Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przegranieccc

Nie chcę mi się już żyć

Polecane posty

Gość Przegranieccc

Mam poważny problem bo nie potrafię rozmawiać z ludźmi. Zawsze byłem taki cichy i na uboczu. W śród ludzi nic nie mówię, siedzę jak kłoda. Nie potrafię tak szybko wypowiadać swoich myśli, jak patrzę tak na innych to zastanawiam się jak oni to robią. Wolę się nie blaznic bo do jakiejś dyskusji potrafię tylko wrzucić jakieś jedno zdanie. Jestem więc ulomny debilem tak poprostu jest nie oszukujmy się. W pracy zawsze wszędzie mają mnie za dziwaka, ponuraka. Ciągle zresztą muszę ją zmieniać bo nie wytrzymuje wytrzymuje tego psychicznie, tylko ile można tak funkcjonować i wiecznie uciekać. Nie mam znajomych, nigdy dziewczyny bo jak można mieć jeśli się nie rozmawia z nikim. Czuje już takie zniechęcenie do życia jak nigdy. Nie chce mi się już co rano wstawać i znowu szykować te durne kanapki i znowu walczyć codzienne z samym sobą. Mam 30 lat próbowałem już wszystkiego co mogło by mi pomóc, psychiatrzy, psychologowie,terapię,leki i nic ciągle taka sama beznadzieja. Nie chcę już tego, lepiej było by po prostu nie żyć. Co będzie dalej za 5, 10lat? Oszaleje i będę coraz bardziej się izolować. Tak przyszłość.

Gość gość
czyli nadajesz sie do zakonu by słuzyc naszemu panu jezusowi

Gość gość
Tez mam fobie spoleczna, jestem dziewczyna i wiem jak ludzie na to patrza. Tym bardziej, ze jest stereotyp tego, ze kobieta jest bardziej wygadana i towarzyska. Tez bym chciala wiedziec jak to pokonac, ale nie umiem

Gość gość
1903-1940 oczywiscie ma imprimatur uwierzyłam milosc leonia nastał trwa proces beatyfikacyjny szatan boi się tego znaku zbawienia, a dusza nabiera sił do zwyciężania go nawet przez samo spojrzenie pełne miłości na krzyż. Dlatego mówiłem ci już o tym, że chciałbym, by każda dusza miała przy sobie bodaj ma-leńki krzyż, a jeżeli go nie ma, niech przynajmniej pamięta o zrobieniu znaku krzyża z pobożnością. Przez krzyż pragnę wam podać tarczę obronną przeciwko zakusom szatana. W nauce o krzyżu pragnę wam podać prawdy, które wiodą na drogę zbawienia. Przez krzyż zbliża się ku ludzkości cała Trójca Przenajświętsza, przez krzyż, jako przez jedyną drogę wiodącą do nieba, musi wejść każda dusza, która jest zaliczona do liczby dzieci Bożych, bo drogą tą pierwszy szedł Jezus. Nikt nie trafi do żywota, kto nie idzie w kierunku, jaki mu wskazuje krzyż wzniesiony na Golgocie. Nawet dusze, które się potępiaj ą przez używanie rozkoszy, nie unikną krzyża. Katusze piekielne będą im krzyżem, z którego, niestety, już ich nikt nie zdejmie. Kto krzyż ukocha, tego Ja ukocham, kto krzyżem wzgardzi, tego i Ja odepchnę od siebie. Kto krzyż czcić będzie, tego uczci Ukrzyżowany. Kto przyjmie z miłością krzyż, jaki mu Bóg podaje, tego imię zapisze Jezus w Sercu swoim. Nie bójcie się krzyża, bo on jest straszny tylko dla szatanów i tych, którzy się potępiają. Dla was, ukochane moje dzieci, płynie z krzyża nektar słodyczy.

