Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tablepillowbath

Wymaz z pochwy pomocy

Polecane posty

Gość tablepillowbath

Miałam zakładany pessar z powodu skracajacej sie szyjki i stawiania się macicy , przed założeniem robiono mi wymaz wyszly w nim dość liczne nablonki , dosc liczne leukocyty flora bakteryjna: dosc liczne pałeczki G [+] G[-] oraz Grzyby po leczeniu wymaz wyglądał następująco ; nablonki nieliczne , leukocyty nieliczne , flora bakteryjna ; dosc liczne pałeczki G[+] G[-] inne ; nie znaleziono . i mam pytanie ; te paleczki G[+] G[-] to sa bakterie typu E.coli itp? Chyba nie powinno ich byc ? A skoro g + i g- sa dość liczne to oznacza ze mam dużo roznych bakterii? Do tego wymazu chyba powinien byc zrobiony posiew z anyybiogramem prawda? Jakie to sa konkretnie bakterie i czym da sie je leczyc?

Gość tablepillowbath
Coś się zle napisało pytanie co was to czy te dosc liczne paleczki Gi Gto zle bakterie tylko i wyłącznie? I chyba powinien byc do nich zrobiony posiew ktory pokaze jakie to bakterie konkretnie i czym je leczyc prawda?

Gość gość
Nie, to nie e-coli, tylko Gram dodatnie/ Gram ujemne jakieś. Co powiedział ginekolog na wynik?

Gość tablepillowbath
Pessar mialam zakładany w szpitalu , przy takim wyniku wyszedl stopień czystości pochwy -2 ordynator który zakladal mi ten pessar stwierdził , ze wyniki sa dobre. Ale ja mam watpliwosci co do tych gram dodatnich gram ujemnych no nie wiem co to dokladnie jest i boje sie o dziecko , na razie po zalozeniu pessara mam przepisane tabletki macmirror i za tydzien-10 dni mam sie zglosic do ginekologa ma obejrzeć czy z pessarem wszystko ok i wtedy mam tez wykonac wymaz po leczeniu. Ale boje sie ze te bakterie zaszkodza dziecku. Chyba juz w szpitalu powinni zrobić posiew jakie to dokladnie bakterie ;/

Gość tablepillowbath
Nikt nic wiecej nie wie?