Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paznokcie u stopy rosnące do góry. Problem z butami.

Polecane posty

Gość gość

Paznokcie u stóp rosną mi do góry. Przy dużym, środkowym i serdecznym (nie wiem czy tak też nazywa się u stóp ehh, ale wiadomo, o które chodzi). Mało tego mam też krótką płytkę paznokciową. Oby dwa defekty są u mnie genetyczne, po tacie. U rąk to samo, ale przynajmniej nie boli. Ze stopami mam problem. Czyli, albo stawiam na estetykę i zostawiam dłuższe paznokcie u stóp, żeby to jakoś wyglądało, albo obcinam dosłownie pół paznokcia (po cm płytki zaczyna się biała część) i wyglądam, jakbym miała kikuty obcięte niemal do krwi. Takie głębokie odcięcie u przeciętnej kobiety wywołało by krwotok, u mnie niestety to standardowy komfort zimą. W lecie stawiam na estetykę i przy butach z zakrytymi palcami mam p********e... Buty uciskają paznokcie, przy każdym kroku jakby wciskają je w stronę nasady palca powodując ból. Niestety po przejściu spacerem 10 km moje stopy płaczą i ledwo chodzę. Czy któraś może ma podobny problem? Jak choć trochę ograniczyć ból?

Gość gość
Stawiaj na wygode przy wyborze butow szczegolnie tych na dlugie wedrowki. Buty moga miec swoja wysokosc w rejonie palcow i nie beda uciskaly od gory na plytke paznokciowa. Zwroc na to uwage patrzac na buty z boku, typu mokasyny, rozne firmy produkuja wygodne buty Clarks, Medicus sa w Deichmannie, przyjrzyj sie takim butom. W zaleznosci od szerokosci stop sa roznej szerokosci buty, np. H.

Gość gość
Wybierz sie do pedologa, sa specjalne blaszki zakladane na paznokcie i wymuszajace ich normalny wzrost.