Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiana liceum

Polecane posty

Gość gość

Jestem teraz w 1 klasie Liceum Plastycznego ale chciałabym sie przenieść do innego, zwykłego liceum. Od września chciałabym znów zacząć od 1 klasy liceum, ponieważ mam ogromne zległości do tego w Liceum Plastycznym jest inny program nauczania. Czy jest taka możliwość abym mogła powtórzyć klasę? Czy muszę być nieklasyfikowana żeby móc ją powtórzyć, a jeśli tak, to czy mogę to zrobić w innej szkole. Czy przy przenoszeniu do 1 klasy bedą patrzeć na moje oceny z liceum czy na świadectwo z gimnazjum, pytam o to, bo w gimnazjum normalnie bym się dostala do tego liceum z 145pkt przy rekrutacji a teraz moje oceny są o wiele słabsze, średnia 3.9, i mogą ze względu na nie mnie nie brać pod uwagę.

Gość gość
Najlepiej zapytaj w sekretariacie tej szkoły. Moja znajoma po prostu nie zdała i złożyła dokumenty do innej szkoły, ale rozmowa w szkole się odbyła, to nie jest normalna sytuacja.. ale ona przeszła z lepszej do gorszej szkoły. Często szkoły nie chcą takich spadochroniarzy, to źle wpływa na wizerunek, ale są wyjątki, dlatego przejdź się i zapytaj, naprawdę nie szkoda ci tego roku?

Gość gość
Nie zbytnio mi szkoda roku, bo liceum plastyczne ma 4 lata a zwykłe tylko 3, dlatego też to by nie miało żadnej różnicy a łatwiej by mi było nadrobić zaległości, boje się też, żę nie przyjmą mnie tam bo bedą patrzeć na moje oceny z 1 klasy lo a wolalabym zeby patrzyli na świadectwo z gimnazjum. Ten rok szkolny poszedł źle jak na moje umiejetnosci, a jednak ta szkoła do której chcę sie przenieść nie jest najgorsza, w porównaniu do plastyka jest lepsza, więc mam co do tego obawy.