Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd 25 letnia dziewczyna ma taką kase ?

Polecane posty

Gość gość

Poznałam ostatnio w klubie malucha do którego chodzi mój syn dziewczynę w mniej więcej moim wieku. Od początku zdziwiło mnie skąd taka młoda dziewczyna ma kasę na torebki za kilka tysięcy i złote zegarki ale pomyślałam, że to podróbka. Dopóki zaprosiła mnie do swojego domu... Ludzie ! Ona mieszka w willi za jakieś 3 miliony, mają kilka samochodów za średnio 200 tys jeden, jeździ sobie na wakacje do Meksyku... Najpierw pomyślałam, że ma dużo starszego męża ale nie, facet ma jakieś 30 lat i z tego co mówiła to prowadzi jakąś firmę ale jak to możliwe, że stać ich na aż tak wystawne życie w takim wieku... ?Potem pomyślałam, że pewnie nadziani rodzice, ale wspominała, że jej mąż nie utrzymuje kontaktu ze swoimi rodzicami i pokazywała mi, że jej rodzice mieszkają dwa domki od niej - no i faktycznie ładny domek, ale na pewno nie należący do jakiś milionerów... Jakim cudem są więc tak bogaci ?

Gość gość
A co cię to obchodzi? To ich sprawa o ile cię nie okradli.

Gość gość
Tez bym chcial wiedziec. Mam kolezanke z roku, ma chlopaka Wlocha. Co weekend siedzi w Rzymie w hotelach nad basenem. Govniara ma 24 lata.

Gość gość
po prostu ciekawość, jak w takim wieku można dojść do takich pieniędzy

Gość gość
Dużo opcji może być - może firma męża przynosi im 20tys miesięcznie zysku, wtedy nie problem pobrać kredyty itp a samochody mieć na firmę. Może jej starzy są dziani, ale sami nie potrzebują wiele i wszystko władowali w nią. Może dostali w spadku ten dom. Ale co to zmieni skad mają hajs? Większość ludzi nawet starszych nigdy takiego mieć nie będzie, tak ten świat wygląda. Czasami pracujesz ciężko i masz, czasami pracujesz cieżko i nie masz, życie.

Gość gość
A i piszę o kredytach, bo akurat znam osoby co to nawet jacht mają i one i tak wiecznie na kredytach - tu na nowy pomysł biznesowy, to na coś innego, tu na maszyny itp.

Gość gość
narkotyki, narkotyki to jest biznes

Gość gość
gość dziś Znajdź sobie Włoszkę, to może też będziesz w Rzymie.

Gość gość
17:42 Ja wolę Polkę i browar na ławce pod blokiem :]

Gość gość
Albo sa bogaci z domu i maja duzo po rodzicach albo to złodzieje:) Nie ma szans samemu dojdc do takich luksusow w wieku 25-30lat. My z mężem razem zarabiamy 16tys a jak narazie mamy wszystko na kredytach. Dlaczego? Bo nikt nam NIC nie dal. Jesteśmy młodzi i tak naprawdę zarabiamy tyle od niedawna. Dom w dzisiejszych czasach z działką to ok 500-600tys. Do tego jak mieszasz poza miastem musisz mieć 2 auta. Potem to wszystko trzeba utrzymać. Wierz mi że i 20tys na miesiąc dla młodych którym nikt NIC nie dal topnieje szybko. Jak będziemy tyle zarabiać przez następne kilka dobrych lat to splacimy kredyty. Ale nic nie zrobić od razu. Trzeba ciężko min 10 lat popracować żeby mieć dom i reszte BEZ KREDYTÓW;)

Gość gość
gość dziś nie zawsze jest albo / albo. Znam 30 latków którzy doszli do luksusów uczciwie. Po prostu znaleźli niszę w rynku i rozwinęli swój biznes, na początku dokładali potem wyciągali z tego max 5 tys/ msc a teraz mają po kilka oddziałów w całej Polsce i zarabiają 10 razy tyle. Da się, tylko mało komu się to udaje, i bez pomocy jest bardzo ciężko otworzyć coś swojego bo zwyczajnie trzeba mieć co inwestować.

Gość gość
Wyłudzenia vat, narkotyki, szemrane powiązania biznesowe, wyłudzenia paleta możliwości dochodzenia do majątku w Polsce jest szeroka. Dodatkowo mają firmę, pewnie wyzyskują pracowników i piorą tam pieniądze to i mają.

Gość gość
A co to za roznica. Jak zalozysz dobra i dochodowa firme to mozesz miec i 20 lat.

Gość gość
17:55 kwintesencja cebulandii. Albo po rodzicach albo złodzieje.

