Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Któraś brała któraś z Was Euthyrox na TARCZYCE w ciąży??! Mam pytanie!!

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj koleżanka nagadała mi głupot (chyba glupot), ale martwię się... Moja córka (jeszcze w brzuszku) zwykle podczas usg wychodzi na drobną. Mieści się w normach, ale raczej ku dolnej granicy. Lekarz mówi, że OK. Ta koleżanka powiedziała, że to po euthyrox'ie rodzą się ZAWSZE małe i łyse dzieci. To możliwe?? Łyse mi nie przeszkadza, ale przykro byłoby mi z tego powodu, że jest maleńka przez te tabletki. Brałam dawkę 25, teraz 50. Ft3, ft4 zawsze mam ok. Nie mam też żadnych przeciwciał antyTpo i antyTg. Tylko w 18tc miałam lekko za wysokie Tsh 3,3 i teraz mam 1,2 i łykam już chyba do końca euthyrox50. Endokrynolog twierdzi, że nie mam ani nadczynność, ani niedoczynności czy tam hashimoto. Tylko dla mnie hormonów tarczycy było ok, ale w ciąży już tarczyca nie dała trochę rady. Dlatego biorę ten lek. Może nie powinnam brać skoro wychodzi na to, że nie mam chyba żadnych problemów z tarczycą tylko przez ciążę Tsh trochę poszalalo.....

Gość gość
Tez nie mialam zadnyvh chorob tarczycy tylko regulowane tsh. Pod koneic ciazy dawka 75. Syn urodzil sie owłosiony i z wagą 4150 :D 5 dni po terminie :)

Gość gość
Jakiś nowy wymiar przesądów ciazowych:)

Gość gość
Moje wszystkie koleżanki brały euthyrox w ciąży łącznie ze mną - mam Hashimoto. Dzieci zdrowe. Moje ur po 3.8 kg. Syn miał sporo włosów jak się urodził. Córka łysa i długo jej nie rosły ale jak już urosły to piękne,grube brązowe loki :) Nie znam się co do twojej zasadności brania euthyroxu ale nie sądzę żeby zaszkodził.

Gość gość
Autorko wyluzuj, to bzdury. Co ma lek do reszty? Twoja kolezanka pewnie nawet nie wie, ze Eutyrox czy tam Letrox to są syntetyczne hormony tarczycy. Takie jak produkuje człowiek. Gdy jest niedobor i tsh skacze to trzeba brać, przy zbyt wysokim tsh kobiety nie mogą zajść w ciążę, czasami rodzą przedwczesnie itd. Uwierz mi, ze Twój organizm nawet nie "zauważa", ze ten hormon jest z tabletki a nie "Twój". P.S. Mam Hashimoto od 10 lat leczone, 5 lat temu urodziłam dużego chłopca (59cm!), może ważył niedużo do długości bo 3300 ale w mojej rodzinie kobiety rodzą takie "chude" dzieci. Czupryne miał bardzo duża na głowie ;-)

Gość gość
Autorko. Ja brałam euthyrox 25, 50, 75. Faktycznie na usg syn wychodził zawsze mniejszy. Urodził się jako standardowe wymiarowo dziecko, tzn niby z tych drobniejszych bo 3300 i 52 cm. Ale miał włoski, co prawda nie taką bujną czuprynę tylko jak to u dzidziulów. Ogólnie ma prawie dwa lata i jest z tych drobniejszych chudych dzieci, nie ma fałdek , tzw "szyneczki" na nożkach nie miał nigdy, ani tzw "przykręcanych rączek czy stópek". Myślę, że taki jego urok. Nie sądzę by była to.zasługa leku. Choć najstarszy syn i obecny syn w brzuchu są,bez euthyroxu, najstarszy ważył 3750 i 60 cm i był zawsze szyneczką, a ten w brzuchu teraz z pomiarów wychodzi, że raczej normalny, napewno nie z tych drobnych.

