Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ProblemoVa

Nie radzę sobie sama ze sobą. POMOCY!

Polecane posty

Gość ProblemoVa

Jestem w związku od 8 miesięcy. Mój związek się psuje z mojej winy. Jestem chorobliwie zazdrosna. Mój chłopak na początku dużo mówił. Jaki to on nie jest romantyczny kochliwy i ze jesli jiz jest z dziewczyna poswieca sie tylko jej i żadne inne go nie interesują bo wie jakie to jest przykre. I faktycznie na początku tak bylo, byl mna zachwycony nie widzial swiata poza mna. Teraz o wszysyko musze go prosić. O kocham cie, o przytulenie pocałunek. A nawet o rozmowe. On wymaga ode mnie usmiechu wsparcia czulosci kiedy to on nie daje mi nic z tych rzeczy. Jeśli chodzi o seks na początku robilismy to po kilka razy dziennie. Nie moglam sie od nirgo opedzic. A teraz robimy to raz na kilka dni. Rozumialabym to gdybym nie przylapala go na zadowalanii sie samemu. I to nie raz. Zarzeka sie ze juz tego nie robi ale ja jestem pewna ze jest inaczej. Wiem tez ze bardzo ciagnie go do kobiet ma opinie babiarza. Ale jestem pewna ze nie zdradza mnie z zadna inna kobieta. Jest wierny nie licząc tego co robi sam ogladajac obce babki. Jego facebook wyglada jak jedna wielka strona erotyczna. A do tego koledzy wysylaja mu co chwila zdjecia lub filmy nagich kobiet. Nie jego wina,ale on sie im odwzajemnia. Zawsze uwazalam sie za bardzo atrakcyjna kobiete. Ale teraz moje poczucie wartosci zniknelo. Nie moge patrzec w lustro. I tu zaczyna sie problem. Wpadam w szal, placze krzycze wyprowadzam sie za kazdym razem kiedy oglądamy telewizje o tam jest ladna kobieta czy kiedy widze go na facebooku ciagle go o cos podejrzewam, zabronilam mu kontaktowac sie ze wszystkimi kolezankami, kiedy gdzies wyvhodzimy ciagle obserwuje czy nie patrzy sie na inne kobiety. Robie mu awanture nawet kiedy jestesmy w gronie znajomych i bedzie tam atrakcyjna dziewczyna naert jesli mu sie nie spodoba to ja mam onne zdanie i nie dam sie przekonać ze jest inaczej. Po prostu kazda kobieta jest dla mnie konkurencja. Nawet nie slucha przy mnie muzyki bo w większości teledyskow sa polnagie kobiety. Bylam z tym u psychiatry. Powirdzial ze moze czas pomyslec o zmianie chlopaka. Wiecej z pomocy tego ttpy nie korzystalam. On ciagle zarzeka sie ze mnie kocha ze inne go nie interesuja. Ze jestem piekna i bardzo mu sie podobam. Ale ja tego nie czuje. Co mam robic. Najgorsze jest to ze zaczelo sie to juz w moim poprzednim związku. Gdzie wpadalam z panike kiedy moj chlopak mial wyjsc do sklepu beze mnie czy kiedy nie odbieral telefonow. Myslalam ze w tym zwiazku to zmienie i ze bedzie inaczej ale z dnia na dzien jest coraz gorzej. Boje sie ze to sie zle skonczy. Ostatnio chodzily za mna mysli samobojcze. Dlugo nei wytrzymam tej paranoi. Sa momenty kiedy uswiadamiam sobie co robie i ze to zle. Ze nie powinnam byc taka zazdrosna ze musze dac mu troche luzu. Ze pewnie dlatego sie odsunal, a kiedy znowu przychodzi sytuacja ze np ogladamy film i wystarczy ze jego reka powedruje tam gdzie nie trzeba w celu dajmy na to podrapania sie jak to wiekszosc facetów robi- wybucha awantura. Nie moge sie skupic na pracy bo ciagle mysle o tym co robi moj partner. A kiedy leży przed telewizorem facebookiem czymkolwiek takim ciaglr kontroluje jego ruchy wzrok czy przypadkiem nie fantazjuje o kobiecie na ekranie. Blagam was o pomoc. Nie daje juz rady.

Gość gość
To jego wina ze masz nerwice, przez te gole c**y w towarzystwie fejsie gdzie widzisz i wiesz, zdradz go to sie wyleczysz z tej choroby a potem kopnij go w d**e

Gość gość
Poza tym koles ktory musi z innymi gnojami wymieniac nagie foty to szczeniaczek :) a ty mloda romantyczka i sie rozchorowalas, mowie ci zainteresuj sie kims innym ,ukarz gnoja za dreczenie psychiczne bo wiedzial ze cierpisz

Gość gość
Nerwica natręctw

Gość gość
Tak to właśnie to. Obsesyjne myslenie o zdradzie partnera. Obsesyjne myslenie o swoich kompleksach etc.

Gość gość
A te panienki na ktore sie spuszczaja to zwykle d***** sprzedajne , leja na ich flaki, bo im hormony buzuja, olej temat i poszukaj troskliwego

Gość gość
I zmień psychiatrę. Co jeden to inna diagnoza i jeszcze powiedział ci żeby pomyśleć nad zmianą partnera. Który psychiatra tak powie ?? Jestem w szoku ja pierdl.

Gość gość
Chyba że ewidentnie by cie zdradzał i robił w ch.. to mógłby tak powiedzieć. Jestem w szoku że coś takiego ci powiedział psychiatra.

