Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miesiączka

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pewien problem, ostatnią miesiączkę dostałam 10 marca br, lecz na niej się zakończyło. Jest początek maja a nadal czekam, od tygodnia czasu boli mnie brzuch jak podczas okresu. Stosowałam tabletki antykoncepcyjne ale z powodu przegapienia kilku z nich moja lekarz ginekolog zaleciła mi je odstawić i poczekać na okres żeby zacząć je stosować prawidłowo. Niestety jak na razie nie mogę tego zrobić. Mam 21 lat i uprawiam stosunek (nieprzerywany) z moim partnerem. Często podczas niego czuję również nieprzyjemny ból miejsca intymnego jak i brzucha. Aktualnie czekam na wizyte u lekarza lecz z czystej ciekawości chciałam zaczerpnąć jakiejś porady. Pozdrawiam

Gość Cleo1976
Jeżeli przegapiłaś kilka pigułek, to dolegliwości mogą wskazywać na zaburzenia hormonalne lub na ciążę.Czy robiłaś test? W przypadku zapomnienia pigułki należy za każdym razem dodatkowo się zabezpieczać przez tydzień.Ból i pieczenie okolic intymnych z reguły wskazują na jakąś infekcję.Idź jak najszybciej do lekarza, bo nieleczone nie tylko jest to nieprzyjemne, ale i może prowadzić do poważniejszych problemów, np.do niepłodności.

Gość gość
robiłam test nawet z ciekawości ze 3 tygodnie temu ale nic nie wyszło, polecono mi żebym teraz zrobiła jeszcze raz, jak byłam u mojej lekarz ginekolog to dostałam tabletki dopochwowe i krem nawilżający, niestety nic nie pomogły a nawet jest gorzej... najbardziej martwi mnie ten ból brzucha i pochwy, chciałam się szybko umówić do swojej ginekolog ale niestety muszę czekać do 30 maja...

Gość Cleo1976
Prawdopodobnie masz jakiś stan zapalny.Idź jak najszybciej do lekarza.30 maja to zbyt odległy termin.