Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwarcie na jeden paluszek ile zostało mi do porodu

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 37/38 tc. Badana byłam tydzień temu. Lekarz powiedział ze szyjka miękka krótka i nawet rozwarcie na 1 paluszek. Jak myślicie ile mi zostało?

Gość gość
Nie da się tego przepowiedziec. To niewielkie rozwarcie więc równie dobrze możesz jeszcze długo pochodzić albo urodzić wkrótce.

Gość gość
No właśnie tak samo odpowiedział mi lekarz. Powiedział paluszek to może nawet chodziło mu o mały palec?

Gość gość
Pewnie rozwarcie niewielkie mniejsze niż palec. Ja z większym chodziłam 3 tygodnie.

Gość gość
A nie powiedzial 'opuszek':)?

Gość gość
Ja chodziłam z takim rozwarciem ok. 2 tygodnie. Tj. zauważono je właśnie na początku 38 tc., a urodziłam równo w 40.

Gość gość
rozwarcie na opuszek mialam w czerwcu :) urodzilam w lipcu 28:)

Gość gość anielica
Rozwarcie na jeden palec,oznacza ze szyjka otworzyla sie na 2cm,rozwarcie na 2 palce -4cm,na 5 palcow 10cm. Przy 7cm-to najtrudniejszy moment,bol sie nasila,skurcze sa dluzsze,mozna miec wrazenie ,ze wcale nie mijaja....a kiedy jest 10cm,powinno sie przec,jesli glowka dziecka znajduje sie odpowiednio nisko w kanale rodnym.

Gość gość
Fuuj, ohydne określenie. I jeszcze infantylne

Gość gość
Raczej opuszek, opuszek to jakieś pół centymetra. Jesteś w 1 ciąży więc obstawiam że po terminie. Ja 6 tygodni chodziłam z 4 centymetrami także wiesz różnie bywa :D

Gość gość
1 ciąża, rozwarcie na 2 cm w 35 tygodniu, urodziłam w 37 tygodniu 2 ciąża, w 38 tygodniu nagle dostałam bóli, zbadała mnie położna, miałam ktg, skurczy na ktg prawie zero, szyjka długa, zamknięta, zero rozwarcia, powiedziała że w najbliższym tygodniu na pewno nie urodzę ;) wróciłam do domu, nawet skurcze mi przeszły a po chwili... odeszły mi wody mina położnej kiedy wróciłam po 3 godzinach z torbą- bezcenna, dodam, że urodziłam bardzo szybko :)

Gość gość
a ja miałam rozwarcie na jeden palec z półtora w 34 jakos potem 36 2 palce 38 większe i urodziłam w 40 tyg ale pojechałam do szpitala to miałam już 8!! :) więc to dobrze, mi lekarz tłumaczył to w ten sposób: proszę się nie martwic niektóre mamy żeby osiagnac rozwarcie 3 cm to cierpia już na porodówce a ja to przechodziłam więc pierwszy etap porodu już za mną! ciesz się serio!

Gość gość
Ja z takim rozwarciem miesiąc chodziłam.