Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupować mieszkanie z narzeczonym na kredyt czy brać samej?

Polecane posty

Gość gość

Waham się między wzięciem sama kredytu (plus część dadzą moi rodzice), a wzięciem wspólnego. Jesteśmy razem 5 lat, ale boję się, że jeszcze wszystko może się zmienić, a chcemy kupić mieszkanie w Warszawie

Gość gość
My wzięliśmy z narzeczonym mieszkanie razem, jesteśmy zaręczeni i planujemy ślub. Zawsze coś się może wydarzyć, pewności nigdy nie ma. We dwoje łatwiej nam było otrzymać kredyt, już liczymy dni do przeprowadzki do naszego nowego mieszkania :) Kupowaliśmy własne mieszkanie w inwestycji Bartycka Residence III dewelopera http://www.apm-development.com.pl :)

Gość gość
wiesz, mieszkanie na wlasnosc to mieszkanie na wlasnosc z nazyczonymi roznie bywa. Hahahah. No no ja już szukalam u dewelopera z chlopakiem mieszkania i jak okazalo się ze trzeba patrzec perspektywistycznie na plany i wspomnialam o przedszkolu w poblizu, szkole dla dzieci to doszlisismy do etapu rozmow o dzieciach i tyle go widzialam. Rozstalismy sie ale przynajmniej poogladalam z nim troche mieszkan i moze ogarne sobie kawalerke sama hahahahah, a widzialam takie piekne plany mieszkan czapelska25 ze w sumie troche tak zachcialo mi sie kupna mieszkania na powaznie

Gość gość
Nie bierz od rodziców, zawsze będziecie uwiązani. Warszawa ma dobrych pewnych deweloperów, ja kupowałam od inwestplanu jakieś pół roku temu i czekam na oddanie naszego mieszkanka. Generalnie cały kredyt wzięłam z mężem sama, choć teściowie też chcieli się dokładać.

Gość gość
Jeżeli wam brakuje to weźcie kredyt, będziecie powoli spłacać, ale przynajmniej będziecie na swoim. My zdecydowaliśmy się na niewielki kredyt, bo mieliśmy sporo wlasnych oszczędności i zakupiliśmy apartament Lubicz w Rowach. To o tyle fajna lokalizacja, że latem będzie to idealne miejsce na wynajem i dodatkowy zarobek!

Gość gość
Tak na wszelki wypadek ustalcie w formie pisemnej jak się rozliczycie w razie rozstania. Zob. intercyza

Gość gość
Zróbci3 to notarialnie jeśli musicie. My tak zrobiliśmy kupując mieszkanie w Wawie na Woli. akurat inwestplan nam w tym pomógł bo wyjaśniliśmy sytuację. teraz to już nie ma dla nas żadnego znaczenia, bo cieszymy się jak dzieci z mieszkania :)

Gość gość
akurat z inwestplanem nie miałam jeszcz eokazji rozmawiać, ale na pewno się tam przejdę bo ostatnie projekty, które widziałam w innych biurach nie robią na mnie wrażenia

Gość gość
Zabezpiecz się, bo nigdy nie wiadomo ile czasu będziecie razem, los lubi robić niespodzianki, byś kiedyś nie została bez dachu nad głową