Gość gość
Ja fobię pokonałam. Lata praktyki. Pierwsza praca dała mi w kość - praca w handlu z ludźmi, z klientami. Musiałam być dla nich miła kiedy we mnie kipiała wręcz złość, po pracy przychodziłam i płakałam, raz się zdarzyło, że się pocięłam... Emocje ze mnie wyszły. Za dużo zmian było w moim życiu a ja się ich panicznie bałam. Bałam się wejść w tą dorosłość. Znosiłam te uwagi, docinki przez te wszystkie lata (w szkole, w pracy, na studiach). Teraz jestem innym człowiekiem. Zmieniłam nastawienie do ludzi, jestem bardziej otwarta, cierpliwa. I o ile z lękiem sobie poradziłam to w sferze uczuciowej nic się nie zmieniło. Nie umiem flirtować, paraliżuję mnie zdobywanie faceta, mam wrażenie, że mnie facet wyśmieję, gdy zaproponuję kawę czy wspólne wyjście. 30 lat na karku i nawet za rękę z nikim się nie trzymałam. Samotność mnie przytłacza, dostałam za dużo koszy od mężczyzn i nie potrafię już wierzyć, że spotka mnie coś miłego.

Gość gość
chce byś słuchała mego głosu ,a ty chcesz się rozkoszować słodyczą zatopienia się w Bogu połóż głowę na mych piersiach ,posłuchaj uderzeń mego serca .ono dla ciebie bije ,ono dla ciebie zyje .pij życie z mego serca ,bądź moim Janem ,uczniem miłości .dla ciebie otwarta jest rana mego serca pij krew która sie z niego sączy ,bo ona prawdziwie jest napojem . krew moja jest balsamem na rany grzechowe .ona jest okupem za który dokonałem zbawienia dusz .ofiarując moja krew ojcu przedwiecznemu ,ofiarujesz tym samym serce mej matki niepokalanej ,czym sprawisz Bogu nowa radość . z krwi jej niepokalanego serca zostało utworzone moje serce- pomyśl o godności matki Bożej. ojciec przedwieczny mówi o słowie :synem moim ty jesteś ,jam cie dziś zrodził Maryja mówi również o nim synem moim jesteś ,jam cie zrodziła.jak nikt na ziemi nie pojmie ,kim jest Bóg ,tak nikt nie zgłębi wielkości matki najświetrzej . ciesz się ze masz taka niezrównana matkę która cie kocha i błogosławi Maryja jest niebem trójcy przenajświętszej . kiedy odmawiasz ojcze nasz ,któryś jest w niebiosach możesz myśleć o potrójnym niebie .pierwszym niebem jest przede wszystkim Bóg sam,który jest w niebie tj.w samym sobie .drugim niebem , w którym żyje Bóg ,jak w żadnym stworzeniu ,jest Maryja. trzecim niebem ,o którym myśleć możesz przy odmawianiu ojcze nasz jest twoja dusza .jest ona niebem bo żyje w niej Bóg -cała trójca przenajświętsza

Gość Przegranieccc
Tak mam fobie, chociaż tutaj nie jest tak źle z wieloma rzeczami sobie radzę. Ale co z tego jak na końcu zawsze jest ta rozmowa a ja nie potrafię, jak pieprzony niedorozwój, ludzie mnie za takiego mają i w sumie mało ważne czy taki jestem faktycznie skoro i tak o mnie myślą w ten sposób. Nie ma nadziei dla mnie, co mogę więcej zrobić?czekam już tylko na śmierć.

Gość Zabij sie Zabij sie
Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sie

Gość gość
Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sieZabij sie Zabij sie

Gość Przegranieccc
Tak masz rację myślę, że to jedyne rozwiązanie. I tak nikt mnie nigdy nie pokocha więc nie warto na cokolwiek czekać, kiedyś miałem chociaż nadzieję na to, że spotkam kogoś, zakocham się, to mi dawało nadzieję i paliwo do dalszego działania. Poczekam aż moi rodzice umrą i dopiero wtedy się zabiję, nie chce im robić przykrości. A do tego czasu muszę się męczyć.

Gość gość
Myśli samobójcze oddal, proszę.

Gość Przegranieccc
Tak masz rację myślę, że to jedyne rozwiązanie. I tak nikt mnie nigdy nie pokocha więc nie warto na cokolwiek czekać, kiedyś miałem chociaż nadzieję na to, że spotkam kogoś, zakocham się, to mi dawało nadzieję i paliwo do dalszego działania. Poczekam aż moi rodzice umrą i dopiero wtedy się zabiję, nie chce im robić przykrości. A do tego czasu muszę się męczyć.

