Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agusia_12

szkoła podstawowa, jak dobrze wybrać ?

Polecane posty

Gość Agusia_12

Mam bardzo ciężki wybór przed sobą - do jakiej szkoły posłać dziecko od września ? Prywatna czy może jednak państwowa ? Do przedszkola chodził prywatnego i byliśmy bardzo zadowoleni.

Gość kalinkaowo
Mój Michał idzie do szkoły państwowej ale tylko dlatego, że zwyczajnie nie stać nas na prywatną. Wychowuje go sama i nie mam takich mozliwości finansowych choć nie ukrywam, bardzo żałuję :(

Gość kinga jacaa
Też jestem za szkołami prywatnymi. Zresztą kieruję się tu naszym doświadczeniem bo córka chodzi do Te Vizji na Ochocie. Owszem czesne się płaci ale uwierzcie mi gdyby policzyć koszta jakie ponosi się w szkole państwowej ( łącznie z wszystkimi zajęciami dodatkowymi poza szkołą ) to róznice nie są aż tak duże.

Gość konpi jolaa
dokładnie tak jak pisze koleżanka wyżej. moje dziecko też chodzi do te vizji i śmiało polecam to miejsce. Wysoki poziom nauki ( 2 języki obce i matematyka to u nich podstawa ) plus duża liczba zajęć pozalekcyjnych ( w ramach czesnego ). Moje dziecko nawet lekcje tam odrabia, bo są specjalne zajęcia preznaczone właśnie na odrabianie lekcji. Szkoła zapewnia opiekę od 7 do 18 także jak rodzice pracują dłużej też nie ma problemu związanego z tym pod czyją opieką zostawić dziecko itd. Jak dla mnie super!

Gość Agusia_12
Ok dziekuje Wam za wszystkie informacje i rady na pewno wezmę to pod uwagę. Ta Te Vizja jest na ul. Gładkiej tak ? przejeżdzam tamtędy codziennie do pracy ale jakoś nie zwróciłam uwagi, muszę poczytać więcej na ich temat :)

Gość konpi jolaa
Agusia_12 tak te vizja jest na ulicy Gładkiej. W takim razie lokalizacja super dla Was bo możesz podwozić dziecko w drodze do pracy :)

Gość Agusia_12
dzięki za informacje :) Muszę chyba się tam przejechać żeby obejrzeć szkołę i porozmawiać z dyrekcją. Chyba, że są organizowane jakieś dni otwarte ? Jesteście na bieżąco to może coś podpowiecie ?

Gość konpi jolaa
Wiesz co z tego co wiem to przez pierwsze pół roku takie spotkania były organizowane cyklicznie co miesiąc. Teraz żadnej informacji na stronie nie ma ale wystarczy, że zadzwonisz do szkoły i na pewno zaproponują Ci takie indywidualne spotkanie, ja tak zrobiłam :)

Gość Agusia_12
Ok tak zrobię, dzięki :) Szczerze mówiąc to moja pociecha już się nie może doczekać września :)

Gość gość
Najbliżej domu.

Gość konpi jolaa
Moje też chociaż ostatnio usłyszała, że takie 2 miesiące przerwy to taki potrzebny czas na relaks haha :)

Gość livvia33
te vizja to jakiś skrót ?

Gość konpi jolaa
tak to skrót :) Pełna nazwa to szkoła Towarzystwa Edukacyjnego Vizja :)

Gość livvia33
ok teraz wszystko jasne :) rozmawiacie tu o szkole podstawowej a mi się wydaje, że kojarzę to nazwę ale raczej z przedszkolem.

