Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko zrobilo sobie smoczek z piersi...

Polecane posty

Gość gość
Ale to mam corce ten smoczek plastrem do buzi przylepic? Kuzwa ile ja smoczkow mam w domu, lovi, avant, canpol... lateks, silikon, koncowki przerozne... zadnego nie chciala, juz w szpitalu wypluwala od razu

Gość gość
Bo dziecko musi sie nauczyc ssac smoczek. My nauczyliśmy mojego bratanka bo ciagle wisial przy piersi.Biedna bratowa nie mogla sie nigdzie ruszyć i jakos go nauczyliśmy do smoka.

Gość Mama Antka i Juleczki
Pewnie, dajcie dziecku smoczek. Tylko nie dziwcie się potem jak bedzie chodzić na terapię.

Gość gość
Pewnie autorko. Nutella wysmaruj i orzyklej plastrem. Smoczek musi byc!!! A tak serio to może chustę kup i naucz się kp w chuscie? Jest to bardzo wygodne a ręce masz wolne żeby coś ogarnąć jak trzeba.

Gość gość
Pierś powinna służyć do jedzenia, a nie jako permanentny uspokajacz czy usypiacz. Próbuj zajmować dziecko inaczej: zabawkami, kołysaniem, jeśli nie ma to kup mu przytulankę, niech ojciec też się w to włączy (zwłaszcza niech próbuje usypiać dziecko). Smoczka też próbuj do skutku, masz różne - dawaj na zmianę, kiedyś "zaskoczy" bo dziecko sobie właśnie oddzieli jedzenie, do którego potrzebna jest mama od reszty.

Gość gość
J*******e jestescie i tyle w tmacie.Jak sobie wyobrażacie gotowanie,odkurzanie,czy mnóstwo innych rzeczy z dzieckiem w huscie przy cycku?Żałosne krówska,urodziły mają wymówkę żeby nie robić nic,bo trza cały dzien za smoczek robić,krówska rozpłodowe

Gość gość
Mama która potrafi uspokoić/uśpić/itp dziecko tylko cyckiem jest c*****a matka, bo nie potrafi inaczej zająć i zabawić dziecka niż wepchac mu sutka do buzi. Normalne, zaspokojone dzieci nie robią sobie z cyca uspokajacza. Kobieta która sama i z chęcią robi z siebie rzecz w postaci smoczka to idiotka. Z dzieckiem trzeba inaczej spędzać czas niż tylko karmic. Właśnie takie dzieci potem maja problemy głupia cipo od Julki i Antka

Gość gość
Uwaga uwaga nowa teoria madki, smoczek w dzieciństwie = terapia w przyszłości.

Gość gość
Czy wy jesteście normalne? Noworodek potrzebuje tylko matki i piersi a nie bujaczków czy zabawek. Te pierwsze tygodnie dzieci są przyklejone do matki, wtedy są najszczesliwsze i czują się bezpieczne. I owszem, kp w chuscie. Jak synek chciał dłużej pić to zdarzało się, że ja w tym czasie robiłam obiad albo ogarnialam dom. A jak urodziłam drugie dziecko to potrafiłam na raz kp małego w chuscie, zamawiać starszaka i np robić sałatkę albo sprzątać. Jak to robi że mnie leniwa babę to śmiało, wyzywajcie mnie. I sory ale ktoś, kto od początku dał dziecku mm i smoczka nie zrozumie, że może inaczej i można się macierzystej cieszyć a nie tylko odgradzać od swoich dzieci. Taka wasza pokręconalogika, że smoczka to trzeba dawać na uspokojenie ale jak matka daje pierś w tym samym celu, to jest wg was leniwa. To powiedzcie co było pierwsze, smoczek czy piers? Co robiły matki tysiące lat temu jak nie miały smoczków? No leniwe dawały pierś. A teraz to taka nowoczesna mama kupi smoczka, wsadzi dziecku w buzie i ma spokuj, no szczyt pracowitości, można wtedy oglądać seriale i wyzywać inne matki na kafeterii.

