Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile właściwie zarabia lekarz i prawnik przed 40?

Polecane posty

Gość gość

Na forum uczuciowym dużo jest wątków o szukaniu lekarza lub prawnika jako partnera życiowego. Czy możecie koledzy i koleżanki młodzi prawnicy i lekarze (w przedziale wiekowym 30-40) ile dokładnie, uczciwie zarabiacie? W przypadku prawników ile wyciągacie miesięcznie po wszystkich kosztach prowadzenia kancelarii? W przypadku lekarzy, ile na etacie, ile z dyżurów, ile prywatnie? Ciekawi mnie, czy rzeczywiście mocno przeskakujecie specjalistów z korporacji?

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
Nie wiem dokładnie ile ale chyba bez szaleństwa skoro służba zdrowia co chwila strajkuje. Większość osób myśli że poziom wykształcenia przekłada się na pieniądz. Kiedyś tak było, ale dzisiaj ta zl ota zasada przestaje już obowiązywać. Myślę że bardziej chodzi tu o prestiż stanowiska niż rzeczywiste wynagrodzenie za pracę. Mój mąż pracuje jako kierowca, czyli dla większości nie robi nic ambitnego, a zarabia 7 tyś zł.

Gość gość
Zależy gdzie ten lekarz pracuje, ale myślę, że dobry lekarz potrafi wyciągnąć sporo, nawet kilkanaście tys. ( mam w rodzinie lekarzy to wiem), a u prawników jest troche ciezej, ale jakiś sędzia, radca prawny w duzej korporacji, albo notoariusz też potrafi zarabiać sporo od 10 tys. w górę

Gość gość
No i to dosc rozgleły temat bo są lekarze, ktorzy pracuja w przychodni czy szpitalu i taki może zarobić ze 2, 3 tys., a są tacy, ktorzy maja praywatne gabinety w dużych miastach i dobra renomę, to wiadomo, ze pieniądze z tego sa bardziej konkretne, albo pracują w renomowanych w klinikach np. Są też prawnicy, którzy dopiero zaczynają i nie mają zbyt wielu kientów, a są tacy z renomą, którzy za sprawę biorą ładnych parę tysięcy, albo właśnie np. notariusze czy nawet radcy prawni w dużych korporacjach i oni myślę, ze też na biedę nie narzekają Także to są opłacalne zawody jeśli zdobędzie się prestiż, albo dobre miejsce pracy, głównie są opłacalne w wiekszych miastach

Gość gość
Zresztą sama mam dentystów w rodzinie, więc trochę znam temat i wiele zależy od tego jaką mają opinię, czy mają dużo pacjentów czy mniej. Przy prywatnym gabinecie liczy się po prostu czy taki stomatolog dobrze lekczy czy nie, jeśli jest dobry to czasem jest problem z zapisaniem sie do niego tylu ma pacjentów, a jeśli odstawia fuszerkę to i pacjentów będzie mało

Gość gość
up

Gość gość
Nikt nie chce napisać nic dokładnie

Gość gość
up

Gość Lekarz 35 lat
Czyli jednak kasa wam w głowie ?

Gość gość
Kardiolog 35 lat znana klinika duże miasto 15-20 tys/ na czysto przy Ok 6 dyżurach/m-c plus gabinet 1x tyg

Gość gość
Rozumiem, że to netto? x Kardiolog 35 lat znana klinika duże miasto 15-20 tys/ na czysto przy Ok 6 dyżurach/m-c plus gabinet 1x tyg

Gość gość
A w sieciówkach typu Medicover, Enelmed itd. to jak płacą lekarzom? Dobrze?

Gość gość
a co cie to tak mocno ineteresuje?

Gość gość
a tak mnie interesuje