Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Cześć, jestem osobą dość otyłą i przez najbliższych kilka tygodni nie będzie lepiej, rozwiązanie dopiero 17 lipca. Waga została mi po bliźnikach niestety, poziom BMI totalnie przekroczony we wszystkich wskaźnikach w jakich się da. No i pytanie, o aktywność fizyczną w ciąży i po ciaży, jak to u was wyglądało? Jak wygląda? Przy pierwszej ciąży pokarmu nie miałam, przy tej też się raczej nie zapowiada, więc mogłabym w miarę szybko przejść na dietę bez dopasowywania się do maluszka. Nie chodzi mi o to, zeby szybko osiągnąć wagę X a bardziej o to, żeby poczuc się lepiej.. możecie coś podpowiedzieć?

Gość Maggi123
Nie polecam robić jakiś rygorystycznych diet, bo sama już to sprawdziłam. Jestem mamą trójki i o ile po pierwszej ciąży bardzo nie przytyłam i jakoś udało się zrzucić bez niczego, to po drugiej i trzeciej było tylko gorzej. W ostatniej ciąży nie karmiłam długo piersią bo nie miałam pokarmu, więc mogłam od razu wziąć się za siebie. Zaczęłam regularnie jeść, unikałam słodyczy i kupiłam iqgreen żeby poprawić metabolizm. Czasami też chodziłam na zajęcia z jogi, ale to jak mi czas na to pozwolił, raczej nie było to takie regularne. Z efektów jestem mega zadowolona bo udało mi się schudnąć 19 kilo i w końcu mieszczę się w spodnie sprzed ciąż.

Gość gość
ciekawa rekomendacja, i w ogole dzieki za odpowiedź, a jak na przykład trzymasz formę po ciąży? No bo wiadomo, że ten pierwszy okres zaraz po, to jest fizyczna masakra, jak maluszek skonczy te 3 miesiace to dopiero zaczyna przesypiac cala noc z np jednym karmieniem pomiedzy, to juz nie chodzisz jak zombie, jakie wtedy realizujesz, że tak to nazwę - aktywności. ?