Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Terazja1898

Zajscie w ciaze przy karmieniu

Polecane posty

Gość Terazja1898

Witam, mam nadzieje, ze znajda sie na tym forum osoby chetne do pomocy, a nie masa podszywow. Otoz, mam 20 miesiecznego syna, ktorego karmie piersia i planuje karmic jeszcze z rok. Dziecko dostaje tez inne jedzenie ale ssie jeszcze kilka razy na dobe, takze w nocy. Okres mam rok. Od okolo roku staram sie zajsc w ciaze i niestety nic z tego. Do gina pojde za 2 msc jak bede w Polsce ale chcialabym wiedziec czy ktoras z was miala podobnie? Jakies pomysly czym moze byc to spowodowane. Dodam, ze w pierwsza ciaze zaszlam bez problemu. Dziekuje z gory za pomoc.

Gość Terazja1989
Dodam, ze cykle mam regularne 31 dni, mam dolegliwosci okoloowulacyjne i skoki temperatury wiec wszystko ,,wyglada" normalnie.

Gość Terazja1989
Halo jest tu ktos?:-)

Gość gość
U mnie wyglądało to tak, ze karmienie piersia działało na mnie jak najlepsza antykoncepcja. Zarówno przy pierwszym jak i drugim dziecku. Po skończeniu karmienia udało mi się zajść w ciążę po 3 miesiącach jak już tego pokarmu miałam znikome ilosci ( taka sama sytuacja po pierwszej i drugiej ciazy). Tak wygląda to u mnie ale znam kobiety, które karmiac zaledwie drugi miesiąc zachodziły w ciaze. Wszystko zależy od organizmu. Może i u Ciebie autorko karmienie dziala jak antykoncepcja i nici z kolejnego potomka.

Gość gość
Boże co za ciemnogród i to w 21 wieku... Karmienie piersią to nie jest antykoncepcja!

Gość gość
Jasne że nie, ale "gość " podał to jako porównanie więc chyba kto inny jest ciemny ☺

Gość gość
Idź kobieto do giną i się jego spytaj, co my niby ci mamy forum powiedzieć, mamy z fusów powrozyc? Zbadaj się i tyle

Gość gość
Ile jadu w niektórych siedzi...masakra. Dziewczyna pisze bo chce się dowiedzieć o doświadczeniach innych kobiet w tym temacie, ale spoko trzeba jej tak odpisać, żeby jej w pięty poszło.

Gość gość
Chyba ile nieodpowiedzialnosci. Jak się ma problemy że zdrowiem to trzeba iść do lekarza, nie leczyć się na własną rękę przez wujka Google

Gość gość
Ja tu nie widzę problemów ze zdrowiem. To ze nie może zajść w ciążę przy równoczesnym karmieniu piersią ( jak powiedział mój ginekolog ) jest czymś naturalnym. Jedne od razu mogą a innym kp wstrzymuje tą możliwość. Ale spoko może się oczywiście okazać ze autorce coś jednak dolega.

Gość Terazja1989
Terazja1989 tym ,,troszczacym " sie o moje zdrowie juz pisalam, ze za miesiac wybieram sie do gina jak bede w Polsce wiec to nie tak, ze unikam gina jak ognia, a lecze sie przez google. Pytalam o pomysly z czego to sie moze brac, o historie innych osob, o rozmowe....moze ktos mial podobny przypadek. Dziekuje za te normalne komentarze:-p tak, pewnie macie racje, ze u kazdej osoby inaczej ale ja juz pomalu trace nadzieje.... z miesiaca na miesiac to samo, uzywam testy owulacyjne, mierze temp, wyznaczam dni plodne, po 14 dniach zawsze od tego wyznaczonego dnia mam okres, staram sie karmic najrzadziej jak to mozliwe, a mimo to nic sie nie dzieje. A moze jakies ziola, suplementy? Cokolwiek:-)

Gość gość
Ginekolog

Gość gość
Też myślę, ze ginekolog powinien rozwiać twoje wątpliwości. Powodzenia

Gość gość
Ja karmiłam i przy pierwszej miesiaczce zaszlam w drugą ciążę

Gość gość
Ja karmilam 18 miesięcy. W tym czasie od 6 mies miałam okres a w ciaze zaszlam dopiero 4 miesiące po skończeniu karmienia.

Gość gość
Dzialanie antykoncepcyjne karmienia to jest tak indywidualna sprawa, ze ciezko sie wypowiedziec. Mi przez czas karmienia nie udawalo sie zajsc w ciaze, dopiero jak przestalam i zbilam prolaktyne bromergonem to zaskoczylo. Wiec proponuje moze zbadac poziom prolaktyny, pewnie masz wysoki przez karmienie, ale to normalne.