Gość gość
Czy Ty masz chad?

Gość gość
Nie dajesz się do siebie zbliżyć. Boję się o ciebie.

Gość Przegranieccc
To nie są myśli, tylko decyzja do której trzeba dojrzeć. Świadoma samoeutanazja. Co mi to da, że będę żyć dalej? Tylko cierpienie w dodatku takie, którego nikt nie rozumie. W oczach innych sam jestem sobie winien bo użalam się nad sobą i swoim losem, ale tu nie pomoże zwykłe weź się w garść. Mam problem bo nie umiem rozmawiać a komunikacja to podstawowa umiejętność człowieka.

Gość Przegranieccc
To nie są myśli, tylko decyzja do której trzeba dojrzeć. Świadoma samoeutanazja. Co mi to da, że będę żyć dalej? Tylko cierpienie w dodatku takie, którego nikt nie rozumie. W oczach innych sam jestem sobie winien bo użalam się nad sobą i swoim losem, ale tu nie pomoże zwykłe weź się w garść. Mam problem bo nie umiem rozmawiać a komunikacja to podstawowa umiejętność człowieka.

Gość Monarcha
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość gość
To nie Twoja wina, że nie potrafisz komunikować się. Zauważyłam to i wiem, że się z tym męczysz bardzo.

Gość gość
Jeśli drugiej osobie będzie na Tobie zależało, to pomóż jej i zasygnalizuj w jakiś sposób, że z Tobą żyć trzeba się nauczyć inaczej.

Gość Przegranieccc
No nie moja wina a kogo? Nikogo taki pech życiowy. Można nauczyć się żyć ze mną, ale kto by tak chciał,to udręką, łatwiej jest mieć psa bo wiadomo o co mu chodzi i nie zaskoczy nas niczym nieprzewidywalnym.

Gość gość
Jest to trochę kłopotliwe, ale dałabym radę.

Gość Przegranieccc
Możemy spróbować ale jeśli z kimś nie da się miło podyskutować to nie da się z kimś takim zbudować więzi. Probowale już z kilkoma dziewczynami, zawsze kończyło się na max drugim spotkaniu. Po kilku podstawowych pytaniach zawsze zapada cisza, robi się nudno i koniec randki.

Gość gość
a gdzie pracujesz?

Gość gość
Nie ważne gdzie pracuje, chyba że szukasz sponsorki.

Gość gość
jakbym czytal o sobie:Oz tym ze nie leczylem sie nigdy ani zadnych leko, naprawde nie miales momentow ze terapia,leki cos pomagaly?

Gość gość
Żeby coś zbudować potrzebne sa dwie rzeczy: chęci obcowania z tym kims i rozmowa. Której z tych spraw obawiasz się najbardziej?

Gość gość
Jeśli Ty nie dasz sobie pomóc, każdy psycholog i terapeuta Ci powie, to nikt Ci nie pomoże. Chcesz mi zaufać, podasz mi dłon?

Gość Przegranieccc
Gdzie pracuję mało istotne bo ja ciągle i tak zmieniam pracę. Nie zarabiam za dużo, tyle co w Biedronce na kasie. Chciałbym z kimś obcować i przebywać trochę też się tego boję, ale nie zabardzo potrafię okazywać uczucia. Bardziej się obawiam rozmowy bo nie potrafię, cały czas o tym piszę. To nie jest tak, że ja nie chce sobie dać pomóc, przecież próbowałem. Robiłem to co zalecal psycholog i psychiatra. Widocznie jestem nie reformowalny. Mogę Ci zaufać i podać dłoń:)

Gość gość
Cieszę się bardzo, pierwszy krok za nami. Co proponujesz jako komunikację zamiast rozmowy? Ej , ale nie widać żebyś nie był rozmowny. To co napisałeś dużo mi powiedziało. Jak chcesz to potrafisz.

Gość gość
Pisanie to nie rozmowa. Ja zazwyczaj jeśli już się spotykam z dziewczynami to albo idę do kina albo coś podobnego żeby było jakieś zajęcie. Masz jakiś komunikator żeby można sobie popisać na priv?