Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marta0712

świadkowa w ciąży??

Polecane posty

Cześć, moja siostra niedługo wychodzi za mąż i miałam być ich świadkową na ślubie ale właśnie dowiedziałam się że jestem w ciązy a słyszałam żę nie wolno być świadkową w ciąży co o tym myślicie?

Gość gość
Nie wolno bo?

no właśnie niewiem, moja szwagierka odmówiła bo twierdzila ze sie nie powinno bo podobno to zle dziecku wróży

Gość gość
dziś Dziewczyno, i co jeszcze? Łańcuszka nie będziesz nosić, rzucisz puszką w kota zanim Ci drogę przebiegnie? XXI wiek mamy...

no wlasnie ja nie wierze w takie cos ale obawiam sie o to jak inni beda na to reagowac, tez w sumie nie spotkalam sie zeby swiadowa byla w ciazy. juz niewiem co myslec, nie chce zawiesc siostry ale wiem ze ona w takie rzeczy wierzy

Gość gość
dziś To nie bądź. I tak już podjęłaś decyzję.

nie podjelam, chcialam sie dowiedziec co o tym sadza inni. ja nadal chce byc jej swiadkiem

Gość gość
Boże..

Gość gość
Nigdy czegoś takiego nie słyszałam.

Gość gość
Ja o zaleznosciach w slubnym swiadkowaniu i ciazy nigdy nie slyszalam. Ale obilo mi sie o uszy o byciu chrzestna i ciazy- podobno nie mozna aczkolwiek nikt nie byl w stanie racjonalnie mi tego wytlumaczyc ;)

Gość gość
Ja bym nie radziła, to rzeczywiście źle wróży dla dziecka. Można iść za to do więzienia, chcesz urodzić w więzieniu? Jakie to dziecko będzie miało życie.

Gość gość
Ja slyszlam ze jak swiadkowa jest w ciazy to panna mloda moze nie miec dzieci, wiem ze to glupie, ale moja znajoma stara się juz o dziecko 1,5roku a świadkową byla jej siostra w 5miesiacu ciąży.

Gość gość
Jak chrzestna jest w ciąży, to jedno dziecko zabierze drugiemu szczęście. Tylko nie wiem które któremu.

Gość gość
Chodzi o to że tyle ile miesięcy zostało świadkowej do porodu tyle lat panna młoda będzie w małżeństwie tylko. Ale my w to nie wierzymy i ja będę świadkową w 7 miesiącu ciąży w ten weekend. Moja koleżanka była świadkową w 4 miesiącu ciąży i jej siostra jest 10 lat po ślubie i dobrze im się wiedzie, więc się nie sprawdza. Jedyne czego ja się obawiam to obowiązków w tak zaawansowanej ciąży, ale mam mieć taryfę ulgową i mogę się zmyć o której chcę.

Gość gość
Ja byłam świadkowa u swojej przyjaciółki w 7 miesiącu ciąży,a ona u mnie w 8