Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Porada

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny, potrzebuje waszej porady. Chcemy z siostrą kupić rodzicom jakaś wycieczkę za granicę. Ale problem jest taki że oni nigdy nie byli jeszcze poza krajem, nie lecieli samolotem mają prawie po 60 lat. I moje pytanie czy dadzą sobie radę i się nigdzie nie pogubią? Gdzie najlepiej im kupić wycieczkę? Do jakiego kraju? Chodzi nam o wypoczynek typu plaża, moze, baseny itd

Gość gość
Najpierw się dowiedzcie czy do samolotu wsiąda. Bo moja mama za żadne skarby by nie poleciała i tylko problem by był :P

Gość gość
Moze Grecja? i rzeczywiscie najpierw sie dowiedz czy do samolotu w ogole wejda, moj ojciec za zadne skarby by nie polecial ;)

Gość gość
Też bym obstawiala Grecję, ew. Majorkę. Nie ma co ich stresować zbyt długim lotem . No i z biura podrozy, jak coś to maja PL jezycznego rezydenta.

Gość gość
Moja teściowa była w Grecji na Krecie. Pierwsza jej podróż ma 58 lat. Ogarnęła wszytko idealnie :) bardzo jej się podobało. W tym roku wybiera się do Włoch :)

Gość gość
Tylko szukamy też czegoś w dobrej cenie bo Grecja dosyć droga. My teraz z mężem i synem lecimy do Grecji i płacimy sporo. Jeżeli chodzi o samolot to wiem że wsiada bo się nie boją ale ja obawiam się tego że nie poradzą sobie z odprawa nie będą wiedzieli co robić i gdzie mają iść. Chcemy im zrobić prezent bo mają 40 rocznicę ślubu a nigdy w życiu nie byli za granicą a nad polskim morzem ostatni raz byli około 30 lat temu:(

Gość gość
A co myślicie o Bulgarii? Jak na ten pierwszy wyjazd? Ja byłam w tamtym roku i nie było źle

Gość gość
Jak wykupicie w biurze podróży to na lotnisku jest reprezentant z tego biura i on wszystkim pokieruje. Translator angielskiego na telefony (trzeba mieć internet) i w drogę. Wszystkie wątpliwości wyjaśnisz w biurze podróży. Możesz wykupić wycieczkę z grupą, będzie im raźniej z innymi Polakami.

Gość gość
Na Waszym miejscu nie kupowałabym nic bez uzgodnienia z rodzicami. Chciałam w podobny sposób "uszczęśliwić" swoją babcię (niedużo starszą od Waszych rodziców, a nie chodziło o wyjazd za granicę tylko weekendowy wyjazd na terenie Polski). Okazało się, że niektórzy po prostu źle się czują w hotelu czy w restauracji i zamiast wypocząć, to cały czas chodzą spięci. Szkoda pieniędzy (Waszych) i nerwów (rodziców). Może, jeśli rodzice od bardzo dawna nie byli nad Bałtykiem, to bezpieczniej byłoby kupić im fajny pobyt właśnie tam?

Gość gość
Jeżeli chodzi o internet to oni niestety z tych zacofanych i nie posiadają....nie umieją się obsługiwać

Gość gość
Ale chciałabym żeby zobaczyli coś poza polską....nie stać ich na takie wyjazdy a nawet jeśli to im szkoda pieniędzy bo zawsze są inne wydatki. myślę że najpierw coś im napomnimy żeby się przygotowali. Albo przygotujemy z biura kilka ofert żeby sobie wybrali...

Gość gość
Pomysł z kilkoma ofertami do wyboru jest niezły. Dużo Polaków na pewno spotkają w Bułgarii, w Chorwacji, na Krecie i na Majorce. Warto dopytać w biurze podróży, w których hotelach będzie rozgarnięty rezydent-Polak (a nie ktoś miejscowy próbujący mówić po polsku), żeby rodzice wiedzieli, do kogo zwracać się o pomoc.

Gość gość
Ja na twoim miejscu bym znalazla cos ale w Polsce. Ja mam 36 lat i w zeszle wakacje polecialam pierwszy raz za granice do Bulgarii. Nie znam jezyka i wcale nie bylo mi latwo odnalezc sie na lotnisku i w hotelu.dla mnie to byl mega stres pomimo ze mielismy tam opiekuna mowiacego po polsku

Gość gość
Gość 9:52 no właśnie tego się boje...że sobie na tym lotnisku nie poradzą. Ja też w tamtym roku byłam w Bułgarii pierwszy raz, język u mnie to tylko podstawy ze szkoły i jak ktos coś mówi to ciężko mi zrozumieć. Ale Polaków tam było dużo więc zawsze można było się o coś zapytać. W Polsce z pogodą moZna nie trafić a ceny podobne. Zobaczymy co nam w biurze podróży doradza...

Gość gość
Moi rodzice znają tylko rosyjski z języków obcych, jeżdżą z biurem podróży (poza sezonem, trafiają na fajne okazje). Sami przyznają że nigdy by się nie wybrali bez opieki pilota, bo nie poradziliby sobie na lotnisku, w hotelu, przy wycieczkach (nawet jak się decydowali na dodatkowe to też z pilotem jeździli). A też chcieli zobaczyć kawałek świata skoro już mają luźniej, bez dzieci na karku. Grecję bardzo sobie chwalili.

Gość gość
W dzisiejszych czasach to ludzie w ok.60-tki znają jeśli słabo ale to zawsze coś j.niemiecki czy angielski,mają wyższe wykształcenie i jeżdza na wczasy zagraniczne i świetnie sobie radzą.Wy robicie z takich ludzi niedorajdy,jakby to była jakaś dzicz nie ludzie. Mam rodzicow po 65 lat i co roku są za granicą,mama świtenie mówi po angielsku,tata zna niemiecki i średnio francuski. Żeby nie było że ją dowartościowuje to bardzo dużo czyta,jeszcze pracuje jest gł.ksiegową i fizycznie przeskoczy 40-tkę.Wystarczy pracować nad sobą a nie robić z siebie babuni do opieki nad wnusiami.