Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

50 lecie ślubu sprawdzone prezenty

Polecane posty

Gość gość

W tym roku idziemy z mężem na 50 lecie ślubu i nie wiem co można kupić żeby wstydu nie było . Przejrzałam internet i w większości prezenty były praktyczne . Pomyslałam o dużym pudełku prezentowym i w nim dla babci np., jakieś perfumy , olejki do twarzy itd. dba o siebie , maluje się jeszcze . Ewentualnie coś do ubrania , tylko z rozmiarem będzie ciężko . Biżuterii nie chciałabym kupować bo to za drogo mnie wyniesie , chyba , ze jakieś kolczyki . Dla dziadka koszula , krawat lub sweter bo często mu zimno i nic poza tym nie wymyśliłam . Nie wiem czy taki prezent wystarczy czy daje się też pieniądze , choć pieniędzy bym nie chciała dawać bo pójdą na rodzinkę , jako kaska od babuni a takich praktycznych rzeczy w domu im brakuje . Jak myślicie , może być taki prezent ?

Gość gość
W takim pudełku nie tylko kolczyki czy krawat tylko , np. kolczyki , perfumy czy zestaw kosmetyków i dla dziadka porządny sweter , kwiaty . Wyjdzie spokojnie ok 250 zł . W tym samym miesiącu mam również urodziny syna i swoje , gdzie też będę robiła takie małe przyjęcie .

Gość gość
Ja jestem przeciwniczkom dawania pieniędzy w prezencie. Prezent ma być od serca. Trzeba się postarać żeby kupić coś sensownego.

Gość gość
Starszym ludziom nie daje się pieniędzy

Gość gość
W rodzinie męża teściowi i teściowej daje się głównie alkohol, dobre wino, koniak czy brandy. W mojej moja mama najczęściej prosi o jakiś album z wnuczkiem. Kiedyś babcia dostała ramkę elektroniczną z wgranymi zdjęciami. Teściowa poduszkę ortopedyczna i była zachwycona. Na pewno nie kupujemy żadnej zastawy, z obu stron babcie w tym toną.