Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta lat 30

implant antykoncepcyjny

Polecane posty

Gość kobieta lat 30

dziewczyny, proszę o opinie ;) miałam zakładany antykoncepcyjny implant NXT 2-3 dni po skończonym krwawieniu, od czego czasu nie współżyliśmy przez 25 dni, po tym czasie partner doszedł we mnie, w tym czasie powinnam dostać już kolejny okres a go nie mam, myślicie że to już skutek uboczny implantu i nie będę porostu miała miesiączek, czy implant z racji z tego ze nie był zakładany podczas okresu nie zaczął jeszcze w pełni działać i mogę być w ciąży? kobieta lat 30

Gość gość
ja się bardzo źle czułam po tym implancie, nie wiem czemu. Postanowiliśmy z niego zrezygnować i teraz zabezpieczamy się prezerwatywami...nie przepadamy za nimi, ale przynajmniej dobrze się czuję.

Gość gość
Czemu sie zle czulas?

Gość gość
Kobieto lat 30@ Myślę, że nie powinnaś mieć obaw co do ciąży. Kiedyś też myślałam o implancie, jednak zdecydowałam się na tabletki belara, które mi służą w sensie i zabezpieczenia i że nie odczuwam żadnych negatywnych skutków, więc nie zmieniam, jestem zadowolona. Implant najlepiej zakładać w trakcie miesiączki, jeśli już po- to należy się dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni,bo właśnie po tygodniu zaczyna działać; ale jeśli u Ciebie nie było współżycia w tym czasie to nie ma tematu; a z miesiączką, to mogą być one nieregularne, może wystąpić zmiana częstości; wczytaj się jeszcze w ulotkę, zawsze też możesz ginekologa dopytać;