Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ma miesiąc i się nie uśmiecha

Polecane posty

Gość gość

Synek ma miesiąc i się nie uśmiecha. Jak do niego mówię to kilka sekund utrzymuje kontakt wzrokowy i wodzi za mną wzrokiem. Dziś była u mnie znajoma i powiedziała, że jej dziecko już się do niej w tym wieku uśmiechało i że nie chce mnie straszyć ale na moim miejscu by się zaniepokoiła. Teraz cały czas myślę, czy z moim dzieckiem jest wszystko w porządku :( Ile tygodni miały Wasze dzieci, gdy zaczęły reagować uśmiechem?

Gość gość
Boże widzisz i nie grsmisz...

Gość gość
Proszę sobie darować kpuące komentarze, ja naprawdę się martwię.

Gość gość
Coreczka mojej koleżanki długo sie nie uśmiechała, nie dalo sie jej niczym rozsmieszyc. Bała się, ze ma autyzm. Jest zdrowa i wesoła.

Gość gość
Ja mam trojke dzieci i zadne z nich sie nie usmiechalo w wieku jednego miesiaca. Zaczely sie usmiechac pod koniec drugiego miesiaca zycia.

Gość gość
Tylko o autyzm nie pytaj, błagam... Niemowlę najczęściej zaczyna się uśmiechać między 6-8 tygodni.

Gość gość
Mój dopiero w 12 tyg życia uśmiechnął się świadomie, też się martwiłam że tylko leży jak chester

Gość gość
dziś "Mój dopiero w 12 tyg życia uśmiechnął się świadomie, też się martwiłam że tylko leży jak chester" x No to wszystko prawidłowo...dojrzeć musiał :D

Gość gość
A do kogo ma się uśmiechać, jak matka smutas szuka mu problemów, tam gdzie ich nie ma? 6-8 tydzień jak ktoś napisał, może byc też później. Wyluzuj, przed Wami dziesiątki różnych kamieni milowych, jak tak przed każdym będziesz swirowac, to nie wyjdzie to Wam na dobre.

Gość gość
Świadomie miesięczne dzieci się nie uśmiechają. Weźcie się kobiety nie osnieszajcie.

Gość gość
A moj syn sie usmiechal jak mial miesiac :) jak zrobil kupe ;) Ps. Uwielbiam te rady zyczliwych kolezanek ze jej dziecko w wieku x robilo juz to i tamto.

Gość gość
Za pół roku założysz temat typu: ma 7 miesięcy i nie mówi mama, czy to autyzm?" Wyluzuj.

Gość gość
Tu autorka. Nie padło w moim poście słowo autyzm, ale mimo to dziękuję za odpowiedzi. Chyba rzeczywiście znajoma chciała mnie zdołować, nie wiem po co.

Gość gość
Kochanie, jeszcze czas na pierwszy uśmiech. Dużo czasu. Nic się nie przejmuj!

Gość gość
Może boi się ciebie bez makijażu?

Gość gość
Proszę was mamy nie porównujcie swoich dzieci. Każdy człowiek jest inny i ten maleńki i ten całkuem dorosły.

Gość gość
Kazde dziecko jest inne i niektóre się później usmiechaja , jak ma rodziców mrukow to szybko się nie będzie uśmiechać ;)

Gość gość
Usppokój się młoda mamo :) 1.nikt nie diagnozuje autyzmu u małych niemowląt, jakies PODEJRZENIA można zdiagnować około 11-12 mca życia 2. dziecko zwykle uśmiecha sie swiadomie miedzy 4 a 7 tygodniem życia i jest to norma 3. przeczytaj artykuł https://www.tatento.pl/a/1513/autyzm-to-nie-choroba-wywiad

Gość gość
jak bedziesz sie spotykac z ta kolezanka to ona bedzie cały czas diagnozowac ci dziecko. Jest sens miec taka kolezanke?

Gość gość
19:14 dokładnie! Ja też o tym czytałam. Nie panikuj. Maluszek dopiero się wszystkiego uczy.

Gość gośćANNI
Mam w domu 2 córki, starsza po dwóch tygodniach życia śmiała się do mnie :) młodsza miała miesiąc i miałam wrażenie że za dobrze mnie jeszcze nie widzi :D A co dopiero się uśmiechać. Teraz ma pół roku i bardzo smiejąca jest :D nawet bardziej niż starsza córka:) nie martw się każde dziecko jest inne i każdy dzień życia takiego maluszka jest jak krok milowy :D Pozdrawiam