Gość gość
Noworodek jest do mięsiaca kretynko, dziecko autorki ma ponad 3, więc ma się to nijak do tego co napisałaś

Gość gość
gość dziś Dlaczego dorabiasz i odpowiadasz coś czego nikt nie powiedział. Tu jest mowa o smoczkach a ty o mm. Co ma piernik do wiatraka. Kiedyś nie było też pralek, żelazek, samochodów, dlaczego teraz z tego korzystasz? Hipokrytka. Smoczki zostały wymyślone żeby było wygodniej, jak sobie chcesz być cierpietnica i dojna krowa do cyckania to se bądź, odpiedol się od innych. Wg nikt tu nie mówi o noworodkach, a ty tu z nimi wyskakujesz. Pewnie dla ciebie noworodek jest do 1 roku życia. Co za głupia baba

Gość gość
gość dziś Serio myślisz ze jak kobiety miały kiedyś po kilka dzieci + gospodarstwo i gotowanie na głowie to pozwalały sobie na latanie z gołym cyckiem caly dzień ? Jak dziecko płakało to dawali szmatkę nasączona w wodzie z cukrem albo miodem .Poczytaj sobie tez co to był chechłacz. Moja babcia pochodzi z 8 dzieci i była najstarsza. Nikt nie siedział godzinami z dzieckiem przy cycku bo nie bylo na to czasu . Jak dziecko ma silny odruch ssanie to podaje sie smoczka nie lata z gołym cyckiem caly dzień i robi z siebie niewolnice . Pisze to jako matka która tez karmiła piersią bo pewnie zaraz mi napiszesz ze podałam mm od urodzenia ,.

Gość gość
Ten silny odruch ssania zanika okolicach 3 miesiąca. Po co później smoczek? To tylko przyzwyczajenie dziecka, które tego smoka nie potrzebuje. I nie gadajcie mi o naszych prababkach. Moja miała 3 dzieci wymienionych piersia no i co z tego. Mówimy o czasie współczesnym. Wy smoczka zaliczacie do super wynalazków jak pralka czy samochod. Dla mnie to zapychac dziecka, który mi nie był potrzebny. Mając jedno dziecko i normalnie wyposażony dom nie dacie rady kilka tygodni obyć się bez smoczka? Nie musicie prać we frank czy czerpać wodę że studni jak nasze babcie. A po tych 12 tyg wszystko się reguluje, dziwcko już nie wisi na piersi, pojawia się fajna rutyna. Natomiast jak wprowadzany jest smoczek to dziecko się uzależnia na kilka lat zwykle. Mało kto ma tyle wyobraźni, żeby po tych kilku miesiącach zabrać smoczek bo dziecko przyzwyczajone wyje. Po co to robić sobie i swojemu dziecku? Dalej wyzywajcie mmie bo mam inna zdanie ma ten temat. Tylko o was to świadczy.

20:17 Jedna mądra chociaż.

Gość gość
Chyba głupia p***a raczej,zresztą jak ty szmato

Gość gość
Oj tam oj tam nie wiecie o co chodzi?Zrobi sobie madka dzieciaka,potem kilka lat nie pójdzie do pracy,bo przecież musi chodzic z wywalonym cycem.Mężuś niech zapieprza,ona musi robic za smoczek.

Gość gość
2018.05.03 Maleństwo potrzebuje Twojego ciepła i tworzy więź. Ty już się ucieszylas macierzyństwem i co nie możesz się "poświęcić"???? Najlepiej w pierwszej dobie wepchnac kawał silikonu dziecku i mieć z głowy,prawda? x Ty jakaś upośledzona jesteś?

