Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urlop macierzyński pomocy!!!!

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z doświadczonych mam przebywających na urlopie wychowawczym/macierzyńskim pomoże mi wyliczyć korzystniejszą opcję? Jestem zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony, wypłata: najniższa krajowa 2100zł brutto. Czy korzystniej wybrać urlop macierzyński 100% zasiłku i dopiero później zadeklarować rodzicielski 60% czy od razu brać 80%?

Gość gość
A to nie na to samo wyjdzie ogółem?;) policz sobie, bo to pozornie moze wyglądać lepiej finansowo, a koniec końców wychodzi tak samo.

Gość gość
Ja pie/r/dole. Żartujesz? Nie umiesz sobie policzyć procentów??? I tego zsumować? Po cholerę Ci to dziecko? Przecież Ty będziesz miała problemy w podstawówce żeby mu pomoc z zadaniami. Omg.

Gość gość
Wychodzi dokładnie na to samo. Jeśli chcesz wrócić wcześniej do pracy to opcja 1. Jeśli nie to polecam opcję 2 dlatego, że mniej załatwiania. W opcji 2 skladasz dokumenty raz. W opcji 1 musisz pamiętać o zmianie za pół roku.

Gość gość
Nie wychodzi to samo bo teraz dopłacaja do 1000, przy najniższej krajowej opłaca się brać 100 i 60! http://grunttobunt.com.pl/ zasilek-macierzynski-jezeli-zarabiasz-malo-wybierz-opcje-10060-procent-zobacz-ile-zyskasz/

Gość gość
09:38 ale o co ci chodzi? Do tysiąca dopłacają kiedy sie zarabia poniżej i wyrównują do tego 1; a przy najniższej stałej to co maja dopłacać?

Gość gość
Ale jak będzie brała 60% przez drugie pół roku to wychodzi mniej niż 1000! Wtedy jej wyrównaja do 1000. Wiem bo sama tak biorę i mam Najniższa krajowa.

Gość gość
10:03 chyba, ze tak.

Gość gość
Ja jestem w szoku ze wy dzieci rodzicie majac nainizsza krajowa :/

Gość gość
Same jesteście głupie. To nie chodzi o wyliczenie procentów bo to nie jest dla mnie problem. Chodzi właśnie o tą dopłatę do 1000 zł przy opcji 100/60. Jakoś inteligentna dziewczyna która trochę siedzi w przepisach od razu wie o co chodzi. Twoim dzieciom współczuję bo jesteś bardzo ograniczona. Do dziewczyny 10:03 ile dokładnie Ci doplacaja do 1000 zł?

Gość gość
Nic Ci nie dopłaca do 1, tylko wyrównaja do 1 tys... :O

Gość gość
Wszystko jest w internecie, albo u pierwszej księgowej za rogiem, jesli ktos woli, zeby inny wytłumaczył. Ja czytałam i szukałam informacji, dziwi mnie, ze tak niejedna trąbi, zeby jej pomoc co i jak; czytać nie potraficie?

Gość gość
Taaak teraz wszystkie takie mądre i uczone. Ciekawe ile Wy zalozylyscie takich postów z prośbą o pomoc w bardziej nawet dennych jak twierdzicie sprawach np. Jak ubrać dziecko jak rozebrać, hak karmić jak nie karmić itd itp. Obludnice jedne.

Gość gość
10:48 To tylko pokazuje ze kobiety sa coraz glupsze i nic nie potrafia zrobic same.

Gość gość
Kobieta zadała konkretne pytanie , i nie dotyczyło ono jak wyliczyć jej iloraz IQ . Umiecie odpowiedzieć, odpowiedzcie, nie umiecie nie odpowiadajcie. Nie rozumiem dywagacji nt. rozgarnięci lub nierozgarnięcia autorki, która słusznie zauważyła, że odpowiadacie z zaangażowaniem na pierdyliard innych naprawdę głupich i infantylnych pytań.