Gość gość
A czemu to zla porada? Ja grzeczna nie jestem ale jakbym wiedziala ze moj ukochany leczy sie przez gole fiuty to temat bylby zamkniety i nie denerwowalabym go i nie wymieniala nagich k***sow z innymi kretynkami na fejsie

Gość gość
Oni maja toksyczna relacje iciezko z tego wyjsc latwiej zaczac z kims bardziej stonowanym

Gość gość
Jest babiarzem ale Ciebie to na pewno nie zdradza bo tak powiedział, ze jak już jest z dziewczyna to skupiony jest tylko na niej. Taaa :D Bajer to on dobry ma, sama widzisz, nie minął rok a już się psuje, mogę się zalozyc ze z jakąś ,,koleżanką" pisze...Kobieciarz się nie zmienia, jeśli już to tylko na chwile (poczytaj inne tego typu tematy). Zmien faceta, psycholog dobrze Ci poradził ale Ty nie chcesz słuchać bo masz klapki na oczach, skoro jesteś taka zazdrosna to masz powody, nie ma dymu bez ognia. Na otrzezwienie radzie przejrzeć ukradkiem jego telefon, smsy, możesz się ciekawych rzeczy dowiedzieć... I mniej wierzyć słowa a bardziej patrzeć na czyny. Ten związek juz długo nie.potrwa i tak, masz dwa wyjscia- albo odejść sama od niego, z honorem, albo za jakiś czas zostać porzuconą.

Gość gość
Rozumiem Cie bo od paru miesiecy zmagam sie z czyms podobnym. Moze to nie eskalowalo do takich rozmiarow jak u Ciebie ale zzera mnie od srodka brak zaufania do partnera:/ Tez nie umiem poradzic sobie z tymi destrukcyjnymi myslami

Gość naczelny prawik level 31
Najlepsze dla kobiet z NN jest wąchanie jajek ;-) :-P

Gość naczelny prawik level 31
Minimum dwa razy dziennie ;-) :-P

Gość gość
Ona nie da rady odejsc, tak z miejsca, zacznij od przygladania sie innym chlopcom

Gość gość
Co ty piertolisz ? Istnieją takie zaburzenie i choroby które powodują zazdrość u ludzi że ci się nie śni. Widać zielony/a jesteś. Przecież chyba napisała że z poprzednim było podobnie :-O

Gość gość
Jak FB i oglądanie teledysków wywołuje u niej taką chorobliwą niszczącą zazdrość TO NA PEWNO TO NORMALNIE NIE JEST

Gość gość
Zakoncz te toksyczna relacje, uwolnij sie od koniobijcy. To seksoholik i traktuje ciebie juz przedmiotowo, szuka innych podniet.

Gość gość
Nie zbudujesz żadnego normalnego związku dopóki nie zbudujesz poczucia własnej wartości. Nie dali Ci tego rodzice więc musisz sobie radzić sama, polecam dobrą psychoterapię, może ona Cię zbuduje i otworzy oczy na pewne sprawy. Przestań się tak zajmować tym swoim pożal się Boże facetem, daj mu żyć, zajmij się sobą, daj mu oddech. Jak zobaczysz że za pół roku nadal zachowuje się jak szczeniak, to odpuść sobie ten związek i zajmij na 100% sobą, a potem zacznij budować zdrową relację. A na ten moment może zajrzyj do ksiązki "dlaczego mężczyźni kochają zołzy" jak wcielisz zasady tej ksiązki w życie, to facet zacznie ci jeść z ręki, minus jest jeden, Ty z czasem odpuścisz a twój facet szybko wróci do stanu sprzed, ale warto dla samego doświadczenia przeprowadzić ten eksperyment ;)

Gość gość
No raczej ze psychiatra nie powinien mówić co masz robić,lepiej by się skupił nad tobą bo ewidentnie największy problem masz ze sobą ,co nie znaczy ze on zachowuje się wporzadku

Gość gość
To jest jej punkt widzenia. Jej się może wydawać wiele rzeczy. Jestem pewna że to NN na tle osobowościowym bo aż taki zazdrosny zdrowy człowiek by nie był. Moja cioteczna siostra jest identyczna.

Gość gość
Nie uda ci sie wyzdrowiec w toksycznym otoczeniu. Facet swiadomie drazni cie, bo wie jak wplywaja na Ciebie jego zachowania, on ma Ciebie juz dawno gdzies.

Gość gość
Najpierw się wylecz dopiero spojrzysz na swój związek obiektywnie

Gość gość
Skąd ten mit że ta popiertolona książka komukolwiek pomogła to ja nie wiem.

Gość gość
Ewidentnie dziewczyno potrzebujesz pomocy psychoterapeuty. On skieruje cie do psychiatry. Leki + psychoterapia inaczej problem się będzie pogłębiał.

Gość gość
Fakt, autorka przesadza z zazdrością np o te teledyski ale jej facet ma ja gdzieś, nie okazuje czułości, ma opinię babiarza a to nie bierze się znikąd, pewnie już kręci z inna ale poki co jest z autorka dla seksu, jak znajdzie inna to kopnie autorke w d...e. Aa i z tego co wywnioskowałam, bo pisalas ze nieraz się wyprowadzalas...mieszkacie razem, tak? No wiec jesteś nie tylko jego zapchajdziura, ale sprzątaczka i kucharka wiec na razie jak sobie żadnej innej Nie ogarnął to się Ciebie trzyma. Tu nie widac zadnej milosci z jego strony. Miej godność i odejdz!

Gość gość
Tak jak poprzedniczki napisały tak i ja radzę, udaj się do psychiatry. Ja poszłam do doktor Frątczak w przychodni MedArt i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona, bo po długiej terapii w końcu jestem mogę to powiedzieć zdrowa i pełna życia. Wizyty u doktor przebiegają w atmosferze zrozumienia i empatii.

Gość gość
Gość 16:43 Przestań się ciagle reklamować