Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bubbu

Testowanie przy bardzo nieregularnych cyklach

Polecane posty

Hej Moje cykle wahają się od 25 do 40 dni, (najdłuższy w ciągu ostatnich 12 miesięcy to aż 57 dni ale to jednorazowa sytuacja). W ostatnich 6 miesiącach średnia długość moich cykli to 36 dni. W 37 d.c. miałam jednorazowe blado czerwone plamienie podczas korzystania z toalety no i do tej pory (47 d.c.) nie mam miesiączki. Od czasu tego plamienia codziennie czuję ledwo wyczuwalny ból podbrzusza, non stop mam małe rewolucje żołądkowe w postaci wzdęć. Piersi nie bolą mnie w ogóle, czuję ogólne osłabienie (przyczyną może być przeziębienie - cały poprzedni tydzień byłam przeziębiona) i mam codzienne delikatne mdłości ale nie wiem czy czasami sobie ich nie wmawiam (długo się staramy). No i dzisiaj zrobiłam w końcu test - negatywny. Przyznam, że poczułam największe rozczarowanie w naszych staraniach do tej pory bo bardzo dawno nie miałam tak długiego cyklu. Nie czuję się też jakbym miała dostać okres ale nigdy tego nie czuję bo nigdy podczas miesiączki nie mam objawów ani przed ani w trakcie. Dlatego dziwne jest to, że od ponad tygodnia (od czasu plamienia) mam właśnie takie delikatne mikro-bóle podbrzusza. Czy wynik testu po takim czasie może dalej nie być wiarygodny? Nie wiem czy mam przyjąć porażkę na klatę czy podtrzymywać nadzieję i iść w poniedziałek na betę...

Byłam w poniedziałek u ginekologa, ciąży nie ma i biorę luteinę na wywołanie miesiączki. Dzisiaj 53 dzień cyklu i dalej nic - jutro odstawiam luteinę i niby powinna się pojawić - następna wizyta w poniedziałek. Czuję się cały czas tak samo - apetyt minimalny i ciągłe nudności

Dzisiaj 65 dzień cyklu, miesiączki dalej nie mam. Pani ginekolog poradziła mi zrobić ostatni test 20 maja i jeżeli miesiączki ani ciąży dalej nie będzie to coś jest nie tak z jajnikami. Jeszcze testu nie robiłam, dzisiaj kupiłam dwa. Jeden zrobię jeszcze dzisiaj (wiem, że wieczorem nie powinno się robić), a drugi jutro z porannego moczu. Zobaczymy...

Gość gość
Daj znać.

Gość gość
Daj znać

Zrobiłam test, oczywiście negatyw... Jutro rano powtórka. Ale nadziei brak

Gość gość
hm...a może wypróbujcie żele ułatwiające zapłodnienie? z tego co wiem bardzo dobre są conceive plus i pre-seed.