Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolniłam się z pracy...

Polecane posty

Gość gość

Muszę się wygadać....nie wytrzymałam i postanowiłam odejść. Można powiedzieć, że zwariowałam, bo nie mam żadnego planu "B" i to mnie martwi najbardziej. Można powiedzieć, że praca ok, stała pensja, umowa na czas nieokreślony, wszystko stabilnie. Ale po drodze było kilka sytuacji, np. wtrącanie się w moje życie poza pracą, komentowanie przez szefową wszystkiego. Na początku jako młoda osoba przytakiwałam na wszystko, więc było ok. Ale, gdy tylko z czymś się nie zgadzałam, odmawiałam, spotykałam się z próbą wzbudzania we mnie wyrzutów sumienia, albo słuchałam jaka to jestem zła, jak tak mogę itd . Ostatnio zaplanowałam sobie wyjazd i poprosiłam o wolne, co zburzyłoby plany szefowej i już musiałem wysłuchiwać jakim to jestem egoista. Coś we mnie pękło...

Gość gość
w końcu jesteś kobietą czy mężczyzną? bo temat napisany przez kobietę a w dalszej części wypowiedzi ,,już musiałem wysłuchiwać jakim to jestem egoista''

Gość gość
Jestem kobietą, jestem zestresowana nową sytuacją tak, że aż mi się literki plączą;) . Gdy komuś o tym mówię, to każdy puka się w głowę..Z jednej strony czuję ulgę, a z drugiej wielki strach...jak to będzie. Ta szefowa potrafi sprytnie odwrócić kota ogonem, z pewnością wyjdzie tak, że to ja jestem zła. Gdy coś nie jest po jej myśli, zaraz słyszę.." sprawiłaś mi ogromną przykrość i zaczyna się branie na litość,..efektem są oczywiście wyrzuty sumienia u mnie i myśli, że może faktycznie jestem zła.

Gość gość
Też się zwolniłam, 7 miesiecy temu. Do tej pory nie znalazłam pracy, na stanowisko z najniższą krajową jest chetnych po 1000 osób.

Gość gość
To mnie pocieszyłaś...Nie poddawaj się, wszystko musi się ułożyć;) No każdy patrzy na mnie jak na wariatkę, że o pracę ciężko, miałam niezłą, czułam się bezpiecznie, a tu poleciałam na spontanie. No, ale chyba lepsze to niż znosić nastroje szefowej i być na każde zawołanie, bo inaczej wyrzuty sumienia..

Gość gość
to teraz autorko jesteś wolnym człowiekiem a nie niewolnikiem jakiejś pissdy, teraz zrób kanał na YT i trzep kase nie wychodząc z domu

Gość gość
A i dodam, że mój brat po studiach, 10 lat pracy w zagranicznej firmie finansowej, powrócił do Polski, i od 2 lat nie ma pracy.

Gość gość
Twój brat nie ma pracy, bo się ceni. I słusznie. Byle co by znalazł.

Gość gość
to teraz ta stara kur/wa z tej firmy ma przerąbane, bo znaleźć dobrego pracownika w dzisiejszych czasach to nie lada wyczyn

Gość gość
gość dziś dobrze zrobiłaś, twoje zdrowie ważniejsze, a pracy jest masa teraz różnej, nie zawsze to co chcesz ale jest co robić

Gość gość
To dziwne, bo za te marne 5.000 zł to zawsze znajdziesz pracę w pl. P chyba żeś matoł kompletny K dwie Lewe ręce masz.

Gość praca to niewola
gość dziś niech założy firme i sprzedaje usługi typu konsolidacja długów lub naprawa historii kredytowej, teraz masa klientów na to, albo niech szuka inwestorów i zakłada fundusz powierniczy

Gość gość
Z jakiego rejonu jesteś Autorko? W Warszawie to się biją o pracowników. Kolega szukał jakieś 2 miesiące temu kogoś na recepcję to mówił, że dramat, nie ma ludzi.

Gość gość
Jestem z Podkarpacia, tutaj różnie bywa, większość cieszy się, że ma pracę za najniższą krajową. Mam wykształcenie wyższe, ukończonych kilka kursów, jak wspominałam pracę miałam "na poziomie" a teraz pięknie stoczę się na dno...