Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY ! To prawda że przy usuwaniu kamieni z woreczka usuwa się cały woreczek ?

Polecane posty

Gość gość

Mam mieć operacje usunięcia kamieni zółciowych z woreczka metodą laparoskopową. W necie przeczytalam, ze ludzie czesto piszą iż przy takim zabiegu lekarze czesto usuwają caly woreczek, nawet jezeli nie poinformuja o tym wcześniej pacjenta (!!!) Czy lekarz w ogóle moze tak postąpić ?! I teraz mnie to przeraza :O Nie chcę żeby usuwali mi cały woreczek... Jak to jest? Ktoś z Was miał może taki zabieg?

Gość gość
Usuwa się cały pęcherzyk (nie woreczek) który wysyła się do badań histopatologicznych. Ja od 5 lat nie mam pęcherzyka i żyje. A dlaczego nie chcesz żeby usuwali?

Gość gość
przeciez pecherzyk to to samo co woreczek

Gość gość
Ja mam 35 lat i już mam to za sobą. kamień był wielkości jajka przepiórki, mama miała usuwane 2 kamienie w zeszłym roku. . Nic się nie dzieje, jemy wszystko, zadnej diety. Gdybyś miała atak to byś się nie zastanawiała czy z woreczkiem, czy bez woreczka. Lekarz wie co robi.

Gość gość
gościu wyzej - Ty nie masz żadnych objawów, ale wiele osób ma i np. muszą być na ścisłej diecie do końca życia. A ja nigdy nie miałam żadnego ataku, nie mam zadnych bólów, po prostu lekarz wykrył drobne kamienie i od razu chce usunąć... :O