Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo mogę nosić soczewki kontaktowe?

Polecane posty

Gość gość

Witam, dwa tygodnie temu zacząłem nosić jednodniowe soczewki kontaktowe. Noszę je średnio po 9·10 godzin dziennie i nie mam po tym czasie żadnych problemów. Zakładam je zwykle o 7 a zdejmuję o 16. W piątek idę na 18·stkę i zastanawiam się jak zrobić z soczewkami. Czy mogę założyć je o 7 rano a zdjąć je dopiero o 1·2 w nocy jak wrócę do domu? Czy nie będzie z tym żadnych problemów? Czy może lepiej będzie jak wrócę o 16 do domu, zdejmę je żeby oczy odpoczeły a potem przed wyjściem założe, ale czy tak można robić z soczewkami jednodniowymi? Czy może powinienem zdjąć je o 16, a przed wyjściem założyć nową parę? Ale wtedy musiałbym zużyć aż 4 soczewki jednego dnia.

Gość gość
Mozesz zalozyc o 7 I zdjac o 1-2 ale nie spij w nich. Ja tak normalnie robie I to z soczewkami miesieczmymi I nie mam problemow. Po zdjeciu oczy przeplukac plynem do soczewek albo woda I spac

Gość mczay
Zależnie od tego, na wybór soczewek jakiego typu się zdecydujesz, można nosić je przez różny czas... Gdybyś poszukiwała sklepu internetowego zajmującego się sprzedażą soczewek, zajrzyj na https://mylenshop.com/pol_m_soczewki-kolorowe-615.html – można w nim znaleźć zarówno soczewki jednodniowe, jak i dwutygodniowe, miesięczne, kwartalne, a nawet roczne!

Gość gość
Zależy od ich jakości, ja żeby trzymały jak najdłużej kupuje ze sprawdzonego źródła: www.Optyk.Lublin.pl , polecam każdemu!