Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy oplaca sie zalozyc Ciucholand?

Polecane posty

Gość gość

Po macierzynskim chcialabym otworzyc cos swojego ( z przyjsciolks na spolke), mamy troche pieniedzy na rozr****** poczatek, ale w sumie nie wiem czy to dobry temat....czy warto w to wchodzic?

Gość gość
Teraz już duża konkurencja ale jak będziecie mieć dobry towar to się opłaca. Moja znajoma już ten interes 14 lat i nie narzeka. Tylko odzież z Anglii i niesort najlepszy.

Gość gość
Nie, teraz już się nie opłaca. Coraz więcej tanich sieci handlowych w których za grosze można kupić fajny ciuszek za grosze. Fakt, przy bystrym oku w Ciucholandzie można kupić za grosze kreację znanych kreatorów mody. Tylko kto to w Polsce doceni? Koleżanka kupiła torebkę w sklepie z odzysku za 12 zł. Nawet nie wiedziała, że kupuje coś wyjątkowego, ale kilka pań chciało odkupić torebkę, oferowały wysokimi cenami. Ostatecznie pozbyła się torebki za 800 zł. Ale otwierać nowe ciucholandy to porażka.

Gość gość
jeżeli mogę Ci coś polecić. Ciucholand już nie - sieciówki przejęły prymat. W mieście - sporym zainteresowaniem cieszą się firmy sprzątające. Na wsi, a szczególnie w mojej okolicy [ Mazury] nieźle zarabia się na opiece nad letniskowymi domkami warszawiaków, ale nie tylko. Ja z mężem mamy takie 3 domy pod opieką, zarobek godziwy i legalny.

Gość gość
Hehe, ja tez z okolic Mazur, to mi dalas pomysl;-)

Gość gość
To ja, ta z Mazur. Założyłam firmę usługową. W jednej wsi opiekuję się 3 domami warszawiaków. Dopilnowanie, przygotowanie do przyjazdu właścicieli, utrzymanie posesji we względnym porządku... Od września do maja praca spokojna, wszystko można zaplanować, miła, bez stresów. Maj -sierpień, nieco więcej stresów, godziny pracy z dnia na dzień mogą być zmieniane aby nie przeszkadzać właścicielom we śnie, ale dodatkowo płatna. Ogólnie za ok. 30 godzinny tydzień pracy [wahania nieznaczne bywają] zarabiam powyżej średniej krajowej. Oko na dom właścicieli mam 24 godzin na dobę, ale nikt ode mnie tego nie wymaga, posiadłości mają monitoring.