zobaczy takie wystające coś pomiędzy nogami. Jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa. Ale właśnie zamierzam iść (w końcu) i zapytam się czy to normalne, czy byłby możliwy zabieg mimo że jestem nie pełnoletnia. Teraz pytanie do was - czy jest możliwe nfz? Nie jest to moje widzimisię tylko sprawa która przeszkadza mi w życiu codziennym. Czy są tutaj dziewczyny z podobnym problemem? Czekam na jakiekolwiek odp Ps: I błagam nie piszcie mi że wystające wargi sromowe to norma. Bo to naprawdę nie wygląda ładnie (chyba że dla fetyszystów) ale moim zdaniem to chore.. Liczę na sensowne odp z waszej strony

Gość gość
lekarz specjalista decyduje, czy przyczyną wykonania zabiegu są względy zdrowotne. jak nie to se zarób 3 000 zł jak jesteś taka dorosła, ze seksu chcesz a zarobić tych 3 tys. to już nie łaska

Gość Majchrzak_K
A skąd jesteś? Bo Labioplastykę wykonują w Damianie w Wawie. Poza tym, myślę że na razie wystarczy sama konsultacja. Lekaż zdecyduje czy taki zabieg jest w ogole konieczny. Nie wiem jak wygląda w Damianie kwestia wieku, więc proponuję do nich zadzwonić to się wszystkiego dowiesz:)

Gość gość
Nie wiem czy akrat na NFZ ale na pewno Labioplastykę wykonują w klinice na Wałbrzyskiej w Warszawie. Zadzwoń do nich to się wszystkiego dowiesz. Ja miałam u nich wykonywany zabieg i jestem bardzo zadowolona.