Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny, czy myślicie że mogę już wozić syna w spacerówce?

Polecane posty

Gość gość

Sprawa wygląda tak. Mam super wózek, gondola duża i wentylowana ale... Jakiś czas temu na spacerze jakaś babka z impetem wjechała w kałuże i musiałam wyczyścić gondolę, póki nie wyschła woziłam małego w foteliku przypiętym do wózka, oczywiście szybko wrócił do gondoli ale to co wyprawia to szkoda gadać... Wrzask, krzyk, pot i łzy;-) Kiedy dziecko może jeździć w spacerówce? Oczywiście spróbuję by jeździł na płasko ale zastanawiam się czy jednak nie powalczyć jeszcze o gondolę. Mały ma dokładnie 5,5 miesiąca. Proszę o radę.

Gość gość
Ja córkę zaczęłam wozić jak siedziała sama, około 7,5 mies miała

Gość gość
No właśnie, chyba trochę za wcześnie...

Gość gość
Też miałam takie przygody, bo od 4 mies nie chciała jeździć w gondoli, pół spaceru był wrzask, miałam adaptery żeby zamocować fotelik, i ze 2 razy pojechalam z fotelikiem, ale ogólnie skończyła 7,5 mies i do dziś jedzi w spacerowce, chociaż większość spaceru idzie obok za rękę, ma 2 lata i nie chce już jeździć w wózku

Gość gość
Jak najdłużej skoro masz duża gondolę,teraz jest stanowczo za wcześnie.

Gość gość
Jeśli masz spacerówkę z rozkładanym oparciem, to jak najbardziej. Dziecko pewnie nie leży też nieraz w leżaczku, foteliku samochodowym, a nie zupełnie na płasko. Byle nie na siedząco póki sam nie siada.

Gość gość
Jeśli dzidzia jest duża do spróbujze spacerówką. Mozesz też podłożyć jakąś poduchę żeby widzialo świat. Ja miałam regulowane oparcie w gondoli że jechał na półsiedząco.

Gość gość
Moje w oglole nie chcialo w gondoli jezdzic. Do 4 mca nosilam go w chuscie a pozniej w wozku z zamontowanym fotelikiem (na wpol lezaco). Siadal samodzielnie w wieku 6mcy.

Gość gość
Spacerówka- siedzące dziecko. Wcześniej jest to niezdrowe dla kręgosłupa. Mój syn usiadł sam gdy miał 8.5 miesiąca. W spacerowce na płasko leży odkąd miał 7 miesięcy. Niestety wyrósł z gondoli. Teraz ma 9.5 miesiaca i mamy lekka spacerowke

Gość gość
Ja od urodzenia woze w foteliku bo w gondoli nie chce

Gość gość
Ja moja mała przeniosłam jak miała 6 miesięcy i sama nie siedziałam. Tylko oparcie na płasko i w końcu była zadowolona ze spacerów

Gość gość
Najlepiej kiedy będzie już siedzieć. Wcześniej lepiej nie.

Gość gość
Zyje w kraju gdzie instytucja głebokiego wózka - nie istnieje ! :) Dzieci od urodzenia sa wozone w spacerówkach-parasolkach rozłozonych na płasko. Fotelik wpety w stelaz to najzwyklejszy widok " spacerówki " Jakos nie widze armii garbatych czy powykrecanych ludzi o krotszych nogach..

Gość gość
Od czwartego miesiąca w spacerówce z kubełkowym siedzeniem (nachylenie pod kątem 40 stopni + wkładka redukcyjna). W gondoli się darła wniebogłosy jak miała 1,5 miesiąca...tak się wkurzała, że niebo widzi. Ale starsza miała tak samo. To już nastolatka, z prostym kręgosłupem do tego stopnia, że pediatra zawsze się śmieje jak ona się uchowała bez skoliozy po tylu latach w szkole ;)

Gość gość
Pewnie że tak. Przecież można spacerówkę rozłożyć na płasko, nikt nie każe dziecku siedzieć. Moja nawet gondolę ma podniesioną (ciut wyżej niż płasko, jak na poduszce klinowej), bo inaczej nie zniosłaby spaceru, ma 3 mce. Przesadzę do spacerówki jak tylko znajdę taką, która będzie miała daleko opuszczaną budkę, tackę dla rodzica, duże koła, możliwość jazdy w 2 kierunkach i dużo pozycji rozkładania siedziska- od płaskiego zaczynając ;)