Gość gość
8:26 będziesz miała trzeciego syna? Gratuluję, to zawsze było marzenie moje mamy hhahahhaha i otwarcie do dziś o tym mówi - trzech synów, a ma dwie córki :P Autorko w moim przypadku to co mówi koleżanka się sprawdziło, ale może to zbieg okoliczności.

Gość gość
9:00- moja ciotka z kolei ma 3 dzieci, 2 dziewczyny i ostatni chłopak po 7 latach i twierdzi że dopiero została matka jak po tych 7 latach urodziła syna. I mówi to otwarcie już przy dorosłych dzieciach. Masakra :/

Gość gość
Mój syn się urodził dość mały bo 3 kg i łysy. Do dziś 15 mięsiecy ma mało włosów ale nie wiem czy to wpływ euthyro

Gość gość
bo ja wiem, mój miał 57 cm długości, ważył 3850 kg i miał włosy, że mogłam mu układać i ścinałam jak miał 6 miesięcy. Więc ciekawa hipoteza :-D Do tego ma już 5 rok i jest zdrowy jak ryba.

Gość gość
Twoja koleżanka powtarza jakieś wyssane z palca brednie. Jestem farmaceutką i takie głupoty nie mają żadnych podstaw medycznych. To jest po prostu nielogiczne, przecież to przy niedoczynności włosy są łamliwe, kruche i wypadają, a skóra jest przesuszona i może się łuszczyc. A Euthyrox bierzesz właśnie żeby niedoczynność redukować. Ja brałam w ciąży Euthyrox 75 i moja córka miała długie i czarne włosy. Zastanawiam się, jak bardzo jeszcze zdziwi mnie ludzka głupota.

Gość gość
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :)

Gość gość
To nie dziękuj, bo piszą Ci tak specjalnie żeby Cię pocieszyć. Dziecko na prawdę będzie bardzoooooooo małe, blade, z suchą skórą itp.. Euthyrox sieje spustoszenie!!!!! :o :o :o

Gość gość
9:17 hhahahhahahhahahahaha Walnij się w łeb!!!!!!

Gość gość
gość dziś 8:26 będziesz miała trzeciego syna? Gratuluję, to zawsze było marzenie moje mamy hhahahhaha i otwarcie do dziś o tym mówi - trzech synów, a ma dwie córki jezyk.gif XXX tak :). Dziękuję :). I więcej już nie chcę. Najstarszy 16 l, średni 2 l, no i ten najmłodszy co się urodzi za 3 mce :). Nie będziemy celować aż do córki, po prostu trójka to i tak dużo, a i już wiek nie ten, żeby znowu za kolejne dwa lata pakować.się w pieluchy :). Wiedzieliśmy, że 3 dzieci to u nas max :). Córki nie mam, ale mam bratanicę i trochę się nacieszyłam kiedy była mniejsza, czesanie włosów, spineczki, warkoczyki etc, do tej pory wspomina, że ciocia to zawsze myła jej włosy, nakładała odżywki, czesała, układała włoski, etc :).

Gość gość
Ja biore Euthyrox 100 i jestem w 37 tyg ciazy, moje dziecko jest duze, nawet za duze i boje sie zeby do porodu nie urosl zbyt wiele, Euthyrox nie ma nic do rzeczy.

Gość gość
Ciekawa teoria

Gość gość
Całą ciążę brałam 75 - synek urodził się z wagą 3960. Także ten...

Gość gość
Haha ale bzdura. Tez brałam to w ciąży i moj syn urodzil sie z waga 3870 i mierzyl 58 cm :D Dodam, ze ja wazylam wowczas 50 kg a wzrostu mam 158 cm :D

Gość gość
Brałam euthyrox w obu ciazach. Ciążę donoszone syn 4500, córka 4200. Oboje ładne ciemne włoski. Spokojnie autorko.

Gość gość
Ja też bralam euthyrox. Córeczka urodziła się z wagą 4kg :-)

Gość gość
Moja 37tyd 6 dzień 3200

Gość gość
Ja bralam dawke 137, dziecko urodzilo sie w 37 z waga prawie 3 kg. To jakies glupie przekonanie, ze Euthyrox wplywa na wage dziecka czy wlosy.