Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po Fenoterolu

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry. Czy są tu jakieś Panie które przechodziły ciążę z Fenoterolem? Może nie teraz lecz kiedyś. Ja miałam od 24tc do 30tc Fenoterol podawany ciągle w formie tokolizy do pompy jako wlewy z powodu przedwczesnego porodu. Proszę tylko o niekomentowanie, że Fenoterolu nie ma bla bla - wiem o tym, ja miałam podawany ciągle w szpitalu. Moje pytanie jest następujące: w jakim odstępie czasu po odstawieniu Fenoterolu urodzilyscie swoje dzieci? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
W ciągu tugodnia

Gość gość
Dziękuję Ci za odpowiedź. W takim razie leżę i czekam :)

Gość gość
Miałam fenoterol od około 30 tc do 38 tc. To było 13 lat temu. Urodziłam w dniu terminu w 40 tc. Poród był koszmarny. Wody odeszły w niedzielę rano, zaczęły się skurcze. Dostałam 3 kroplówki z oksytocyną. Skurcze były krzyżowe, od niedzieli. Miałam 10 cm rozwarcia dopiero we wtorek rano. 2 godziny parcia i cc dopiero o 11.00 we wtorek.

Gość gość
Właśnie wszystkie wątki które trafiłam w internecie były z 2009-2013. Wiem, że w Polsce jest wycofany. Ja mieszkam za granica i tu podawali mi go we wlewie do 30 tygodnia i po prostu bardzo się boje, że mogę już urodzić a przecież będzie to wcześniak. Dalej przebywam w szpitalu, więc teoretycznie nie powinnam się bać.. to moja pierwsza ciąża więc może stąd te wszystkie moje obawy. Dziękuję Ci za odpowiedź i pozdrawiam.

Gość gość
Ja dostawałam jedna tabletkę co 4 godziny.Bylo to w 2011 po odstawieniu urodziłam po około tygodniu w 37 tc

Gość gość
Ja też urodziłam mniej więcej po tygodniu

Gość gość
Brałam w na przełomie 2012/13 roku od ok 25 tygodnia w maksymalnej dawce, w tabletkach. Chyba 8 tabletek na dobę. Po odstawieniu zaczęły mi odchodzić wody po 3 dniach i dość szybko pojawiło się jest większe rozwarcie,z tym, że od 23 tygodnia miałam założony pessar. Ponieważ dzieci było w położeniu miednicowym misiem planowane cc. Tak więc u mnie jednocześnie było zdjęcie krążka, odstawienie fenoterolu i na trzeci dzyń synek już był na świecie. Lekarz przewidział, że szybko pójdzie i się nie mylił, dlatego brałam lek do skończenia 38 tygodnia ciąży.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Ja dziś mam USG oraz USG dopochwowe więc będę wiedzieć czy dalej szyjka się skraca czy nie.