Jestem mamą, to chyba normalne że kobieta po porodzie przestaje być kobietą, żona, człowiekiem a staje się mama. Urodzicie,zobaczycie

Gość gość
Czyli tak jak myślałam-jestes projektem.:)

Gość gość
Gościu z 22.06 Myślisz, zebrała mądrą jesteś i wszystko wiesz? Co ma kp do pracy zawodowej? Widac, ze nigdy nie kp i się nie znasz, bo byś takich głupot nie pisała.Mam dwoje dzieci z mała różnica wieku i wracałam do pracy po macierzyskim. Jak była potrzeba to pokarm w pracy odciagalam, nie miałam żadnych ułatwień czy godziny krócej w pracy bo karmilam. Obecnie dzieci są już w wieku szkolnym a ja mam dwie prace plus zlecenia. Także to, że ma się dzieci i je kp nijak się ma do pracy zawodowej. A powiem Ci jeszcze, że wiele nich koleżanek z dziecmi w moim wieku wcale nie pracuje. I co, myślisz że to przez kp? Guzik, bo niektóre wcale nie karmily. Jak wróciłam do pracy a dzieci miały roczek to karmilam rano przed pracą i wieczorem przed snem. Roczniak nie musi być karmione na żądanie bo już wszystko praktycznie je. Dzieci smoczkow nie mialy.

Gość gość
Jak moje dzieci szły do przedszkola to dostawalismy jako rodzice różne listy, w tym jeden aby dzieci nie przynosiły smoczkow. Mowa o grupie trzy i czterolatkow. Dzieci przyjeżdżały że smoczkami i jak rodzice je odbierali to też często pierwsza rzecz to smok w dziob. Pewnie też trzyletnie dzidzie miały silny odruch ssania.

Gość gość
"Jestem mamą, to chyba normalne że kobieta po porodzie przestaje być kobietą, żona, człowiekiem a staje się mama. Urodzicie,zobaczycie" Jakby mi ktoś wpajał to do głowy przez pół życia to bym nigdy się na dziecko nie zdecydowała ...

Gość gość
Zgłaszam ten obrzydliwy temat a autorka tłusta krowa rozpłodowa niech się leczy zdychaj szmato

Gość gość
Halo policja? Proszę przyjechać na kafeterie

Gość gość
Co zlego w smoczku? Nic. Tylko matki histeryczki widza wszędzie problem .Nawet jak dziecko ma ten smoczek 2 lata to co z tego? Świat sie zawali??

Gość gość
Dziecko może może mieć od smoczka krzywy zgryz potem całe zycie.

Gość gość
Powtarzasz mądrości sprzed 20 lat kiedy to wszystkie smoczki były takie same i królował jeden model. Teraz sa smoczki które są bezpieczne dla zgryzu

Gość gość
gość wczoraj Nawet jak odruch ssania zanika po 3 miesiącu zycia to przepraszam bardzo przez te 3 miesiące kobieta ma chodzić z cykiem na wierzchu zeby dziecko mogło sobie pociumkać ? Nie dla każdej kobiety dziecko= koniec własnego życia .

Gość gość
Jak ktos będzie chciał z wygody dać smoczka to da. Tylko nie gadajcie, że jest to z powodu odruchu ssania, bo ten mija po 3 miesiącu a nikt wtedy smoczka nie zabiera. Niestety, dzieci szybko się od smoczkow uzależniają i zwykle używają ich duzo za dlugo. Nowe smoczki mogą nieść lepsze kształty od tych z naszej młodości ale dentyści nadal przed nimi przestrzegaja. Smoczki są zwyczajnie nadużywane. A pierwsze 3 miesiące po porodzie są nazywane 4 trymestrem ciąży bo noworodek a potem niemowle chce być blisko matki. Jak tak się oburzacie i dostajecie pianotoku na sugestie, żeby zajmować się swoim dzieckiem tak w 100% przez zawrotny czas 3 miesięcy to już widzę jakie z was super matki.

Gość gość
No wybacz ale nie wyobrazam.sobie przez 3 miesiące robic z sieboe smoczek dla dziecka. Kp ale normalnie chodziłam na basen , siłownię, na spotkania z koleżankami. Maz karmil butla z moim mlekiem a jak dziecko plakalo to podawal smoczek. Corka chodzi juz do szkoły i nie ma krzywych zębów. Nie ma tez traumy bo majac 3 tygodnie zostala juz z tata na caly dzień (musialam wyjechać) .