Gość gość
tylko za 2-5 lat nie dorobisz się takiego majątku jak będziesz uczciwie płacić podatki, pracownikom, i tu jest różnica,

Gość gość
Zależy jaka firma. Jak trafisz na żyłę złota to można zgarnąć miliony w krótkim czasie. Mogą też np. grać na giełdzie

Gość gość
no własnie już amber gold zgarnął w krótkim czasie fortunę, przestańcie pieprzyć głupoty

Gość gość
gość dziś Popieram. Może prowadzą handel. Za małe pieniądze sprzedają produkt, który rozchodzi się jak świeże bułeczki. Najważniejszy jest pomysł na biznes.. Coś co jest powtarzalne i można to nabyć na każdym rogu, mimo że chodliwe nie przyniesie aż tak wielkich zysków, natomiast coś co trzeba szukać, by to mieć i nie kosztuje kroci tak, że będzie dostępne na każdą kieszeń może przynieść milionowe zyski. Tylko co to może być? ;) :P

Gość gość
Mój brat z żoną tak właśnie żyje. Uczciwie. Bo głupi nawet nie bardzo w leasing chciałam wziąć auto dla siebie wolał za gotówkę kupić. Jak miał 18 lat otworzył wulkanizacje dla samochodów ciężarowych. Jeździ po te opony do Niemiec i Holandii sam, wszystko robi sam. Może nie dosłownie ale nadzoruje mocno pracowników . Jak wyjeżdżają z bratowa na wakacje to też pracuje, A to przelewy robi A to sprawdza zamówienia A to dostawców itd. Pracuje ciężko od poniedziałku do soboty. Jedyne co dostaliśmy od rodziców to kawałek ziemi, wcześniej pola A teraz działki są budowlane. Kiedys taka w naszej okolicy można było kupić za 17 tys za hektar. Teraz 20 arów to jakieś 300 000. On na swojej postawił dom. Ale młody miał zawsze smykalke do interesów. Od gowniarza.

Gość gość
Znam takiego faceta, ma 32 lata i firmę odszkodowawczą. Może nie zarabia 100 k na miesiąc, ale ma wille i ładny samochód a firma istnieje jakieś 4 lata.

Gość gość
Legal-forsa po rodzicach/dziadkach (jej),men DZŚ nie utrzymuje kontaktów lecz np ziemię mogł parę lat temu dostać od rodznki :P. Biznes - któraś pisała to może być na firme/kredyty, de facto 75% tego co widzsz należy (być może ) do banku ..:D. Inne -prostytucja high level, pralnia forsy ,piramdki biznesowo-finansowe , przewały o jkaich nawet nie wiesz że moga być i cały pakiet przkrętów/przestępstw który ci podały inne wpisy powyżej. Może np. men zatrudnia nielegalnie lub na śmieciówkach Ukraińców, przewala ich na wypłatach itp .Na tym sporo "januszy " biznesu doszło do fortun , jesze parę lat temu za morderczą harówę po 10 h płacili Polakom na prowincji po 1500 na śmieciówkach.

Gość gość
Możecie wierzyć lub nie ale naprawdę ogrom ludzi, którzy mogą na pozór wydawać się bogaci żyją z kredytami i rzeczach, które maja w leesingach. Mało jest majętnych bez żadnych zobowiązań.

Gość gość
Wystarczy pomysl i można się szybko dorobić, znam osobę która zarobiła masę pieniędzy w krótkim czasie na dopalaczach gdy były jeszcze legalne.

Gość gość
Znam takich wiek 24i25 co w 3 lata dorobili sie samochodu za 250tys i ogolnie trzepia hajs i wszyscy pytaja jak to robia ale tutaj akurat zlota raczka do interesow jest ojciec dziewczyny. Tak naprawde to jego znajomosci, jego wiedza itd umozliwia im rozwijanie swoich pomyslow, biznesow. Tesc sie dorobil swojego, jest kims znanym, waznym. Najsmiesniejsze ze chodza pouczaja, dawaja rady jak mozna wiele w zyciu osiagnac i wystarczy tylko chciec a bez tescia koles 3 lata wczesniej mial robote za 1,5zl i piwkował co weekend z kumplami taki ambitny był...

Gość gość
Czyli reasumując albo córka/synek prezesa, opcjonalnie wykorzystująca jego kontakty zawodowe, szeroko rozumiana działalność przestępcza, wykorzystwanie pracowników za grosze - to wszystko umożliwia wzięcie kredytu w banku i dotowanie akcjonariuszy na bogatym Zachodzie. Oto polski przepis na sukces :)