Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola90873298

Pomożcie z imieniem.

Polecane posty

Gość Ola90873298

Witam, mam pewien dylemat, a mianowicie chodzi o imię mojej nienarodzonej córeczki. Termin porodu zbliża się wielkimi krokami, a z mężem nie zdecydowaliśćmy się na imię dziecka. Moje propozycje: Anastazja, Józefina, Sylwia, Elena, Lucyna,Marcelina Propozycje męża: Konstancja, Kunegunda(sic!), Stefania, Alina Pomóżcie.

Gość gość
Mnie się podobają Józefina, Lucyna, Marcelina, Stefania, Alina. Najładniejsze Stefania

Gość gość
moje wymarzone imię dla córki to Brygida

Gość gość
Podobają mi się Lucyna Marcelina i Stefania też może być. Moim zdaniem Lucyna to piękne trochę zapomniane imię ale pewnie prędzej czy później wróci. Można ładnie zdrabniac Lucy lub Lusia. Marcelina ostatnio też mi się spodobała. Stefania o ile Stefcia jest super to Stefa nie podoba mi się. Anastazja i Elena - typowo wschodnie imiona, których nie lubię, Anastazja za długie dla mnie, a Elena to polska Helena, zresztą wszystkich Len Helen Milen jest tyle że chyba wystarczy. Sylwia niby ok, ani jakoś nie jest bardzo na nie ani na tak, chyba zbyt osłuchane w moim pokoleniu. Konstancja niby ładnie ale jak to zdrabniać Kostka Kostusia?? żeby nie wyszla później Kostucha.. Kunegunda chyba nie wymaga komentarza, chyba że chcesz dziecku utrudnić życie Alina, po prostu nie przepadam Józefina niby ładne ale bałabym się dać tak dziecku na imię. W pełnej formie piękne ale Józia zdecydowanie niekobiece.

Gość gość
Stefania lub Józefina

Gość gość
Ja bym wybrała z tych co podałas Marcelinkę

Gość gość
Elena i Sylwia fajne

Gość gość
Stefania. I zdrobniale tez fajnie i ksywke w szkole tez bedzie miala fajna Stef:)

Gość gość
z Józefiną, Kunegundą, Stefanią dajcie sobie spokój, nie utrudniajcie mu życia już na samym początku. Miałam w klasie Wiesławę, nie miała życia w szkole przez swoje imie, zresztą juz tu to niedawno pisałam. Najładniejsze Anastazja i Elena choć swojemu dziecku bym tak nie dała.

Gość gość
daj jej na imie Nensi

Gość gość
Z Twoich propozycji wybrałabym Marcelinę. Z propozycji Twojego męża wybrałabym Alinę. A jeśli miałabym wybrać między Marceliną, a Aliną, to wybrałabym Alinę :)

Gość gość
Marcelina ładne Elena tez tylko to już musi pasować do nazwiska

Gość gość
Gościu z 14;42 ty jakas walnieta jesteś co jest złego w imieniu Stefania poza tym że jest rzadkie niby czemu dzieci mają się śmiać?100 razy ładniejsze od Antoniny czy Franiciszki

Gość gość
A zdrobniała forma Kunegundy, która funkcjonuje osobno? Kinga.

Gość gość
Anastazja kojarzy się z Greyem. Lepiej odpuść.

Gość gość
Z tych propozycji na pierwszym miejscu Marcelina, ewentualnie Sylwia lub Alina -tak ma moja mama i kojarzy mi sie ze starszym pokoleniem, teraz daja raczej Alicja.

Gość gość
ale kombinujesz z tymi imionami albo stare albo udziwnione, nie lepiej już by było Magdalena, Joanna, Anna, Aleksandra. Imiona popularne w naszych czasach, ale w pokoleniu naszych dzieci rzadko spotykane.

Gość gość
Przede wszystkim wybierz imię które ma jakiś skrót i nie będzie sprawiać problemów w wymowie (twoja córka będzie musiała też je wymawiać a w pierwszych latach zbyt długie może sprawiać jej problemy). Jak nie możesz dogadać się z mężem co do imienia to zawsze możesz powiedzieć że nie ważne jest imię tylko nazwisko :-D