Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skromnosc

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam sie, czy jesli ktos zachowuje sie skromnie/jest skromny , bo wie, ze w danej sytuacji: wypada/oplaca sie byc skromnym,albo ogolnie w zyciu jest skromny, bo tak sobie zalozyl, ze to cnota, ale w glebi duszy uwaza sie za madrzejszego i lepszego od wszystkich, to, czy to mozna nazwac falszywa skromnoscia? Czy falszywa jest wtedy tylko, kiedy ktos ewidentnie pomniejsza swoje zaslugi i widac golym okiem, ze sam wie, ze zrobil np.dobra robote. Piszcie co uwazacie w kwestii granicy -skromnosc prawdziwa a falszywa.

Gość gość
Pokaz definicje.

Gość gość
Skromnosc- cecha kogoś, kto nie wywyższa się i nie dba o rozgłos i uznanie innych

ale w glebi duszy uwaza sie za madrzejszego i lepszego od wszystkich, to, czy to mozna nazwac falszywa skromnoscia? x moim zdaniem falszywie jest wtedy, gdy z premedytacja umniejsza swoje umiejetnosci/ wiedze itd liczac na to, ze ktos zaprzeczy

Gość gość
Czyli dobrze myślę. Skromność prawdziwa jest wtedy gdy ktoś wie że dobre coś zrobił ale ani nie zaprzecza ani nie szuka rozgłosu bo ma to po prostu w d***e.

Gość gość
Fałszywie skromny jest kujon który ma łeb jak sklep ale przed każdym sprawdzianem ogłasza wszystkim ze dostanie palę ale oczywiście dostaje zawsze piątke.

Fałszywie skromny jest kujon który ma łeb jak sklep ale przed każdym sprawdzianem ogłasza wszystkim ze dostanie palę ale oczywiście dostaje zawsze piątke. x zgadzam sie

„nie widze twojego elaboratu” x Chwila offtopu. Czasem jest tak, że muszę wyciąć tekst, wysłać spację i dokonać edycji. Czy ktoś ma pomysł, co w moim poście z 9:01 mnie zablokowało? Gwiazdki od dvpy czy k***a co??

Gość gość
9:05 Ale zaszczyt.

„zgadzam sie” x A ja nie. Oczywiście może tak być, ale równie dobrze może być zakompleksiony, bo rodzice oczekują jedynie szóstek i dzieciak uważa, że wszystko poniżej jest równoznaczne z palą. Wtedy to nie jest fałszywa skromność tylko radzenie sobie ze stresem. Może nie elaborat, ale wcześnie jest:)

Gość gość
9:03 to jest ciekawe zjawisko, wystepuje w calej szerokosci i dlugosci geograficznej, przynjamniej w PL :P Co sie dzieje w glowie takiego kujona? Czy na serio jest az tak (przy swojej wiedzy calej) tepy i prostacki, ze mysli, ze moze robic wode z mozgu innym uczniom? Wmawiac im swoje nieprzygotowanie ? To przeciez zniewaga dla innych, robienie ich w balona.

A ja nie. x k.wa wreszcie! x Oczywiście może tak być, ale równie dobrze może być zakompleksiony x zakompleksiony za kazdym razem? po n-tej 5/6?

Gość gość
Takich dzieci to ze świecą szukać. Fałszywie skromna jest też kobieta która świeci dupa na insta a późnie bułkę przez bibulke i nie widzi sprzeczności.

Gość gość
Może to chęć zwrócenia na siebie uwagi albo pompowania ego gdy kolejny raz usłyszy no co ty przecież zawsze dostajesz piątkę. W******ja mnie tacy ludzie. Oczywiście taki jeszcze mówił że nic się nie uczył podczas gdy jego życie polega na kuciu cały dzień.

Oczywiście taki jeszcze mówił że nic się nie uczył podczas gdy jego życie polega na kuciu cały dzień. x to juz nie skromnosc tylko zwykle klamstwo

Gość gość
Nie komentuj moich wypowiedzi. A skąd będziesz wiedział że są akurat moje to na pewno sam zgadniesz skoros taki wyszczekany.

Gość gość
To jeszcze nic. Na studiach mialam kolezanke, ktora narzekala, ze ledwo polowe punktacji dostanie z egzaminu, ze nic nie umie itd. Po egzaminie byla piekielnie wkurzona,ze dostala tylko powiedzmy 29pkt.na 30. Do dzis nie kapuje jej logiki.

A skąd będziesz wiedział że są akurat moje to na pewno sam zgadniesz skoros taki wyszczekany. x rozumiesz co sam piszesz niuniek?

„zakompleksiony za kazdym razem? po n-tej 5/6?” x ZS, dzieciak (o to właśnie chodzi, że to dzieciak) pod ciągłą presją starych. Małolat tego zwyczajnie nie dźwignie, a nikt (oprócz mnie) nie jest alfą i omegą z każdego przedmiotu, na bank nie ma ze wszystkiego samych szóstek. I głupi rodzic będzie czołgał takiego dzieciaka za 4 z plastyki. Znałem taką rodzinę.

Gość gość
Chcialabym jej to po latach przypomniec i poznac jej punkt widzenia, byc moze z dystansu. W ogole jest potrzebne miejsce do anonimowego obgadywania innych. Nawet teraz utworze skrot: AOI. Powinno byc osobne forum do wylewania jadu. Bardzo przydatne i bezpieczne.

Gość gość
Właśnie się w takowym znajdujesz. Trening w necie czyni mistrza w realu.

Gość gość
MS 9:23 troche mi naswietliles ten problem kujonski . Trzeba im wpolczuc, bo maja ******* rodzicow.

Gość gość
9:26 ojejejeje ile ja mam do obgadania osob! Ale to bedzie nudne dla was.

Gość gość
Mam to w d***e.