Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem jest ze mna czy z nim?

Polecane posty

Gość gość

No to tak jesteśmy dość młodzi i zdaje sobie z tego sprawę. Mam parę pretensji co do jego zachowania,a mianowicie pali on marihuanę -podobno to zdrowsze niż alkohol i papierosy i nikt jeszcze od tego nie umarł... Po prostu jak usłyszy ze gdzies może kupić albo ktoś chce go poczęstować biegnie jak szalony. Druga sprawa to opuszczanie szkoly(do której jeszcze chodzimy) całkowite olewanie jej na rzecz kolegów i tak dalej Kolejna rzecz to właśnie koledzy którzy wszyscy patologia piją palą ćpają nie chodzą do szkoły a on ich kocha bardziej niż rodzona matkę. Ja może często się obrażam ale to dla jego dobra chce aby dobrze skończył szkole aby zrozumiał ze to nie towarzystwo dla niego i w ogóle. Teraz poszło o to ze przez kolejne dwa tygodnie nie będziemy się spotykać w domu,tylko i wyłącznie w szkole jak się w niej w ogóle pojawi i moglibyśmy spędzić jutro razem cały dzień jednak on za wszelka cenę nawet po różnych namowach krzyku płaczu woli jechac zarobić pieniądze niż ze mna spędzić czas twierdząc ze duZo go spędzamy. Dla niego każda rozrywka jest ważniejsza niż ja.. zaczęłam się zastanawiać czy może problem jest ze mna? Może jestem przewrażliwiona? Co sądzicie?

Gość gość
po pierwsze marihuana szkodzi, niech sobie kolega poczyta jakieś nowe fakty i badania prowadzone na marysi. Mój chłopak też pali, ale sporadycznie, nie mam o to pretensji. Jasne, wolałabym żeby nie palił, ale nie jest to nic strasznego jak ma się umiar - sama też kiedyś z nim paliłam, ale przestałam, bo ja po prostu nie lubie dymu. A co do reszty, ciężko mi to powiedzieć, ale jesteś dla niego trochę za nudna. Nie ma to być jakaś obelga dla Ciebie, ani nie twierdzę, że on jest dobry, a Ty zła - w jego oczach jesteś nudna, on lubi takie towarzystwo i z niego nie zrezygnuje, bo lubi tych ludzi za to jacy są. Może ćpają i nie chodzą do szkoły, ale może potrafią być dobrymi wartościowymi przyjaciółmi? Nie możesz też kazać mu wybierać miedzy nimi, a Tobą. Nawet jeśli wybierze Ciebie to i tak Ty to przegrasz, bo koleś straci do Ciebie zaufanie/szacunek za potraktowanie go w ten sposób. Rada ode mnie, wyluzuj trochę, może spróbuj czasem robić to co on, żeby widział w Tobie nie tylko ładnie wyglądającą dziewczynę, ale też dobrą koleżankę, z którą nie można się nudzić. Zwróć mu uwagę, że za dużo jara, niech spróbuje ograniczyć, ale nie ma się ukrywać z tym przed Tobą i palić tyle co zawsze - niech zrobi to dla siebie, niech sam ma jakieś limity. Pozdrawiam

Gość gość
Sądzę, że jeżeli odpowiada Tobie umoralnianie zdemoralizowanego chłopaka to możesz dalej w to brnąć. Jednakże może być Ci ciężko. Prawdopodobnie z nim nigdy lekko mieć nie będziesz a nawet możesz zmarnować się przy nim. Nie wszyscy nastolatkowie palą, piją i ćpają. Znam takich którzy pomagają w wolontariatach, robią coś dobrego dla innych i dlatego są wzorem do naśladowania. Twój wybranek to typowy dzieciak z problemami. Musisz przemyśleć czy Tobie to pasuje.

Gość gość
Nieodpowiedzialny gowniarz

Gość gość
Zostaw go. Miałam takiego chłopaka. Zaszłam w ciążę. Teraz ma zabrane prawa do dziecka i ograniczone kontakty pod nadzorem bo mu odwaliło. Uzależniony od trawki i doszło do tego dropsy i koks amfetamina

Gość gość
00.12 jaka trzeba byc kretynka żeby z kims takim sypiac bez zabezpieczenia?

Gość gość
To nie jest koleś dla Ciebie. Nie męcz się z nim na siłę sprowadzając na dobrą drogę, bo z tego nic dobrego nie będzie. Mówię to w oparciu o własne doświadczenia i błędy, dlatego przemysl sobie dokładnie co Ty z nim robisz? Owszem, można sobie wypić, czy zapalić, wszystko jest dla ludzi.. A zwłaszcza, że jesteście młodzi, ale skoro Tobie przeszkadza to jak i fakt zadawania się z takim towarzystwem przez niego, to po prostu nie pasujecie do siebie i z czasem bardzo Was zmęczą ciągle nieporozumienia i i tak się rozstaniecie, a Ty po czasie będziesz żałować, że tak dałaś się traktować.

Gość gość
Polaczki i dobrzy wartosciowi przyjaciele :D nie rozpier/dalaj mnie. Jestem pewny ze ten twoj przyglupi chlopaczek ma doope obrobiona za kazdym razem gdy go z ukochabymi kumplami nie ma. Bo takie sa wlasnie polaczki. Najlepsi w falszu i chlaniu, cpaniu i paleniu. Zadawanie z sie z tym ludzkim gownem zawsze konczy sie tak samo. O ile kiedys ten przyglup zmadrzeje to bedzie bardzo tego co odwala zalowal

Gość gość
Jeśli ma takich patologicznych kolegów, to znaczy, że jest taki sam jak oni, obudź się dziewczyno.

Gość gość
Koooocham trawe

Gość gość
Mało stanowczy odjedź