Gość gość
Hehehe juz za kilka lat gowniarze trafia w towarzystwo alkoholikow cpunow i palaczy i znienawidza rodzicow i nauke. Jak to dobrze ze wszystkie te atrakcje mnie omina . . . :)

Gość gość
Szkoła prywatna szkole prywatnej nie równa (wiem co mówię, bo całą edukacje byłam w takich szkołach, większość znajomych również). Wybierz szkole prywatna o wysokim poziomie nauczania, z jak najwyzsza zdawalnością egzaminu pod koniec podstawówki. Szkoly o slabych i przeciętnych wynikach, które są prywatne to wylęgarnia dzieci z problemami, które zwyczajnie nie poradziłyby sobie w publicznych. Prawie szkoły specjalne. Od takich każda publiczna podstawówka jest lepsza. Jeśli Cię stać to najlepsze są prywatne szkoły amerykańskie i brytyjskie. Lekcje po angielsku (im młodsze dziecko tym szybciej łapie, nie będzie miało nigdy problemów z angielskim po takiej podstawówce), ciekawe programy, międzynarodowe towarzystwo. Tylko takie międzynarodowe szkoły to naprawdę duży wydatek

Gość konpi jolaa
możliwe bo przedszkole też prowadzą :) Nawet żłobek otwierają od tego roku na Wawrze. Moja siostrzenica będzie tam chodzić :)

Gość livvia33
o serio ? bo ja się właśnie biję z myślami czy posyłać mojego malucha do żłobka czy może jednak zostać jeszcze rok w domu... dylemat ogromny i sama nie wiem co zrobić. jeszcze opiekunka wchodzi w gre.

Gość konpi jolaa
no to zalezy od Was ale ja na przykład wolałabym wysłać dziecko do żłobka niż zostawić go pod opieką opiekunki. Taki codzienny kontakt z rowieśnikami naprawdę pozytywnie wpływa na rozwój malucha.

Gość livvia33
no tak tak niby masz rację, ale ja się najbardziej obawiam tych wszystkich infekcji :(

Gość konpi jolaa
wiesz co z doświadczenia wiem, że dzieci i tak muszą swoje odchorować. I nie ma to większe znaczenia czy będzie to złobek czy przedszkole. Poza tym wcale nie musi być tak, że Twoje dziecko będzie chorować. Moje w pierwszym roku było chore zaledwie 2 razy i też było to zwykłe przeziębienie :)

Gość livvia33
no ok masz racje, nie ma też co roztaczać czarnych wizji :)

Gość awirrana
moje dziecko od września tego roku chodzi do Te Vizji i póki co jest super. Wcześniej synek był niecp bierny jeśli chodzi o jakiekolwiek zajecia dodatkowe a teraz z przyjemnością patrzę jak zapisuje się a to na piłkę, a to na sztuki walki. super :)

Gość konpi joola
no i super o to właśnie chodzi, żeby dzieci były aktywne i miały szansę na rozwój nie tylko intelektualny :) a jak z nauką ? radzi sobie ?

Gość awirrana
tak, tak póki co jest ok :) poziom jest widocznie wyższy niż w szkołach państwowych ale też podejście nauczycieli jest inne więc dzieci dają rade :)

Gość konpi joola
no tu się akurat zgadzam. te lekcje wyglądają zupełnie inaczej a niby materiał podobny.

Gość DariaEn
Trzeba przede wszystkim patrzec na renomę danej szkoły. Ile lat już istnieje. Z mojej strony mogę polecić Niepubliczną Szkołę Podstawową nr 49 przy ulicy Bacha. Tutaj chodzi moja córka do szkoły. A nasz wybór wynikał z tego , że chcieliśmy by córka uczyła się w kameralnej klasie.

Gość Harfa88

Dokładnie na renomę 😉  Ja też wybrałam  Niepubliczną Szkołę Podstawową nr 49 przy ul Bacha, Zreszą sama chodziłam do tej skzoły Potem chodziłam do Liceum, też Niepublicznego nr 6 na tej samej ulicy. 

Gość Sanderkas

ja jestem zadowolona ze szkoły im Wiktorii Wiedeńskiej i szczerze mówiąc cieszę się ze moja córka się tam uczy. Widzę ze sporo radości jej to sprawia! a ja zadowolona jestem z dobrej edukacji